icon

Jídlo a jiné kratochvíle 🙂

monikagurthova
26. srp 2016

Abychom neblokovaly diskuzy 🙂

lenatu
5. říj 2016

@kaja2016 to víš že jo..jezdil přikšírovanej a furt se zvedal a řval a řval a řval no tak jsme se nosili v nosítku 🙂 a nebo jsem mu to lehounce přizvedla, že ještě ležel ale trošku už viděl a sklopila mu boudu a to v lese pozoroval stromy a líbilo se to 🙂. To je dobrá 😀 musi to být sranda 🙂

lenatu
5. říj 2016

@monikagurthova však má ještě času 🙂. Zase hezky spinká, co já bych za to dala 🙂

kaja2016
5. říj 2016

@monikagurthova Hele kamaradka ma devitimesicni, nelezouci, velka je jako nase dite a dr. rika, ze je to OK. Proste kazdy mimi je jiny. 😉

monikagurthova
autor
5. říj 2016

@lenatu dneska je ji pul roku najednou proste zlenivela do pěti měsíců honem honem at uz to umím a ted se slečne nechce ani otáčet 😀

monikagurthova
autor
5. říj 2016

@kaja2016 ale jo to ja vím 🙂 jen proste me překvapilo ze jak byla akční tak ted se ji proste nechce 🙂 a ted ne dostala jedna maminka u doktora prej no v 9 měsících neleze? Ji říkám je ji 6m je jen veliká (je dlouha 78 cm a 7 kilo) 😀

lenatu
5. říj 2016

@monikagurthova aha, já myslela že je starší než Alex 🙂..však on taky před 5 dněma nevypadal že by se mu nějak chtělo na kolena 🙂. Počkej se otočíš a bude to..aspoň takhle to proběhlo dneska..ležel na dece, já byla v kuchyni a slysim jak se rehta tak jsem vykoukla a on péroval jak divej 😀 ale mají ještě času 🙂.

lenatu
5. říj 2016

@monikagurthova a ani se mu najednou nechce spát..stále ještě peruje 😀

lenatu
5. říj 2016

@monikagurthova a taky si myslím že to je ok 🙂. Však to mají dělat až 8 měsíc ne? Podle tabulky. Má ještě beruska dost času 🙂.

monikagurthova
autor
5. říj 2016

@lenatu pcha tabulky na ty jsem alergicka 😀 jojo cas ma ale jak říkám ze zacatku byla akční a ted se tváři jako je ja se mam otočit jo? Hm me se nechce radši mi tu hračku podej 😀 a s tim spaním no konečně protože mi všichni říkali jak novorozeně jen ji a spi no nase mala naspala do 2 měsíců jen asi 15 hodin denně tak to ted dohání 🙂

monikagurthova
autor
5. říj 2016

@lenatu
@kaja2016
Holky jsem se chtěla zeptat jak vaše děti snáší nové veci?

lenatu
5. říj 2016

@monikagurthova jak myslíš nové věci? Jako oblečení, spaní mimo domov?

kaja2016
5. říj 2016

@monikagurthova Hele vsimam si, ze nema rada zmeny a ze je dobry postupne. Treba kdyz jsme ted menili postylku, tak dobry bylo, ze jsme ji tam dali puvodni mantinel..pisu dali, ale delala jsem to jen ja, uz mi taky dobre hrabe 🙂 Nicmene fakt na zmeny reaguje drobne nervozne...

kaja2016
5. říj 2016

@monikagurthova Vis co, mozna je fakt unavena-nevyspala🙂, jak pises...

lenatu
5. říj 2016

@kaja2016 tak to my jsme asi v pohodě..spali jsme u babičky a jako doma..Akorát doma usíná klidněji to je fakt

kaja2016
5. říj 2016

@monikagurthova na maminky se vykasli, me zas jeden pan, co me predbeh ve fronte (a ja jsem se teda nedala a ozvala jsem se) zacal "radit", jestli me to dite nevypadne z kocaru...kdyz tak peruje...(ksiry asi prehlidl)....podle me tyhle radilove maji nejaky mindrak...ja teda cizim lidem, ktery se me na nic neptaj neradim, proc jako?!

kaja2016
5. říj 2016

no nic, ja mizim, jsem se tu nejak s vama opet zasekla 🙂 At Vas deti nezlobi a at rostou!!! Do urcite vysky a vahy samozrejme 🙂

lenatu
5. říj 2016

@kaja2016 Přesně! Mě by předběh a ještě měl takové keci tak by jel jak namydlenej blesk..tohle nenávidím...

