icon

Jídlo a jiné kratochvíle 🙂

monikagurthova
26. srp 2016

Abychom neblokovaly diskuzy 🙂

lenatu
1. říj 2016

No protože Malej nechtěl mrkev..tak jsme začali jablkem, druhej den jablko s troškou mrkve a navyšovala jsem a když šla mrkev tak hned do ní brambor nebo dýni, pak jelikož jedl brambor tak pro změnu s květákem brokolicí (ta mu ale nechutná)..a pak maso a takhle jsem mu to míchala, no a teď jsem se naučila polivčičku protože nechce to vejce..tak jsem našla na internetu recept od 6 m, normálně kus masa, mrkev, brambor, petržel..povarit a do toho rozkvedlat žloutek...tak jsem na to taky zvědavá 🙂. Když to tak vezmu tak ovoce je pohodička to sní samotné, ale tu zeleninu prostě buď s jinou zeleninou nebo masem 🙂

monikagurthova
autor
1. říj 2016

@lenatu no tak ryze u nas moc nezabodovala

lenatu
1. říj 2016

Já nechtěla nic psát, ale u nás taky rýže neboduje 🙂 spíš hodně ten brambor, udělala jsem mu i kaši akorát místo mlika jsem dala kojenecký 🙂 a lžičku másla a super..

kaja2016
1. říj 2016

@monikagurthova no jo no, hele ja uz jsem na to rezignovala to vubec vnimat. Proste nekdy jede celou noc. Ja to teda zkousit osetrit tim, ze ji davam v 10vecer (proste ji vzbudim). Ale stejne se me dneska probudila v jednu a pak v pet (jeji hodinka - tesne pred rozednenim), pak spinkala tak pul hodku a uz se probudila natrvalo a zacala delat delfinka...

@monikagurthova
@lenatu
@msimankova A jak Vam decka spi vlastne prez den. Moje vstava v 6, v 10 vetsinou usne treba do 13te, pak papka a kolem 16te to zase zalomi tak na hodinku.... Spat chodi 18:30 - 21:00 😀 Vetsinou teda v 19. Dneska me treba ale dopo vubec nespala, pak zacala kolem 11te vrgr, tak jsme myslela, ze ji dam do kocarku a usne venku aspon, ale nic, konickovala v kocarku, perovala, grcela vrcela, nechala se obletovat lidma kolem, co rikali, jak je krasna, roztomila, HODNA, KLIDNA, a spolecenska... No ve 12ct s brekem a velkym premahanim usla v kocarku a stale chrni...chtela jsem jit spat, ale soused muzikant zacal zkouset nejakou arii...ach jo...

monikagurthova
autor
1. říj 2016

@kaja2016 mala vstává v sedm kolem deváté usne na 30 minut venku, potom kolem pul 1 na dvě hodiny potom kolem čtvrté na 30 minut a chodí spát úderem sedmé.
No me prijde ze jak mela samotnou dyni tak ji spis prohnala a proto ten hlad....nevim zítra zkusím polivku mrkev petrzel brambor a uvidime. Samotná zelenina mi prijde hladová. A dyne s ryzi proste nezabrala to vyplivala. No ja kdybych ji vzbudila na jídlo tak mi nic nevezme a bude se min 2 hodiny vztekat známe zkoušeli jsme....

kaja2016
1. říj 2016

@monikagurthova No to jo, po zelenine mas za pul hodky hlad, znam to z diet🙂 Hele me dite uz ji uplne vsechno, jak jsem to zacala delat doma. A kdyz ji vtlacim jen par lzic, tak ovoce vzdycky zabere, tak ji tim dotlaskam...

lenatu
2. říj 2016

@kaja2016 My jsme dnes od 3:55 vzhůru..a v 1h vypil 150ml mléka..budí se z histerickym řevem...poprvé zabere flaška napodruhé vstávat..a i přes den je nevrlej..asi další zub..☹

kaja2016
2. říj 2016

@lenatu Jejda, no asi jo. Cim by to jinak mohlo byt? Jezis, ja se uplne desim, co bude u nas, jak to tu ctu. Me teda vyrostli zuby dost pozde, tak snad to bude mit po me a uz to bude lip zvladat. U nas se zase rve prez den, vadi ji, ze nemuze lezt tak rychle, jak by chtela, nebo ze se nic nedeje. Chodim dvakrat denne na prochazku, abych ji nejak zabavila 🙂

