Jídlo a jiné kratochvíle 🙂
Abychom neblokovaly diskuzy 🙂
@lenatu no tak ryze u nas moc nezabodovala
Já nechtěla nic psát, ale u nás taky rýže neboduje 🙂 spíš hodně ten brambor, udělala jsem mu i kaši akorát místo mlika jsem dala kojenecký 🙂 a lžičku másla a super..
@monikagurthova no jo no, hele ja uz jsem na to rezignovala to vubec vnimat. Proste nekdy jede celou noc. Ja to teda zkousit osetrit tim, ze ji davam v 10vecer (proste ji vzbudim). Ale stejne se me dneska probudila v jednu a pak v pet (jeji hodinka - tesne pred rozednenim), pak spinkala tak pul hodku a uz se probudila natrvalo a zacala delat delfinka...
@monikagurthova
@lenatu
@msimankova A jak Vam decka spi vlastne prez den. Moje vstava v 6, v 10 vetsinou usne treba do 13te, pak papka a kolem 16te to zase zalomi tak na hodinku.... Spat chodi 18:30 - 21:00 😀 Vetsinou teda v 19. Dneska me treba ale dopo vubec nespala, pak zacala kolem 11te vrgr, tak jsme myslela, ze ji dam do kocarku a usne venku aspon, ale nic, konickovala v kocarku, perovala, grcela vrcela, nechala se obletovat lidma kolem, co rikali, jak je krasna, roztomila, HODNA, KLIDNA, a spolecenska... No ve 12ct s brekem a velkym premahanim usla v kocarku a stale chrni...chtela jsem jit spat, ale soused muzikant zacal zkouset nejakou arii...ach jo...
@kaja2016 mala vstává v sedm kolem deváté usne na 30 minut venku, potom kolem pul 1 na dvě hodiny potom kolem čtvrté na 30 minut a chodí spát úderem sedmé.
No me prijde ze jak mela samotnou dyni tak ji spis prohnala a proto ten hlad....nevim zítra zkusím polivku mrkev petrzel brambor a uvidime. Samotná zelenina mi prijde hladová. A dyne s ryzi proste nezabrala to vyplivala. No ja kdybych ji vzbudila na jídlo tak mi nic nevezme a bude se min 2 hodiny vztekat známe zkoušeli jsme....
@monikagurthova No to jo, po zelenine mas za pul hodky hlad, znam to z diet🙂 Hele me dite uz ji uplne vsechno, jak jsem to zacala delat doma. A kdyz ji vtlacim jen par lzic, tak ovoce vzdycky zabere, tak ji tim dotlaskam...
@lenatu Jejda, no asi jo. Cim by to jinak mohlo byt? Jezis, ja se uplne desim, co bude u nas, jak to tu ctu. Me teda vyrostli zuby dost pozde, tak snad to bude mit po me a uz to bude lip zvladat. U nas se zase rve prez den, vadi ji, ze nemuze lezt tak rychle, jak by chtela, nebo ze se nic nedeje. Chodim dvakrat denne na prochazku, abych ji nejak zabavila 🙂
A jak to vypada ted? Uz je to lepsi? Asi spite, oba, vid🙂
Tak holky a dneska spala v nicí v zatahu 12 hodin....vzbudila se na jídlo v sedm rano a vesele spinkala do devíti 🙂
@monikagurthova no co ti na to rict 🙂 tise zavidim 🙂 ja vstavam (nucene) v pul seste a do jedne jsem gruntovala 🙂
@kaja2016 no to bylo výjimečně normálně se budí na jídlo mezi 2-4 ranní a vstává úderem sedmé
