icon

Jídlo a jiné kratochvíle 🙂

monikagurthova
26. srp 2016

Abychom neblokovaly diskuzy 🙂

kaja2016
30. lis 2016

@monikagurthova Jo a chleba, rohlik, koblihu, no proste vsechno, co si davam ja, tak treba kousek odlomim - spis ten vnitrek, bez kurky...

kaja2016
30. lis 2016

@msimankova skace po brise? To je vtipne, nemas foto?🙂

Nase zacala zase na verejnosti rvat...ne jako plakat...proste rve ze sportu a je u toho desne spokojena🙂

monikagurthova
autor
30. lis 2016

@kaja2016 ja kupuji od Hami ty vetsi keksiky aby si to sama držela a zuzlala a dobrý 🙂 a vlastně v prirmu mixuji jen maso zeleninu mackam jak v tom nejsou kousky lady nechce ani videt 🙂

msimankova
30. lis 2016

@monikagurthova ten tvuj kocar je opravdu unikat :D Coze to je za znacku?

@kaja2016 je to sajrajt, kupuju aspon mensi zlo, nejake bio jemne v DM, ony ty susenky Hami jsou taky nic moc, cukr a spol. - ale zas zvykat si musej trochu na vsechno, taky je kupuju 🙂 Foto skakani nemam, ale normalne se odrazi a jako by chtela skocit do vody, nechapu nic. :D

monikagurthova
autor
30. lis 2016

@msimankova casualplay vyhnout se obloukem nechapu jak za nej ta holka mohla dat takových peněz korba těžká jako kráva, vajíčko jeste dobrý, spodek neskladny a těžký a sportak neslozitelny hrozny

lenatu
30. lis 2016

@monikagurthova jasňačka dáváme dětské křupky, piškoty a sušenky jíme jogurty co dělám doma (z hollandie a čerstvého plnotučného mléka), activii sladkou a lipanka (lepší než pribinak), meli jsme už vánočku s máslem (to byl koncert), chleba, jo krupicovou kaši, piškoty s tvarohem 🙂 Naše Mudr říká že by už pomalu mohl vše (začal v 3,5m) ale hlavně nesolit, nekorenit 🙂. A jak má malej už zuby tak je to prča vše si nastrkava jazykem dopředu a kouše (ikdyž to má rozmixovany) 😀. Zítra Budem dávat poprvé těstoviny tak jsem na to zvědavá 🙂. A už by asi mohl i šunku, koukala jsem na příkrmy a tam šunka s těstovinami a rajčaty od 6.mesice (ale my ani jedno ještě nemeli) tak nevím zda to nezkusit 🙂

Moc Gratuluji k lezení! Teď už to bude fofr! 🙂

kaja2016
30. lis 2016

@msimankova haha, no je to legrace. Mozna, ze chce byt lachtankem🙂 Hm,hm, ja si taky rikam,ze by si meli zvykat. Dneska jsme ji dala par spaget, zase to ale neprehanim no...
@monikagurthova Jo, mala ma taky radsi kousky a ted jsme ji to zacala davat napred mrkev, pak brambor a nakonec maso a zda se mi, ze je taky radsi. Tak ja ji chapu, taky bych nechtela aby me nekdo mixoval jidlo do monotoni kase s jednou chuti... Ja ji to taky davam do ruky ty keksy no, ono je to asi taky vic bavi, nez furt pasivne dlabat, ze jo?🙂

monikagurthova
autor
2. pro 2016

holky, rak Eli začala s Vánočním úklidem 😀

lenatu
2. pro 2016

@monikagurthova je moc roztomilá! A takhle to vypadá i u nás 😀 taky rad "uklízí" 😀