monikagurthova
autor
5. říj 2016

No ja vytáhla jídelní židli opatrně jsem ji tam dala a rev jak blázen, nebo dneska ma svátek a teta přivezla takový hrací stůl no rev jak blázen. Nebo nova hračka rev.....tak me zajímalo jestli to mate podobně. Nesetkala jsem se s tim děti kamarádek reagují krasne a v pohodě ale nase mala na jakoukoliv změnu veci či prostředí reaguje histerickym pláčem

monikagurthova
autor
5. říj 2016

A jde to jeste dal příklady: koupe tatínek jenže tatínek ma praci kdy odjíždí na sluzebky na tyden tak koupu ja reakce rev. Pres den ma látkové plenky jednorazovky na noc když ji chci dat jednorazovku pres den reakce rev. Jí růžovou lžičkou dneska jsem vytáhla zelenou reakce rev....nevim prijde mi to divne. Spatne reaguje i na lidi a ostatní děti jedine co ji nevadí jsou zvířata hlavne psi ty miluje ale jinak kamkoli přijdeme a někdo na ni jen kouka je konec....nebo uz nechce byt v korbe protože nevidí tak jsem vyměnila za sportak reakce rev....nevim si rady a to ji to vzdycky úkazu nechám osahat mluvím na ni a stejne první reakce histerie zvykne si ale třeba az po par dnech

kaja2016
5. říj 2016

@monikagurthova Hele ne takhle dramaticky, ale taky to pozoruju. Vzdycky to bedlive pozoruje, kdyz neco stehuju (a ja docela casto), ted se malem rozbrecela, kdyz jsem stehovala postel. Nejak ji to znervoznuje, myslim, ze Eli nebude jedina. To mas jak s dospelyma, nekdo ma rad stabilitu, nebo by furt neco menil....Asi bude introvert...A ty jsi extrovert? Vis co, ono kdyz to maji mama-dcera opacne, tak to mamu treba muze znervoznovat...Ja to tak mela s moji mamou (ona extrovert), ja intro - vseho jsem se bala, stydela...Moje dcera je treba prave zase desne rada mezi lidma a me to ze zacatku prislo divny, jako co s ni je... Ja bych rekla, ze to je normos, ale promluv treba s dr., myslim, ze ti taky rekne, ze to je povaha...bude asi placha...a nebo se to zlomi...

kaja2016
5. říj 2016

@monikagurthova Jako u nas je vyhoda, ze ona je cela manzel - taky nema rad zmeny, co se materialnich veci tyce - v byte, nekam se stehovat, zmena prace...., ale miluje lidi, hluk, kdyz se neco deje...

monikagurthova
autor
5. říj 2016

@kaja2016 no my oba s manželem jsme extroverti. Uvidime dr mi rekl ze zatím to necháme ale jestli se to bude stupnovat bude se to pro jistotu resit v roce dřív nic nepozná. Tak uvidime

monikagurthova
autor
5. říj 2016

@kaja2016 mala ne nejradši jen doma me a tátu a klid. I chození ven ji stresuje

kaja2016
5. říj 2016

@monikagurthova joooo, no tak to je dobry, ze se s ni da o tom mluvit, vysetrit ji pak muze detskej psycholog. A zkousis ji nak treba na zmeny pripravovat? Nebo kdyz jdete ven, ja myslim, ze by mohlo pomoct ji do kocaru davat s hrackou, co ma v postylkce, jako udrzet kontinuitu...Ja jsem treba u dcery prekvapena, jak docela reaguje na nejaky pripravy z my strany a uklidnovani....No nevim, to jsou jenom napady...Ale nejak az autisticky to na me nepusobi, dle toho co pises....spis bude proste introus🙂 No tak to potes, to si uzijete, dva extroverti🙂

monikagurthova
autor
5. říj 2016

@kaja2016 hračku do kočárku dávám trochu to pomáhá. Jj snažím se ji na změny připravit ale málokdy to zabere. No ja doufám ze to nic nebude ze to prejde tak uvidime 🙂

msimankova
5. říj 2016

@monikagurthova takže příkrm už je bez mléka? Tak jako u nás, prostě si řeknou, že už mlíko nechtějí 🙂

monikagurthova
autor
5. říj 2016

@msimankova Jj po třech dnech najednou proste nechce 🙂 odpoledne si da presnidavku ale do hodiny chce mléko ale to neřeším hlavne ze oběd mi tak pěkne vzala

kaja2016
6. říj 2016

@monikagurthova Me ted zase dva dny chce jenom ovocnej prikrm a mliko. Nic jinyho🙂

monikagurthova
autor
7. říj 2016

@kaja2016 vcera me naštvala zeleninu tu abych do ni cpala násilím ale presnidavku to je najednou hodne miminko co způsobne otevírá pusinku 🙂

kaja2016
7. říj 2016

@monikagurthova jojo, ja dneska zkusim byt tvrda a ovoce jen pokud zdlabe, co ma. Uvidim, jak budu uspesna 😉

Strana