Jídlo a jiné kratochvíle 🙂
Abychom neblokovaly diskuzy 🙂
@lenatu taky musim dat obě desky nejhorší je když mi spi na zadech tak rano ji vzdycky musim odtrhnout od mantinelu drzi se ho nohama a rukama jak mandelinka brambory 😀 a nebo tuhle jsem ji ve 4 rano otočila na krmeni a šla připravit jídlo (aspoň se poradně vyprdi) a ona se v postýlce otočila na břicho a na storc takze hlava v mantinelu nohy ve vzduchu a rev na celej barák 😀 manžel vylitnul co se stalo a když ji viděl musel se silene smát prý kdyby tak netrpěla tak by skočil pro mobil a vyfotil to. Jako mala je horší než mixer ten ma aspoň vypínač. Ted ma třeba oblíbenou hru sup na břicho 10 minut dobrý a pak rev ze ti neumí zpátky tak ji otočím a za se minuty sup na břicho a takhle cely den 🙂 jak u magoru
@monikagurthova jéé ta je boží! MY zas máme opačnej problém, my se kulíme z bříška na záda, ale ze zad na bříško nám to už nejde ☹ taky pošlu fotky až budu mít mobil z opravny 🙂 nám vždy leze v ohrádce a naráží hlavou do špruslí a to je řev 😀 no je to sranda ty naše dětičky 🙂))
@lenatu jo je bozi prave křičí na chrastitko nechtěla bych byt její kamarád 🙂
@monikagurthova 😀..malej na hračky nekřičí, ten je zakusuje 😀 a dělá u toho auuvrrrrrmmm 😀 všichni si dělají srandu že máme maléhoo tygra 🙂
@kaja2016 ja to mela zvedla kvůli ryme aby se ji lépe dýchalo ma ji od 4 tydne 🙂
@lenatu mala jo a pak je chce taky sníst a pak zase na ne křičí protože se ji nevejdou do pusy. Ja jsem říkala ze po RD půjdu k cirkusu krotit šelmy praxi bych mela 😀 vcera jsem ji strihala nehty no u hladovyho tygra bych asi byla úspěšnější jeste ze ma těch prstu jen deset zpocena sem byla jak kdybych byla ve fitku
@monikagurthova
@kaja2016 Asi půjdem k cirkusu všichni, nám to dr. říkala že kvůli ublinkávání a rýmě 🙂 U nás stříhání nehtů probíhá v pořádku, ale u koupání taky musí sedět jinak hroznej řev a to je zacákaná celá koupelna.. protože ho voda prostě baví 😀
@lenatu
@monikagurthova haha, ja striham nehty vetsinou jen kdyz spi😀 a musim ob den😀
@monikagurthova
@kaja2016 Holky a jak jste na tom s jídlem? Nějaké nové poznatky? 🙂...mně to nedalo a koupila jsem mu od sunarky krupicovou kaši vanilkovou od 6+...a poprvé po 2 týdnech spal až do 3:30..což je úspěch 🙂, asi je to brzo, ale zas když papá každý den maso s něčím (což je taky až 6+) a ovoce 🙂. Každopádně mu to moc šmakuje. A vykakal se taky normálně 😀
Se me to poslalo nedopsany. Jinak ja porad davam ha mliko, sni max. 150ml, obvykle ale 90 nebo 125ml a pak davam k obedu menicko(maso zelenina). Ted chci zkusit vecer kasi( maji od 4.mesicu), ale trochu se bojim, ma uz 2 mesice exem, a vysledky odberu budou az za tri tydny☹ a zhorsuje se ji to. Ovoce bych taky chtela zacit davat, ale nevim jak, kdyz ta presnidavka vydrzi 2dny a ma se davat par lzicek. Jak to resis?
@kaja2016 oni jsou i kaše pro alergiky myslím že to je NEOcate...nebo jen nemléčnou a smícháš ji s UM. 🙂 No víš co..já dala poprvé povařené jablíčko a až když ho slupnul celý tak jsem dávala skleničky s broskví, meruňkou atd. a to prostě chtěl jinak řval, takže to snědl celé a dobrý 🙂. Jinak teď mu dám i rozmixovanej banán a když jsme dostali meruňky tak jsem mu to spařila horkou vodou aby se sloupla slupka a rozmixovala 🙂. Jenže u nás se papá vše po 200ml - 250ml krom mlíka 120ml 😀
Ale jestli má ekzém tak bych s ovocem počkala nebo se zeptala doktorky 🙂
@lenatu @kaja2016 my s jídlem víceméně stejne zatím jsme zůstaly na mléce uz pije 170 5x denně a od te doby co jsem vysadila prikrmy spi od osmi vecer do cca 5 rano naji se a spi do osmi rano. Když mela prikrmy tak snedla půlku presnidavky dopila to 135 mléka a za hodinu se hlásila hlady nedělala jsem nic jiného než mléko no a budila se mi na jídlo po 3 hodinach. No a potom vlastně začala ty prikrmy cele zvracet. Takze dokud ji mléko stačí nebudu to znovu zkoušet musim zaklepat ale posledních cca 14 dni ji ukázkově. A kase uz u nas taky nefrci začala ji odmítat tak jsem ji schovala na pak. MUDr. mi rekl, ze to období odmítání mléka děti mívají a matky se mylně domnívají ze přišel cas na prikrmy tak s tim začnou dítěti to chutná ale je hladové a pak začne zvracet (je fakt ze u některých děti to opravdu znamená cas na prikrmy, ale je to spis o štěstí) a taky hlavne mela zase růstový spurt ten capart mi vyrostl za 3 neděle o 5 centaku velikost 68 úplně přeskočila....takze u nas to bylo způsobeno tim.