kaja2016
3. pro 2016

@monikagurthova haha, no tak takhle vypada vanocni uklid u nas🙂

monikagurthova
autor
5. pro 2016

@kaja2016 taky pěkný 😀 jeste ze ten můj rarach jeste nikam moc nedosáhne 😀
Jinak dneska jaem se musela smát Eli ma 8 měsíců do toho Mikuláš tak ji přivezou dneska 15 metráku uhlí 😀
Jo a holky u nas frčí loupacek s máslem prave ho sezrala cely 😀

lenatu
5. pro 2016

@monikagurthova u nás vánočka s máslem a rohlík s máslem a šunkou 😀 a ještě má rád míchaný vajíčko na másle 😀 Ježíš to tak zlobila, že 15mestraku ? 😀

monikagurthova
autor
5. pro 2016

@lenatu ma to do foroty 😀 ja uz ji chci i dávat zvlášť přílohu a místo presnidavk dat třeba rohlík máslo a šunku ma porad hlad a je jak drobek 7,5 kila a furt neco jí

lenatu
5. pro 2016

@monikagurthova však jo, taky to tak dělám 🙂 u nás už ty presnidávky stejně moc nejedou, radši když mu naškrabu jablko, hrušku nebo banán 😀 včera jsme mu udělali smoothie protože řval u meruňkový presnidávky a dali jsme mu tam jablko, půl hrušky půl bananu s to byl koncert 😀 celý to zdlabnul 😀 a včera ráno půlku rohlíku s máslem a šunkou no koncert 🙂 na to jak ji jen aby přežil 😀

monikagurthova
autor
5. pro 2016

@lenatu ty to ovoce nastrouhas? Nebo jak to myslíš naskrabes? 🙂 ja chci odpoledne zkusit udělát maso zeleninu a přílohu zvlášť aby si zvykala a maso a zeleninu uz nebudu mixovat maso udělám na mela kousky a zeleninu jen rozmackat a snad ji to pojede. Ja mam pocit ze nase Eli jí za 3 deti protože tohle neni možné porad hlad

monikagurthova
autor
5. pro 2016

@lenatu btw. jsi hustá ze jsi to od toho Jiřího přečetla cele ja skončila po úvodu a to jsem clovek, který je vášnivým čtenářem těžkých románů ale tohle jsem fakt nedala.... By si to měl přečíst soudce by Koukal 😀 clovek si říká chudáci deti.....

lenatu
5. pro 2016

@monikagurthova já mám to skleněný struhadlo tak na tom a banan škrábu lžičkou 🙂 aby měl kousky 🙂 taky chci zkusit maso zvlášť tak uvidíme co na to poví 😀

No já to nepřečetla celý, ty jeho zahleděný slátaniny jsem jen přelitla, mě zajímalo co je problém. Jako hrozný, fakt to nechapu :-/ chudáci děti, .. jsme chtěla napsat že tím jejich chováním z nich dělají "kriply" taky, ale to už mi přišlo moc..Já do toho nevidím ale asi by dětem bylo líp v děcáku než doma s takovejma magorama. Hele on tam psal že ta jeho přítelkyně po hádce přijela pro ně (jeho s její dcerou kterou ona mlátí jak žito) a oni nasedli a v autě byl jeho syn a ona se rozjela a chtěla to s nima napálit do stromu aby se všichni zabili..nebo že vyskočila z okna a on ji tak tak chytil za flígr..Fakt strašný :-/ by potřebovali oba pořádně rozbít držku a do léčebny..

lenatu
5. pro 2016

Jinak dneska se u nás doma těžce pracuje 😀 zapomněla jsem koště na chodbě tak si ho ulovil, no nechci ani myslet na ten řev kdyby na něj spadlo, ikdyž je plastový :-/

monikagurthova
autor
5. pro 2016

@lenatu jo to si myslím ze by bylo křiku 😀 známe 😀 tak na rozmackany banán mi lady hodila bobek ale po kouskach prej dobrý 😀

lenatu
5. pro 2016

@monikagurthova 😀 no není to jednoduchý s těma našema dětma 😀

monikagurthova
autor
5. pro 2016

@lenatu aspoň mame co vyprávět vem si mít nudný dítě co cely den jen sedí hraje si způsobne se naji když je cas, neotáčí se pri prebalovani, usne pěkne na cas a vlastně o něm ani nevíš 😀

