Jídlo a jiné kratochvíle 🙂
Abychom neblokovaly diskuzy 🙂
@kaja2016 to me mrzi ja mam dikybohu super chlapa.
U me ten deficit funguje tak ze jsem jak prastena po hlavě ale jako ted byl manžel 2 týdny pryc a teda jedu na setrvačník aspoň ze me čeká víkend kdy bude doma a malou si vezme a ja se aspoň vyspim a půjdu na ty houby 😀
@kaja2016 vis co me se líbí ze třeba v Norsku je povinnost aby si chlap na 6 měsíců vyměnil místo s ženou a šel na rodicak bych to zavedla i u nas. Je fakt ze manžel kdyby mohl tak ze zacatku i kojil 🙂 ale jako mam opravdu štěstí. Ten tvůj by si to měl zkusit tyden byt jen s dítětem
Holky zkousely uz jste vajicka? Hodne se ruzni, jestli zloutek nebo bilek, premyslim, ze uvarim vejce natvrdo a dam malej ten zloutek do zeleniny misto masa...
@msimankova ma se dat žloutek ja to jeste nezkousela mala jeste neměla ani maso
@msimankova jo a Mudr říkala že začít žloutkem..že bílek je tezkej a už dobrý 🙂
@msimankova davam jednou tydne zloutek misto masa🙂
@kaja2016
@lenatu
@monikagurthova holky, kdyz se ted ochladilo, jak nechavate-budete nechavat lizt deti po zemi? Moji to v ohradce moc neba, vsude mame lino (nevytapene podlahy), tak nevim, co s tim, aby nenastydla...Jestli koupit aspon do obyvaku kvuli ni koberec (ja je nesnasim🙂 )?
@lenatu Ja se prave tesim, ze ted promluvim s doktorem ohledne vyzivy. Mame pulrocni prohlidku v patek. Ryba se ma od 6. mesice, vid? Me fakt ted neji skoro nic krome ovoce, max. tri lzicky. Tomu ovoci taky moc neda, tak 100ml max, spis min. I mliko obcas nechce. Jediny, kdy si urcite da je v noci, mrska🙂 Jako hubena neni (snazim se ji fakt futrovat, co to jde), asi proste vic nepotrebuje, nechapu...
@monikagurthova Hele muj manzel je taky v pohode, to ma jen obcas blby kecy....Jinak s tou materskou pro chlapa, znama to tak mela v Nemecku. Jako uprimne, ja bych to nechtela, nedokazu si predstavit, ze bych se od ditete ted odtrhla, ani potom nez pujde do skoly. Mame dokonce ted takovou situaci, ze by pro nas bylo fin. vyhodnejsi, abych sla ted na nejaky cas do prace a on zustal s dcerou doma, ale ja to nechtela. Manzel je cizinec a ty pracovni moznosti v souvislosti s tou naladou kolem imigracni krize v cesku jsou ted znacne omezeny, trosku nas to zaskocilo, takze ma aktualni praci totalne pod jeho uroven, ale zaplatpanbu za to 😖
@kaja2016 koupili jsme dětský koberec (Malej asi 2,5m x 1m) a úplně to stačí, naprosto tě chápu ..máme vinyl a je to studený ☹. No nám bylo 5m a 8 dní jak jsme tam byli a ona na mě koukala jak puk že se Alex futruje telecím, krutim, jehněčím a nedám mu rybu 😀 tak od té doby ji testujeme (měsíc) a stále je to ble ble
@kaja2016 tak ja mam problem nechat malou manželovi jen když jedu nakoupit 🙂 jinak ja malé pořídila puzzle na zem dokud neleze tak je na nich hrejou jinak mame plovoucku bez konercu tak az bude lézt tak dostane třeba tepláky silnější ale my mame doma docela teplo tak uvidime.