@kaja2016 no spali jsme od 6h do půl 8 🙂) pak usnul v 10h na půl hodky pal po obědě na půl hodky a pak spal od 16h skoro až do 17h..tak asi dobrý..teď se jsem mu dala nurofen a kaši, při čištění těch dvou co má dole mu roste ten nahore, ale je to asi dvojka (ale stále pod dásní :-/)...třeba to bude ok, u mě prej ani nevěděli že mám zub 😀 ale já zas nechtěla jíst..😀 a babička mi říkala že když mi bylo 7 mesicu tak mě vezli v kočáře a já prý doslova "rvala jako kráva" a mliko jsem nechtěla a jediný co měli u sebe byla kinder čokoláda tak mi ji prej dali a byla jsem nejspokojenější mimco 😀 je teda fakt, že svýmu dítěti bych to nedala, ale přežila jsem 😀
@kaja2016 Přes den nic moc, od malinka. Lucka dřív usínala v půl 8 - 8, kolem půl 1 jsem ji budila na mlíko a pak spala tak do 7, půl 8. Pak přes den po půl hodinkách vždycky tak po 3 - 4 hodinách vzhůru. Teď máme nový režim s kaší a mlékem kolem 7 - půl 8, to ted usíná různě, ale spí tak do 5 a pak buď ještě usne u mně a nebo dáme mlíko, pak usne tak za hodinu a ještě spíme. Přes den je to pak stejně jako dřív. Já jsem sova, takže na nějaký vstávání v 6 nejsem zvědavá 😀
Takze dnešní krmeni: v lehátku daveni a vztekly rev na cely barák. Oprena o moje nohy daveni a vztekly rev. V sedě opatrná o moje břicho spapala celou misku takze papat ano ale jedine v sede Jinak si mamo strc lžíci někam
@monikagurthova u nas neco podobnyho, v leze uz jist nechce, jenze v sede zase ji to moc nejde... 😒
@msimankova
@lenatu koukam, ze to vstavani v sest asi patri k aktualnimu veku...Chceme ji zkusit nedavat spat tak brzo, ale nevim no...Dneska treba me vstala v pul seste, byla uknourana a po hodince noseni zase usnula a spala do deviti...tak to by slo...dneska zkusim ji dat spat pozdeji a dam vedet...
@kaja2016 vcera mala usnula zas v 8, vzbudila se na mliko ve 4, od 5 jeste spala do 8. Ja jsem ji driv davala spat dyl, ale to byla hruza, pak jsem pochopila, ze chce spat driv a byl klid. Zatim ji nechavam spat, jak chce, na nejakou korekci je asi cas.
@msimankova
@kaja2016 vždyť to je nádhera to spaní, já včera posunula spaní o hodinu a bylo to snad ještě horší ☹ o půlnoci, ve 2:30, pak 4:30 a v 5:28 jsme vstávali...buzení s hysterickým řevem..mlika si jen cucnul, čaj nechtěl a je protivnej a pláče celý den a vše pomáhá jen na chvilku ☹ v pátek máme jít na očkování, ale očkovat se nebude jelikož měl rýmu..ale aspoň se nám doktorka koukněte na ty zuby..☹ snad to jsou jen zuby..teplotu nemá
@kaja2016 nedělej to. U miminek neplatí ze čím dyl jdou spát tim dyl vstávají. Bude nevyspala a uknourana. Zkoušeli jsme to. Oni takhle proste vstávají. A bud rada za šestou kamarádce mala vstává úderem pul pate rano
@msimankova ja jsem malou akorát nastelovala na spaní v sedm vecer. Pres den je mi to jedno. Ale čím dřív nastavis rituál na noc tim lip. Me mala jśde před sedmou koupat v sedm láhev a do čtvrt na osm spi a mame klid všichni. Ani dřív ani dyl to nemělo vubec cenu. Mala ma tenhle návyk na noční spaní od 3m kdy šla do sveho pokojiku.