lenatu
5. pro 2016

@monikagurthova jo to je fakt no. Aspoň jsou živí ale u nás je to mazec, jako zatím se tomu směju tak je to dobrý 😀

monikagurthova
autor
5. pro 2016

@lenatu ja zkoušela i plakat a nepomohlo to 😀 hlavne ze jsou zdravi. U nas je to taky jak v cirkuse vecer když jde Eli spát tak jen padnu na gauč a jsem rada ze dycham 😀 manžel ji tuhle měl 2 dny když jsem byla nemocná a byl urvanej jak kdyby rok rubal uhlí 😀 jeho slova 😀

monikagurthova
autor
5. pro 2016

@lenatu jo abys jeste vripnejsi ja rano ulehla s horečkou a on je v pohodě tata to zmakne vecer padl za vlast a rano mi hned měřil teplotu jestli jaem se náhodou zázrakem neuzdravila 😀 kouka na teploměr tam horečka jako prase tak si tak povzdechl ze kamen by se ustrnul zabrucel neco o galejich a jedine vyrazil do boje 😀 další den mi bylo lip a on jako sluníčko ze si jde odpočinout do prace 😀

lenatu
5. pro 2016

@monikagurthova to si myslím, my máme doma to samé 😀 mě se dneska podařilo ve 3:58 ukecat Alexka ať ještě spinká a spal do 6:30 to manža vstává do práce a říká mi :,,Ty jo lásko, to je super jak ten náš brouček dneska hezky spinkal viď" .. no a jelikož je dneska Lexík celej uřvanej tak jsem s klasickým podezřením koukla do pusy a dole nateklé dásně .. ou jééé další klofáky sem :-/ 😀.. a já to řekla manžovi a on jen :,, Ach jo, to už to vypadalo že se aspoň chvíli vyspime" a totálně smutnej 😀.. hele ale ten tvůj je dobrej že s Eli takhle 2 dny vydržel 🙂 to u nás by to asi nedal 😀

monikagurthova
autor
5. pro 2016

@lenatu můj manžel si Elišku užívá hlavne proto, ze jeho tata opustil když byl malý a proste to v něm zanechalo stopu a proste nechce aby k němu mela Eli stejny vztah jako on k otci -žádný. On se o ni dokázal postarat hned jak nebylo potřeba prso takze od jejich 4 týdnu 🙂 předtim kdyby mohl tak snad i kojil 🙂 a hlavne on je porad pryc takze když muže tak je s ni. Vecer prijede domu v pul 7 takze hned koupe, maže obleka krmí a da spát takze ja mam od pul 7 vecer padla 🙂 a o víkendu nevim, kromě nočního krmeni, ze mam miminko. Jasne ze nedává k tomu domácnost (to si zkusil ty 2 dny) ale když jedu v sobotu nakoupit vím, ze nemusím spěchat, ze se Honza postará. Uz umí i sám složit a nandat látkovou plenku 🙂 jsem hrozne rada, kolikrát jsem o víkendu tak grogy (třeba jak Eli marodila to uz jsem ryla hubou v zemi únavou) tak tatínek vstal s Eli v sedm rano a ja královna si chrapala do devíti 😀 nebo si jdu lehnout po obědě Honza si nechá chuvicku a ja pěkne 2-3 hodinky nevim o světe. Za tohle si ho hrozne vážím 🙂 za to, ze vidi, ze si doma nevalim šunky a on chodí do prace, ze si uvědomuje, ze pece o dítě a domácnost da zabrat a jak Eli marodila a ja se 6 noci nevyspala tak byl uz z toho na nervy a přemýšlel ze si snad vezme OCR a bude se mnou doma abych si odpocinula aspon ve dne, v noci bohuzel jak to neni maminka tak se Eli neuklidni. Takze vzdycky říkám nene můj chlap nedám 🙂 a to milá přítelkyně nez byla Eli tak i sám kazdy tyden zehlil!!!! To byly časy ted s diky odmítnul, ze ty malé veci proste zehlit nebude 😀