@lenatu hm, taky jsem o tom detskym premyslela, ale ona leze proste uz po celym byte a nechce byt omezovana, ta podlaha je fakt studena...me samotnou zebe zadnice, kdyz jsem si zkousela sednout🙂 jinak radne topim, ale ta podlaha je holt beton...Jinak ja mam ohradku 150x150, prostornou a puzzle jeste v kazdym pokoji...no uvidime 🙂
@monikagurthova no asi tak🙂
@kaja2016 tak u nás chce jen sladkou activii a všeho ji půlku..dokonce pije jen 60ml mlika..☹ mě doktorka doporučila od firmy mylord filé dětské a je to po 2 nebo po 3 plátcích a já je ještě dám na půlku a do mrazáku 🙂 a na lžičce másla osmazim zlehka File podleju vodou a k tomu kasi bramborovou nebo jinou zeleninu
Tak mame doma otesanka od te doby co dávám i maso tam Eli sežere (to neni ze by jedla fakt ne) 500 ml prikrmu a uz jsme nahradili 2 jidla takze parada
500ml?? 😀 teda ta KRÁSNĚ baští 🙂 hlavně že už prikrmy ok 🙂
U nas taky dobry, svaca ovoce, obed masozelenina a nakonec ovoce, vecere nemlecna kase. Ted jeste aby prestala se budit po trech hodinach v noci a jsem opet svobodna🙂
Eli ma 4x mléko a 2x prikrm kaši jsem úplně vypustila před spaním protože se mi pak budila 2x v noci. Ted se mi budí v 5 rano a spi do 8. Takze parada. Ale ovoce zatím ne protože jak ji dam ovoce tak mi nechce zeleninu takze zatím jen oběd a večeře a před spaním mléko.
@lenatu hm hm, no dcero to kravsky mliko nemuze vis, micham ty nemlecne s tim alergy carem co ma misto kravske UM. Ja se prave ptala, ze kdyz dam dceri v treba v sest, tak se me zda, ze spi stejne jak po mliku. No na krabici pisou, ze se to muze davat dvakrat denne, tak jsem ji dala dneska pred patou a jeste pred chvilkou a uvidim. Ona mi ted i zacala chodit spat docela pozde a prez den vic spi, me to neva, protoze manzel prichazi v pul jedenacty domu a tak ji obcas jeste chytne a mala pak spi do sesty-sedmy, coz me neskutecne pomuze🙂 Tvych pet moc dobre znam a nezavidim, je to des. Ja se s ni jeste presouvala z loznice do nevytopenyho obyvaku, aby se manzel vyspal...peklo 🙂
@monikagurthova tak uvidis s tim ovocem, mala taky mela napred stejnou reakci, jako Eli, ale ted uz je to v poho, dokonce me uz ji i domaci prikrmy, tak jsem rada. hele a s tema kasema, co zkusit jiny typ?
@kaja2016 Aha, no jo, ono těch nemléčných je taky docela výběr ale spíš na internetu než v obchodě :-/..my se právě každé ráno přesouváme, aby se manžel vyspal..protože se vzbudí a začne vykládat a chce si hrát a pak usne až třeba v 7h ..a to spí tak 45 min. Ale co, když mu to stačí 🙂
@kaja2016 zkoušela jsem a stejny výsledek takze zatím nedávám. Me ji jenom domaci dělám ji od zacatku mix zeleniny ted i maso a paradicka kupovany mi plive ale tak to domaci je rychle hotové 🙂 s tim ovocem jeste chvilku počkám a pak uvidime. Jinak dávám místo brambor bataty po bramborach zvraci asi ji vadi ten škrob
@kaja2016 dneska jsem si na tebe vzpomněla, kupovala jsem kaši a říkala jsem babičce jak je to nefér, že nemléčný nic moc výběr a u nás finanční zátěž protože u nás kaše 3-4 dny a mužem koupit novou. A babička mi říkala proč mu neudělám rýži (tu normálně jí) a nerozmixuju mu k tomu jablko, banan nebo jiný ovoce a že uvařenou rýži smíchat s UM a taky rozmixovat a smíchat.. a super kaše..co myslíš? To byste mohli taky ne? Že by ji to mohlo zasytit na noc 🙂
@lenatu ty jo dobrý nápad to vyzkouším 🙂

@monikagurthova presne 😀 😀