@lenatu hele u nas taky je nejaka zmenena, presne, teplotu nema, ji tak polovicni davky, nekdy nechce vubec, mozna, ze to je tou zmenou pocasi... Hele jako jsem v celku spokojena, jaky je miminko, ale je fakt, ze kdyz je vzhuru, tak z 90procent vyzaduje moji pozornost, takze volne ruce mam opravdu jen kdyz spi...nejvic prace (domacnost i zamestnani) delam po te osme, kdyz usne...takze treba jedu do jedne (plus manzel chodi z prace v jedenact, tak chceme byt i trosku spolu)...jinak s ni chodim 2x denne ven, protoze uz nevim, jak ji zabavit a to ji fakt bavi...kouka ven a je spokojena.. ale musim rict, ze me to zase moc nebavi, nic moc hezkyho tu v okoli neni, tak jsem si aspon zaridila brigadu rozvazeni letaku, ze ten cas venku aspon nejak vyuziju, stejne chodim ulicema🙂
@monikagurthova jojo, taky jsem nad tim premyslela, ze by se to mohlo stat. Asi to budu muset vydrzet, ale spim fakt malo no...
@kaja2016 to jo, to je dobrý ty letáky 🙂..no mrňous má i načervenalé tváře tak asi furt ty zuby..ale je to šílený...taky pořád jsem u něj a nemám pomalu na nic čas..je to masakr no..Snad se to srovná..teď se bude učit usínat sám tak to snad nějak zvladneme.. je to doporučené od 6 měsíců tak snad to vydržíme 🙂 chci počkat až se mu to trošku srovná.
@lenatu chudinka bobanek malinkej, tak at ho to brzo prejde! No u nas to mozna take bude tim, fakt nevim. A jak to vypada to uspavani o samote? Ja mam dojem, ze nase asi usina sama od narozeni. Proste ji dame do postyllky, kdyz zacne byt uknourana (mame na koleckach - kde zrovna jsme ), eventuelne pohoupeme, ona chvili noruje hlavou, pak breci (posledni dobou), a pak vytuhne🙂
@kaja2016 No tak my s uspavanim bojovali od narození, nejdřív mi usinal na břiše, pak v náručí, v polštáři v náručí a teď se mnou v posteli, ale bez houpání nic. Jen dáme papat, povím pohádku, pohladim, dám pusu a ležím tam dokud neusne a pak ho dám do postýlky. Teď ho chci dát do postýlky říct pohadku, pusu a pak, ale je mi jasný že bude řvát a já ho brečet nenechávám, tak snad jak už je větší tak to půjde..četla jsem o té metodě regulovaného pláče, ale to asi nedám ☹ 😀
Já to tedy nastavila hned, dát do postýlky, dudlík, pohladit a čau. Někdy se párkrát vrátím, ale dobrý. Jinak taky všechno dělám večer, taky hodně venku, jak se mimi nudí, je zle 🙂 Ale teď mám novou síťovanou ohrádku v kuchyni, tu Lucka zbožňuje, tak něco už stihnu i přes den. Ale toužím se vyspat, taky chodím spát kolem 1 🙂
Holky super věc jak dítě utahat ve vodě baby ring 🙂 mala se rachala pul hodiny sice jsem mela vyplavenou koupelnu ale usnula mi uz pri oblékání 🙂
@monikagurthova my nemáme vanu :-/ ale vypadá to super 🙂

No protože Malej nechtěl mrkev..tak jsme začali jablkem, druhej den jablko s troškou mrkve a navyšovala jsem a když šla mrkev tak hned do ní brambor nebo dýni, pak jelikož jedl brambor tak pro změnu s květákem brokolicí (ta mu ale nechutná)..a pak maso a takhle jsem mu to míchala, no a teď jsem se naučila polivčičku protože nechce to vejce..tak jsem našla na internetu recept od 6 m, normálně kus masa, mrkev, brambor, petržel..povarit a do toho rozkvedlat žloutek...tak jsem na to taky zvědavá 🙂. Když to tak vezmu tak ovoce je pohodička to sní samotné, ale tu zeleninu prostě buď s jinou zeleninou nebo masem 🙂