Jinak s bio ovocem a zeleninou bych si hlavu nelamala stačí když nemáš přístup k zahrádce najít si klasického prodejce zeleniny který bere od pěstitelů jo je to dražší ale porad lepsi nez ty skleničky 🙂 a nebo zajít na farmarsky trh nakoupit toho víc a zamrazit udělané prikrmy krom teda brambor ty se nesmí mrazit protože kvasi. A pozor na zavarovani ja to zkoušela a akorát 400 v haji začalo to kvasit ☹
@monikagurthova No tak to jsem rada, ze se Vam to takhle srovnalo. 🙂 A fakt zavidim ten spanek 😉 Jinak co si myslis, ze je spatneho na sklenickach? Treba v tech hippovych je bio ovoce a neni tam zadny konzervant nic, proste jako kdyz si to zavaris doma otocenim na vicko. Aspon tak jsem to pochopila. Jinak my tu mame farmarsky trh, maso ovoce zeleninu nakupujeme jenom tam, ale ze jsme meli hospodarstvi, tak vim, ze pokud ovoce a zeleninu nehnojis, tak nesklizis. A pochybuju, ze ty farmari to hnoji bio hnojivem, ktery je asi tak 100x drazsi a mene ucinejsi. Tak proto, vis...
@monikagurthova Aha, dobra informace ohledne toho kvaseni. Ja si schovavam ty maly sklenicky, koupila jsem vicka a chci az se dostanu k nejakym kvalitnim surovinam zavarovat. Tak treba na 14dni, na mesic do predu, to uplne staci.
@monikagurthova WAU! a to pijete hipp bc2? To u nás mléko furt nene, ale cokoliv jíme já nebo manžel tak to by si dal 😀 takže se stále schováváme 😀... Asi jsme zrovna ty šťastlivci...sice nespí ale to nespí ani s mlíkem ani na příkrmech 😀
@kaja2016 S tím ovocem bych se bála to zavařit protože se tam dává cukr, ikdyž jsem někde na netu viděla recept jak zavařit pro miminko ovoce bez cukru... Ale zeleninu mu dělám každý den čerstvou .. my zas zahrádku máme, nebo to koupím na trhu 🙂 horší to bude v zimě...To asi pojedem jen skleničky 😀...Né to už bude velkej tak se bude dát líp kombinovat..aspoň doufám, zatím si to neumím představit.
@lenatu jinak manžel se směje ze si asi konečně mala přečetla tabulku na obalu od Hippu a uz konečně ví jak ma jist 😀
@kaja2016 ja jsem třeba chutnala dyni od Hippu a nedivím se ze ji mala nechtěla pak jsem udelala dyni doma a chutnala fakt jinak. Ja mam zahrádku a nehnojim a sklizim jedna báseň ale jako pokud ti to prcek ji tak parada ten Hipp je asi na tohle nejlepší. Ale je fakt ze zelenina z trhu je úplně neco jiného nez zelenina třeba z Kauflandu. Ja tim ze jsem odkrmena na domácím i od našich tak mam k těm sklenickam trochu odpor. Ale to je spis osobní problem 🙂
@monikagurthova to mas skvely! 🙂 a mas pravdu, ja v sezone v supermarketu zadny ovoce, zelenina, maso nekupuju, smrdi to, tfuj.
@monikagurthova jinak s temi sklenickama chapu, ja jsem taky doufala, ze to budu varit, ale ted jsem to rozhodla takhle, jak jsem psala. No ja chtela i kojit ze🙂 ale tak to uz jsme probraly🙂

@monikagurthova 😀..tak to my máme v pohotovosti už obě desky právě kvůli tomu sjíždění 😀...ale supr dneska jí dáme vodorovně aspoň bude spát klidněji 🙂