icon

Jídlo a jiné kratochvíle 🙂

monikagurthova
26. srp 2016

Abychom neblokovaly diskuzy 🙂

lenatu
4. říj 2016

Holky navyšujete nějak prckům imunitu? Šípkový čaj, laktobacily? Nebo to necháváte být? U nás bylo minulý týden 25° a teď máme 10°..tak mám strach aby mrňous nebyl nemocnej 🙂

monikagurthova
autor
4. říj 2016

@lenatu je to pecka věc hrozne se ji to líbilo a vyřešila jsem tim její protivnou půlhodinku před spaním 🙂

monikagurthova
autor
4. říj 2016

@lenatu jinak do malé nic necpu myslím ze to neni úplně nutné. Mala se mi srovnala s vykyvem teploty krasne sama

lenatu
4. říj 2016

@monikagurthova mně právě taky 🙂 vypadá to super 🙂. No já si taky myslím, že by se nic moc dávat nemělo .. ale kamarádka se mě ptala co dáváme a já koukala jak puk 🙂

msimankova
4. říj 2016

Já obecně koukám dost často, co se má a nemá dělat 😀 Podle mně je nejlepší imunita psychická pohoda, taky máme čaj od Hippu a tam je šípek 😀

lenatu
5. říj 2016

@msimankova No tak ten šípek to je na posílení imunity 🙂 mně říkala o laktobacilech od swissu (vůbec jsem netušila, že to má pomoct imunitě) 😀 ale nic dávat nebudu, ať se obrní sám 🙂

kaja2016
5. říj 2016

@monikagurthova ja koupat nemam kvuli exemu a reknu vam, ze ji tak jjednou tejdne rychle osprchnu vodou a uplne to staci, ani to by nebylo potreba, oni ty miminka prste nesmrdej. 😉
@lenatu tak to chapu, ono je kazdy miminko jiny. I sourozenci. A mam obvykle podle me sama dobre vyciti, co jeji mimco potrebuje. 😉 Na tu metodu se podivam, o cem to je.

monikagurthova
autor
5. říj 2016

@kaja2016 my to mame jako rituál před spaním. 🙂

kaja2016
5. říj 2016

@lenatu
@msimankova
@monikagurthova Hele ja ji davam bio gaiu prakticky od narozeni (kdyz si vzpomenu). JInak ji delali testy z krve, kvuli ty alergii na kravsky mliko a hodnoty imunity ma ukazkovy (nastesti po manzelovi), takze se o ni nebojim. Manzel snad nebyl nikdy nemocnej🙂 Jen s ni od narozeni moc nevyhledavam detsky kolektivy (hlavne deti skolkovyho veku). Ale to spis nez jsem vedela, jestli ma imunitu po me, nebo po manzelovi. Ja mam totiz spatnou geneticky, ale jak jsem vlastne od zacatku tehotenstvi doma, tak jsem nebyla prakticky nemocna. A holky davate caj teda jo? Ja prave docela resim to, ze ji nic pit nedavam. Maximalne treba lzickou pred prikrmem, ona jinak nechce. Tak snad zizen nema...Ted se tesim, ze mame novyho doktora, tak s nim vsechno proberu, ta stara dr. byla pekna mrcha. Normalne nas nechavala platit veci, ktere byly na pojistovnu. Nejaky 20tisic nas to stalo navic🙂 Ale kaslu na to, hlavne, ze uz je ted dcera v dobrych rukach....A do konce tydne by me mel prijit zimni fusak. Dneska s ni snad nikam nepujdu, takova klendra🙂

kaja2016
5. říj 2016

@monikagurthova Jojo, je to krasny, me se to taky moc libilo🙂

lenatu
5. říj 2016

@kaja2016 no ono to s malým fakt nešlo, pořád plakal a plakal a pak až pomohlo zavinování a pohoupat 🙂. Včera usnul sám a flaškou tak to snad bude dobry. Fusak jsem taky objednávala včera i s rukavnikem tak se těším až to přijde 🙂. Jinak jsme fusak měli a použili ho jednou 😀 Ale on do sporťáku nejde (je hodně velikej s beránkem). Jinak čaj nebo šťávičky dávám pořád dávala jsem od té doby co má UM aby bumbal pořádně i dr říkala že dávat 5-10lzic denne čaje, ale to říkala když mu byli 3 tydny. Teď vypije klidně 100ml-150ml čaje za den, ale my už máme jiný jídelníček. Každopádně caj nebo šťávičky bych dávala. 🙂 A to je doktorka pěkná blbka..

lenatu
5. říj 2016

@kaja2016 jako ta vaše doktorka.. (😀) a řešili jste to s ní vůbec nějak?

