icon

8letý syn odmítá jíst

keny123
27. říj 2015

pomoc.už si nevím rady... jak na něj.. odmítá jíst... u oběda sedi i dvě hodiny a rýpe se v jídle.. . . prostě prý nemá hlad... vyhrožuji doktorama injekcemi....ale nic.. dvě hodiny v kuse mu musím nakázat každé sousto!jen vedle něj sedím a musím vždy říct jez!po každém soustu.... nevím co s ním.je mu to vše jedno.okomentuje to že nemá hlad a nebo že mu to nechutná...

nevim co s ním...

Strana
z3
leg
3. bře 2016

@sisstin ahoj, tak přesně tohle zažíváme s naší 7letou dcerou. Jsme z toho už také na mrtvici. Cca od 2 let jí do jídla musíme vyloženě nutit. Klidně by jedla jen chleba s máslem a sladké. Obědy ve škole moc nejí, když jí udělám svačinu v polovičním množství, než by měla sníst (nemám ráda plýtvání jídlem), tak i tak mi přinese půlku zpět. A odpoledne by nejradši jedla jen sladké, jinak prý nemá hlad. A večeře to vždy zakončí. Buď u ní sedí hodinu a nebo je jídlo doprovázený vztekem, scénama atd. Bohužel se už léčí přes 3 měsíce se zánětem kyčle, takže chápu, že kvůli omezenému pohybu má snížený pocit hladu, ale copak může jíst jen chleba s máslem????
A jak to je u Vás? Změnilo se časem něco nebo je kluk stále "nejedlík?" Případně co Vám pomohlo?

evik19
3. bře 2016

@keny123 Radu nemám, jen tě chci trochu uklidnit, že já sama jsem do asi 7 let nejedla skoro nic - maso, mléko, sýry, jogurty, vajíčka a hlavně ryby se mi hnusily tak, že jsem se byla schopná pozvracet, když mi to dal někdo do pusy. Pak se to začalo postupně lepšit a tak od deseti let jím až na úplné vyjímky všechno. Z dětství mám právě to sezení u stolu, dokud nedojím, spojené fakt s traumatem z jídla. I kdybych tehdy nad obědem, na který jsem neměla chuť, seděla do večera, tak by to do mě prostě stejně nedostali, i kdyby se snažili. Přesně si taky vybavuju ten okamžik, kdy jsem poprvé pocítila, že mám hlad - ale to mi bylo tak 8 let.
Mám teď doma něco podobného s tříletým synem, je taky strašný nejedlík, ale postupně se to zlepšuje a co je zvláštní - jí vcelku ochotně to, co já jsem nenáviděla a naopak vůbec nejí ovoce a zeleninu a buchty, na čemž jsem jako malá přežívala já.

evaviki
3. bře 2016

Holky, ad ty vahy a vysky, co tady pisete.. Syn ma cca 133 cm, vahu cca 23 kg, hubeny silene a ji normalne, nekdy bych rekla, ze zere jak kyselina.. Takze i kdyz mate nejedliky, nemyslim si, ze by byli na tom s vahou nejak spatne.. U nas to byl normal i pro jedlika..

Kazdopadne drzim palecky, verim, ze to je peklo, kdyz dite neji..

leg
3. bře 2016

No my máme jediné štěstí, že je dcera od malička na svůj věk vyšší a statnější, takže nyní v 6,5 letech měří 128cm a váží 23 kg. Hlavně s tím jejím přístupem k jídlu vůbec nechápu, kde těch 23 kg nabrala 🙂

ludva
3. bře 2016

@leg Ahoj, náš mladík taky skoro nic nekonzumuje. Ve školce prostě tragédie, učitelka ho do jídla nutila. Ve škole jí jen přílohy a to jen, když se mu líbí... Vím, že můj syn to má psychické a vím, že rada nech ho vyhladovět na něj neplatí. On třeba ze zásady nepije z lahve, což je hlavně ve škole problém. Ještě je po selhání ledvin, takže pít by měl! 😕 Do školy si nosí skleničku a stejně se napije jen málo. Donedávna byl jen na krupicové kaši, pak se mu přejedla. 😨 Teď tedy došlo k malému zlepšení, tak snad to nezakřiknu a ťukám, ťukám.... Sladkosti mu prostě moc nedávám, protože je nekupuju. Ale buchty a doma pečené to miluje. Rohlík s máslem, řízek jako jediné maso a teď má hit hambáč (domácí sámo). Jinak držím palce s kyčlí. Nás M už měl zánět 3x 😢

sisstin
3. bře 2016

@leg ve skole ji normalne, doma jako furt ty svoje veci, ale jeho jidelnicek se pomalu rozsiruje. On neji teda malo ted uz, spis proste omezene ;)

seb
13. bře 2016

ahoj, tak my sem určitě také zapadáme, při výšce 122 váží 6ti letý kluk 18, měl už 18,5 ale ted má streptokoka a nesní ke snídani ani půl rohlíku a to ho v krku nebolí vůbec, maso sní jen v sekané, jinak si tak zobne z kuřete pečenýho, nejí od malička, je taky úzkostný od malička, přestože bych nutit nechtěla, dělám to, pže jinak by jedl jen tvaroháčky , piškoty, křupavý chlebíčky, sladkosti všeho druhu, ovoce to celkem má rád, ze zeleniny, okurku

radapokec
25. črc 2019

Jejda co já bych dala za 25 kg, syn 7 let má 17 kg a nechce nic jíst( jen sladké vede). Někdy ani rizek, polévku rajskou ale jinak je to děs se na něj dívat,když má jíst 😭

zelenaesmolda
25. črc 2019

Zadne dite jeste dobrovolne hlady neumrelo....

Strana
z3