8letý syn odmítá jíst
pomoc.už si nevím rady... jak na něj.. odmítá jíst... u oběda sedi i dvě hodiny a rýpe se v jídle.. . . prostě prý nemá hlad... vyhrožuji doktorama injekcemi....ale nic.. dvě hodiny v kuse mu musím nakázat každé sousto!jen vedle něj sedím a musím vždy říct jez!po každém soustu.... nevím co s ním.je mu to vše jedno.okomentuje to že nemá hlad a nebo že mu to nechutná...
nevim co s ním...
@keny123 Radu nemám, jen tě chci trochu uklidnit, že já sama jsem do asi 7 let nejedla skoro nic - maso, mléko, sýry, jogurty, vajíčka a hlavně ryby se mi hnusily tak, že jsem se byla schopná pozvracet, když mi to dal někdo do pusy. Pak se to začalo postupně lepšit a tak od deseti let jím až na úplné vyjímky všechno. Z dětství mám právě to sezení u stolu, dokud nedojím, spojené fakt s traumatem z jídla. I kdybych tehdy nad obědem, na který jsem neměla chuť, seděla do večera, tak by to do mě prostě stejně nedostali, i kdyby se snažili. Přesně si taky vybavuju ten okamžik, kdy jsem poprvé pocítila, že mám hlad - ale to mi bylo tak 8 let.
Mám teď doma něco podobného s tříletým synem, je taky strašný nejedlík, ale postupně se to zlepšuje a co je zvláštní - jí vcelku ochotně to, co já jsem nenáviděla a naopak vůbec nejí ovoce a zeleninu a buchty, na čemž jsem jako malá přežívala já.
Holky, ad ty vahy a vysky, co tady pisete.. Syn ma cca 133 cm, vahu cca 23 kg, hubeny silene a ji normalne, nekdy bych rekla, ze zere jak kyselina.. Takze i kdyz mate nejedliky, nemyslim si, ze by byli na tom s vahou nejak spatne.. U nas to byl normal i pro jedlika..
Kazdopadne drzim palecky, verim, ze to je peklo, kdyz dite neji..
No my máme jediné štěstí, že je dcera od malička na svůj věk vyšší a statnější, takže nyní v 6,5 letech měří 128cm a váží 23 kg. Hlavně s tím jejím přístupem k jídlu vůbec nechápu, kde těch 23 kg nabrala 🙂
@leg Ahoj, náš mladík taky skoro nic nekonzumuje. Ve školce prostě tragédie, učitelka ho do jídla nutila. Ve škole jí jen přílohy a to jen, když se mu líbí... Vím, že můj syn to má psychické a vím, že rada nech ho vyhladovět na něj neplatí. On třeba ze zásady nepije z lahve, což je hlavně ve škole problém. Ještě je po selhání ledvin, takže pít by měl! 😕 Do školy si nosí skleničku a stejně se napije jen málo. Donedávna byl jen na krupicové kaši, pak se mu přejedla. 😨 Teď tedy došlo k malému zlepšení, tak snad to nezakřiknu a ťukám, ťukám.... Sladkosti mu prostě moc nedávám, protože je nekupuju. Ale buchty a doma pečené to miluje. Rohlík s máslem, řízek jako jediné maso a teď má hit hambáč (domácí sámo). Jinak držím palce s kyčlí. Nás M už měl zánět 3x 😢
ahoj, tak my sem určitě také zapadáme, při výšce 122 váží 6ti letý kluk 18, měl už 18,5 ale ted má streptokoka a nesní ke snídani ani půl rohlíku a to ho v krku nebolí vůbec, maso sní jen v sekané, jinak si tak zobne z kuřete pečenýho, nejí od malička, je taky úzkostný od malička, přestože bych nutit nechtěla, dělám to, pže jinak by jedl jen tvaroháčky , piškoty, křupavý chlebíčky, sladkosti všeho druhu, ovoce to celkem má rád, ze zeleniny, okurku
Jejda co já bych dala za 25 kg, syn 7 let má 17 kg a nechce nic jíst( jen sladké vede). Někdy ani rizek, polévku rajskou ale jinak je to děs se na něj dívat,když má jíst 😭
Zadne dite jeste dobrovolne hlady neumrelo....

@sisstin ahoj, tak přesně tohle zažíváme s naší 7letou dcerou. Jsme z toho už také na mrtvici. Cca od 2 let jí do jídla musíme vyloženě nutit. Klidně by jedla jen chleba s máslem a sladké. Obědy ve škole moc nejí, když jí udělám svačinu v polovičním množství, než by měla sníst (nemám ráda plýtvání jídlem), tak i tak mi přinese půlku zpět. A odpoledne by nejradši jedla jen sladké, jinak prý nemá hlad. A večeře to vždy zakončí. Buď u ní sedí hodinu a nebo je jídlo doprovázený vztekem, scénama atd. Bohužel se už léčí přes 3 měsíce se zánětem kyčle, takže chápu, že kvůli omezenému pohybu má snížený pocit hladu, ale copak může jíst jen chleba s máslem????
A jak to je u Vás? Změnilo se časem něco nebo je kluk stále "nejedlík?" Případně co Vám pomohlo?