A jak to vypada ted? Uz je to lepsi? Asi spite, oba, vid🙂

monikagurthova
autor
2. říj 2016

Tak holky a dneska spala v nicí v zatahu 12 hodin....vzbudila se na jídlo v sedm rano a vesele spinkala do devíti 🙂

kaja2016
2. říj 2016

@monikagurthova no co ti na to rict 🙂 tise zavidim 🙂 ja vstavam (nucene) v pul seste a do jedne jsem gruntovala 🙂

monikagurthova
autor
2. říj 2016

@kaja2016 no to bylo výjimečně normálně se budí na jídlo mezi 2-4 ranní a vstává úderem sedmé

lenatu
2. říj 2016

@kaja2016 no spali jsme od 6h do půl 8 🙂) pak usnul v 10h na půl hodky pal po obědě na půl hodky a pak spal od 16h skoro až do 17h..tak asi dobrý..teď se jsem mu dala nurofen a kaši, při čištění těch dvou co má dole mu roste ten nahore, ale je to asi dvojka (ale stále pod dásní :-/)...třeba to bude ok, u mě prej ani nevěděli že mám zub 😀 ale já zas nechtěla jíst..😀 a babička mi říkala že když mi bylo 7 mesicu tak mě vezli v kočáře a já prý doslova "rvala jako kráva" a mliko jsem nechtěla a jediný co měli u sebe byla kinder čokoláda tak mi ji prej dali a byla jsem nejspokojenější mimco 😀 je teda fakt, že svýmu dítěti bych to nedala, ale přežila jsem 😀

msimankova
2. říj 2016

@kaja2016 Přes den nic moc, od malinka. Lucka dřív usínala v půl 8 - 8, kolem půl 1 jsem ji budila na mlíko a pak spala tak do 7, půl 8. Pak přes den po půl hodinkách vždycky tak po 3 - 4 hodinách vzhůru. Teď máme nový režim s kaší a mlékem kolem 7 - půl 8, to ted usíná různě, ale spí tak do 5 a pak buď ještě usne u mně a nebo dáme mlíko, pak usne tak za hodinu a ještě spíme. Přes den je to pak stejně jako dřív. Já jsem sova, takže na nějaký vstávání v 6 nejsem zvědavá 😀

monikagurthova
autor
3. říj 2016

Takze dnešní krmeni: v lehátku daveni a vztekly rev na cely barák. Oprena o moje nohy daveni a vztekly rev. V sedě opatrná o moje břicho spapala celou misku takze papat ano ale jedine v sede Jinak si mamo strc lžíci někam

kaja2016
4. říj 2016

@monikagurthova u nas neco podobnyho, v leze uz jist nechce, jenze v sede zase ji to moc nejde... 😒

kaja2016
4. říj 2016

@msimankova
@lenatu koukam, ze to vstavani v sest asi patri k aktualnimu veku...Chceme ji zkusit nedavat spat tak brzo, ale nevim no...Dneska treba me vstala v pul seste, byla uknourana a po hodince noseni zase usnula a spala do deviti...tak to by slo...dneska zkusim ji dat spat pozdeji a dam vedet...

msimankova
4. říj 2016

@kaja2016 vcera mala usnula zas v 8, vzbudila se na mliko ve 4, od 5 jeste spala do 8. Ja jsem ji driv davala spat dyl, ale to byla hruza, pak jsem pochopila, ze chce spat driv a byl klid. Zatim ji nechavam spat, jak chce, na nejakou korekci je asi cas.

lenatu
4. říj 2016

@msimankova
@kaja2016 vždyť to je nádhera to spaní, já včera posunula spaní o hodinu a bylo to snad ještě horší ☹ o půlnoci, ve 2:30, pak 4:30 a v 5:28 jsme vstávali...buzení s hysterickým řevem..mlika si jen cucnul, čaj nechtěl a je protivnej a pláče celý den a vše pomáhá jen na chvilku ☹ v pátek máme jít na očkování, ale očkovat se nebude jelikož měl rýmu..ale aspoň se nám doktorka koukněte na ty zuby..☹ snad to jsou jen zuby..teplotu nemá

monikagurthova
autor
4. říj 2016

@kaja2016 nedělej to. U miminek neplatí ze čím dyl jdou spát tim dyl vstávají. Bude nevyspala a uknourana. Zkoušeli jsme to. Oni takhle proste vstávají. A bud rada za šestou kamarádce mala vstává úderem pul pate rano

monikagurthova
autor
4. říj 2016

@msimankova ja jsem malou akorát nastelovala na spaní v sedm vecer. Pres den je mi to jedno. Ale čím dřív nastavis rituál na noc tim lip. Me mala jśde před sedmou koupat v sedm láhev a do čtvrt na osm spi a mame klid všichni. Ani dřív ani dyl to nemělo vubec cenu. Mala ma tenhle návyk na noční spaní od 3m kdy šla do sveho pokojiku.