lenatu
5. pro 2016

@monikagurthova ty jo to je bomba, Aleš se taky srovnal (však víš), no a malymu se věnuje hrajou si, papaj a koupání mají už taky společné. Ale takovej formát teda není 🙂. On furt lítá kolem baráku aby vše bylo, ale jakmile někam jedem je hlavní vedoucí výletu a starání se o Alexka a já mám pohodu. Ale jak říkám .. takový formát jako ten tvůj to není..to je hoodne obdivuhodné na chlapa! 🙂 Jo Aleš taky žehlí, mě bylo špatně po lécích a šla jsem tahat prkno a on co blbnu ať si jdu lehnout za malým ..tak jsem se hodinku prospala než se malej vzbudil a on vyžehlil 2 koše prádla. Což je u něj super protože jeho Taťka se nikdy na domácnosti nepodílel (kromě chlapskych věci) vše dělala jeho mamka i starání o děti, no a od té doby co je jeho táta Děda tak ho to strašně mrzí že se dětem nevěnoval že si to uvědomuje až teď když je dědeček ..A Aleš se snaží aby nebyl jako on aby měli blízký vztah..oni jsou takoví zvláštní ..mají se radi ale nepoví si to.. Celkově moc emoce nedávají najevo, ale to jsme se všechny ženský z rodiny shodli, že to je ta jejich povaha, ale Aleš se snaží protože ví, že já potřebuju obejmout a dát pusu tak je teď vřelejší 🙂 asi je to i mnou že už kvůli jeho povaze netrojčím ale jsem v pohodě a prostě mu tu pusu dám já a on jakoby roztaje a je vidět že je v rozpacích protože na to není zvyklej 🙂 já jsem hlavně ráda že to u nás dopadlo takhle a že si to uvědomil 🙂

monikagurthova
autor
5. pro 2016

@lenatu jako je jasny ze jak je teplo děla kolem domu ono se to samo neudělá ale ma to tak, ze sobota maka a neděle se věnuje naplno Eli. Ted jak je zima, tak je to jasne jedine Eli. No ja jsem mela po prvním manželovi kliku ale Honza se hlavne hrozne pohnul z místa sám od sebe a to jenom tim, ze ja ho k ničemu nenutim beru ho takového jaký je a on se začal vně kterých ve ech měnit sám od sebe. Třeba kdysi býval hrozny sobec, ted? Ani památka. Nedokázal se moc přizpůsobit druhému, ted jede jak masinka jak ja potřebuji. Jasne ma i svá negativa například je to protiva a to hlavne kvůli změnám cukru (24 let diabetik) a když ma vysoký cukr to je silene s nim byt na jedné planetě natož v jednom pokoji 🙂 ale i když me štvou ty jeho Sluzebni cesty (k životu potřebuje cestování a ja to vím od zacatku) tak si vzdycky zrekapituluji jaký je to tata

lenatu
6. pro 2016

@monikagurthova to je dobře 🙂 můj manžel je zas nervák a vždy když ho něco výročí (nějaká banalita) tak já musím jít pryč protože se mi chce mu smát..tak jdu pryč 😀 ale za 2 minuty ani neví co ho naštvalo, nebo se směje taky sám sobě .. 😀 taky když mě štve tak si uvědomím co pro nás všechny dělá, jak pořád pracuje ikdyž by si mohl dát pauzu atd.🙂 hlavně že se máte rádi a že to klape 🙂. My si tu cestu museli najít a už je to taky ok tak jsem ráda 🙂

monikagurthova
autor
9. pro 2016

Holky a ke to tu konci mi období klidu prave na me vykoukla hlava v kuchyni 😀

Strana