kaja2016
5. říj 2016

@lenatu Jasny, na kazdy mimco plati neco jinyho, ja ji taky zavinovala, kdyz byla mensi..... Hele ani to resit nebudu, me se s ni nechce dohadovat. Novej doktor si zazadal o kartu a nazdar, maximalne ji tak pomluvim mezi mistnima maminama🙂

lenatu
5. říj 2016

@kaja2016 jo už tak to pro ni bude potupa, ale je to teda hrozný. Nejhorší je, že když v tom člověk nepracuje tak ví kulový a nemůže se ani nijak ohradit.

monikagurthova
autor
5. říj 2016

@kaja2016 ja dávám malé čaj od prvního tydne fenyklový ted i ovocný. Dam ji prikrm žaluje to čajem a stačí uz nechce mléko. A čaj mi pije i před den. Ale ja ji na nej naučila od mala když mela prdiky.

monikagurthova
autor
5. říj 2016

@kaja2016 a ta tvoje doktorka je pekna kráva fakt....ja jsem rada za našeho doktora poradí ale většinu nechá na me prý je to vaše dítě vy s nim jste porad a víte co potřebuje ja vám muzu jenom poradit a vyřešit když je nemocné.

kaja2016
5. říj 2016

@lenatu Vis co muzes, napsat stiznost na lekarskou komoru, ale neni to k nicemu, chrani se navzajem🙂

lenatu
5. říj 2016

@kaja2016 no bohužel je to reálnější než aby s tím něco udělali :-/

kaja2016
5. říj 2016

@lenatu Njn, ze zkusenosti meho okoli. Nema to cenu. A jaky jsi objednavala vlastne fusak? Ja Elodie nakonec, cerny, polyesterovy. Ted na to koukam a prijde az 11.tyho, no do ty doby nevim 😒

lenatu
5. říj 2016

Holky tak ode dneška necháváme hačat 🙂

lenatu
5. říj 2016

@kaja2016 hele já objednávala z vsepromiminko.cz je to český výrobce a mají slevy 🙂

kaja2016
5. říj 2016

@lenatu Hele me leze uz mesic (je nejaka turbo, vcera si dokonce prohlizela knizku - sama🙂, ale na nejake dlouhe sezeni to neni. Zacne se pak kroutit, podle me je lepsi pockat az opravdu si sedne sama. A sikmy sed uz dela?

kaja2016
5. říj 2016

@lenatu Jinak gratulace a uzij si porizovani ochranych elementu a premistovani veci do vyssich mist🙂

lenatu
5. říj 2016

@kaja2016 jo to Alex taky knížky miluje! Joo šikmý sed už začal po 5 měsíci a doktorka furt ať nenechávám dokud pořádně nepéruje a popolízá tak konečně se dočkal, moc chtěl hačat a plakal že nemůže 🙂 huraa konečně můžeme mezi lidi a ne jen do parku 😀 no..jediné nízko máme konferenční stolek a kytky tak to budeme muset přemístit..a tvoje malá už měsíc, ta je teda šikovná! 🙂 a z toho vše pro miminko.cz jsem koupila fusak Winter bag a je hodně zateplenej a rukávník za 174kc ve slevě 🙂)

kaja2016
5. říj 2016

@lenatu se na to divam akorat, vypada hezky!! 😉 No tak to je fajn a ty jsi ho predtim teda treba nedavala ani na klin? My prave s ni chodili v lete docela casto do restauraci a treba nam sedela na kline a tak, samozrejme podpirali zadicka a jenom na chvili. Tak to se taky nesmelo? Tak snad jsme ji neublizili ☹ Ja jsem mela na mysli sezeni v zidlicce krmici...Takze ho supnes tedkon do sportaku?

lenatu
5. říj 2016

@kaja2016 Nene neboj, to víš že nám taky občas hacal na klíně...to jsme zas tolik neřešili na tu chvilku 🙂 jen v kočárku a do židle jsme nedávali na sezení 🙂. Jojo ale ve sporťáku jezdí už 14 dní, ale v lehu tak teď mu to přizvednu 🙂.

monikagurthova
autor
5. říj 2016

Teda vy ty děti mate šikovne 🙂

kaja2016
5. říj 2016

@lenatu Jo tak to jooo...dcera taky chce sedet, to musela byt muka mu v tom branit🙂 Ja uz se na ten sportak taky tesim, ted jezdime s ksirama a dcera lezi v konickovaci pozici a peruje a vydava skreky, fakt atrakce🙂

kaja2016
5. říj 2016

@monikagurthova Kazde dite je pro jeji maminku to nejsikovnejsi, nejkrasnejsi a nejchytrejsi 😉

monikagurthova
autor
5. říj 2016

@kaja2016 jojojo nase mala se zasekla na břiše s kopanin nohou lenoch jeden.

Strana