monikagurthova
autor
4. říj 2016

Tak sice byla mrkev všude...Eli v nose v uchu a máma ji mela ve vlasech ale zvítězily jsme 🙂

kaja2016
4. říj 2016

@lenatu hele u nas taky je nejaka zmenena, presne, teplotu nema, ji tak polovicni davky, nekdy nechce vubec, mozna, ze to je tou zmenou pocasi... Hele jako jsem v celku spokojena, jaky je miminko, ale je fakt, ze kdyz je vzhuru, tak z 90procent vyzaduje moji pozornost, takze volne ruce mam opravdu jen kdyz spi...nejvic prace (domacnost i zamestnani) delam po te osme, kdyz usne...takze treba jedu do jedne (plus manzel chodi z prace v jedenact, tak chceme byt i trosku spolu)...jinak s ni chodim 2x denne ven, protoze uz nevim, jak ji zabavit a to ji fakt bavi...kouka ven a je spokojena.. ale musim rict, ze me to zase moc nebavi, nic moc hezkyho tu v okoli neni, tak jsem si aspon zaridila brigadu rozvazeni letaku, ze ten cas venku aspon nejak vyuziju, stejne chodim ulicema🙂

kaja2016
4. říj 2016

@monikagurthova jojo, taky jsem nad tim premyslela, ze by se to mohlo stat. Asi to budu muset vydrzet, ale spim fakt malo no...

lenatu
4. říj 2016

@kaja2016 to jo, to je dobrý ty letáky 🙂..no mrňous má i načervenalé tváře tak asi furt ty zuby..ale je to šílený...taky pořád jsem u něj a nemám pomalu na nic čas..je to masakr no..Snad se to srovná..teď se bude učit usínat sám tak to snad nějak zvladneme.. je to doporučené od 6 měsíců tak snad to vydržíme 🙂 chci počkat až se mu to trošku srovná.

kaja2016
4. říj 2016

@lenatu chudinka bobanek malinkej, tak at ho to brzo prejde! No u nas to mozna take bude tim, fakt nevim. A jak to vypada to uspavani o samote? Ja mam dojem, ze nase asi usina sama od narozeni. Proste ji dame do postyllky, kdyz zacne byt uknourana (mame na koleckach - kde zrovna jsme ), eventuelne pohoupeme, ona chvili noruje hlavou, pak breci (posledni dobou), a pak vytuhne🙂

lenatu
4. říj 2016

@kaja2016 No tak my s uspavanim bojovali od narození, nejdřív mi usinal na břiše, pak v náručí, v polštáři v náručí a teď se mnou v posteli, ale bez houpání nic. Jen dáme papat, povím pohádku, pohladim, dám pusu a ležím tam dokud neusne a pak ho dám do postýlky. Teď ho chci dát do postýlky říct pohadku, pusu a pak, ale je mi jasný že bude řvát a já ho brečet nenechávám, tak snad jak už je větší tak to půjde..četla jsem o té metodě regulovaného pláče, ale to asi nedám ☹ 😀

lenatu
4. říj 2016

@kaja2016 pry je to dobré i na to noční buzení že se miminko naučí samo usnout 🙂

msimankova
4. říj 2016

Já to tedy nastavila hned, dát do postýlky, dudlík, pohladit a čau. Někdy se párkrát vrátím, ale dobrý. Jinak taky všechno dělám večer, taky hodně venku, jak se mimi nudí, je zle 🙂 Ale teď mám novou síťovanou ohrádku v kuchyni, tu Lucka zbožňuje, tak něco už stihnu i přes den. Ale toužím se vyspat, taky chodím spát kolem 1 🙂

monikagurthova
autor
4. říj 2016

Holky super věc jak dítě utahat ve vodě baby ring 🙂 mala se rachala pul hodiny sice jsem mela vyplavenou koupelnu ale usnula mi uz pri oblékání 🙂

lenatu
4. říj 2016

@monikagurthova my nemáme vanu :-/ ale vypadá to super 🙂

Strana