22 měsíční holčička má už 10 dní problémy s polykáním
Ahojky všem maminkám, chtěla jsem vás všechny, kdo by měl podobné zkušenosti, poprosit o radu.
Dnes je to již 10. den, kdy moje 22 měsíční holčička má takový problém.
Když má jíst tuhou stravu, začalo to s kuřetem a rýží, tak si dá do pusy sousto, to rozžvýká, ale nepolkne, potom si dá další, znovu ho rozžvýká, a u třetího sousta mi všechno rozžvýkané vyplivne. Když chci počkat, až polkne první sousto, tak se začne vztekat, že chce další a přitáhne si moji ruku s lžičkou. Potom, když takhle třeba třikrát za sebou vyplivne sousta, tak ztrácí zájem a pak už nechce jíst. Když nabídnu jogurt nebo pribináček, tak sní tři čtyři lžičky a pak už taky nechce, kdežto jindy snědla pribináček celý a ještě se ohlížela. Dříve jedla bez problémů, krásně polykala, ale teď se to nějak zvrtlo. První čtyři dny při polknutí zabrečela, a při zívání taky, jakmile si chtěla zívnout, tak se rozbrečela, trošku méně i pila mlíko i tekutiny, ale nechci to zakřiknout, ale poslední tři dny je to už lepší aspoň s tím mlíčkem to ho vypije už stejné množství jako dříve. Zašla jsem s ní i k doktorce, prohlídla jí krk a vyloučila anginu, kterou jsou si myslela že by mohla mít, ale nebyla. Doktorka nás poslala na odběr krve, tam byl zvýšený počet červených krvinek na zánět a zvýšená koncentrace hemoglobinu, tudíž nás poslala na hospitalizaci do nemocnice, kde jsme měli být na pozorování. Další vyšetření ORL, ultrazvuk a nový odběr krve ale byl ve všem negativní, žádný zánět v krvi neměla, hodnoty prý byli normální, v krku také nic nenašli ( s přítelem jsme se nejdřív báli, jestli třeba něco nespolkla a neuvízlo ji to v krku). První odběr krve se bral z prstu, ten druhý přímo ze žíly. Holčička je jinak aktivní, normálně čilá, jako by jí nic nebylo. Hned druhý den jsme byli na revers propuštěni, řekli jsme si, že jí můžeme sledovat doma. Na co být v nemocnici a stresovat ji tam, když jsme ten první den přijeli, nic s námi nedělali, žádné testy, to teprve až druhý den, a třetí den by nás stejně doktorka pustila domů. Tak píšu sem o radu, jestli někdo z vás neměl podobný zkušenosti a jak se to vyvíjelo, popřípadě kde by mohla být chyba. Nevím, ale při prohlídce u pediatričky navíc bylo zjištěno, že jí dole lezou tři zuby najednou, dva špičáky a jedna stolička, ale nevím, jestli by mohla mít problémy s polykáním kvůli zubům, doktorka to nevyvrátila, teoreticky jsme jeli do nemocnice jenom kvůli prvnímu špatnýmu krevnímu obrazu, ale druhý odběr byl dobrý, tak už nevím, co si mám o tom myslet...
Předem děkuji za vaše názory a odpovědi.

@sheitancz to budou ty zuby, naše malá několik dní prakticky nejedla a když něco dala do pusy, tak to vyplivla. Pokud je čilá a hraje si, tak bych to neřešila, hlavně aby dostatečně pila.