icon

Jídlo a jiné kratochvíle 🙂

monikagurthova
26. srp 2016

Abychom neblokovaly diskuzy 🙂

monikagurthova
autor
26. zář 2016

@lenatu ten tvůj malej je tak sikovnej mladší jak ta nase a uz leze peruje na 4....ty jojo

lenatu
26. zář 2016

@monikagurthova kdyby péroval nechám ho sedět 😉..ještě jsem to psala že vydrží pár sekund a je překulenej na zádech a plazí se a popolízá nebo se tomu říká jinak když strká kolena pod bříško a snaží se odrazit? Za týden 6 měsíců ..znám maminku které v tomhle věku holčička stála 😉 měla tu i fotky na MK

msimankova
26. zář 2016

Moje mala se akorat zahadne premistuje a na brisku vystrkuje zadek a zkousi soupat nohy 🙂 🙂 Ale nemyslim, ze je nejak moc pomala, spis ty vase miminka jsou teda opravdu sikovny!

lenatu
26. zář 2016

@msimankova tak ji zkus dát ruce na patičky aby se měla jak odrazit, taky takhle pomáháme 🙂 no šikovnej je, ale pořád u nás nefrčí překulení ze zad na bříško..

monikagurthova
autor
26. zář 2016

Tak mam se mi na bříško otočí a pak zvedá prdelku ze by jako se plazila a porad prd 🙂 jinak dneska jsem ji nekompromisně dala Hipp 2 protože mi zase začala pít 170 po 1,5 hodině a furt hladová holky to jste mely videt nechutna ale ma smůlu musí si zvyknout a zítra jdu opět zkusit prikrm. Dneska jsem to konzultovala s Dr po telefonu a ten mi rekl ze jestli vypije denně pres litr nemám na nic čekat. Mala vypije denně 1300 ml a porad málo....

monikagurthova
autor
27. zář 2016

@kaja2016 ahoj četla jsem na jiné diskuzi ze se mala boji mixeru. Nase mala to mela taky a vyřešili jsme to s manželem tak, ze si ji vzal do náruče do kuchyně ja mixovala a ona se na to koukala chvilku natahovala ale když viděla, ze se nic neděje byla v pohodě. Takhle jsme to opakovali několikrát a ted uz je v pohodě, ví, ze ji ten zvuk neublíži. A nebo připravuj prikrmy vecer když uz spi na den dopředu....

kaja2016
27. zář 2016

@monikagurthova ahoj monco, no zkusime to, akorat manzel je skoro porad v praci, tak kdyz je doma, spis cas venujeme radostem nez povinostem. Ja jsem premyslela to delat, kdyz spinka, ale nevim, aby se z toho nevzbudila s hruzou... Uvidim, o nic nejde, jen me zajimalo, jestli to je nejake neobvykle, treba susicku miluje, krasne u ni usina🙂

kaja2016
27. zář 2016

@monikagurthova prdelka malinka.... No ta moje odmita prikrmy ted taky. A to jsem ji ted uvarila domaci, tvari se, jak kdyz ji davam hlinu a kouka na me tak moudre u toho🙂

monikagurthova
autor
27. zář 2016

@kaja2016 no když spi tak by to šlo protože oni vecer spi docela tvrde mame 2 psy a ti když začnou stekat to je rachot a má nic. Nase mala usina pri vydavaci, na mixer jsme ji zvykli ale susicka ani náhodou. Zkoušíme stejny princip ale ona v tom vidi jen bednu co se nehýbe ale děla rachot 🙂

kaja2016
27. zář 2016

jinak holky moje dite teda uz leze a sedi v sikmym sedu. Trochu me to desi uprimne, jak je v tom pohybu napred. Jako treba aby nebyla v necem potom zase pozadu🙂

monikagurthova
autor
27. zář 2016

@kaja2016 no ja jsem na ni zvědavá. Dvojku uz přijala proste jsem natvrdo dělala jen tu a smůla nechceš bude hlad (takhle jsem to musela udělat když lady odmítala jakékoliv mléko) a dobrý dneska uz si mlaska. No a zítra jdeme opět zkusit prikrmy mam z toho klepavku uz ted. Ale tak asi uz fakt nastal cas akorát netuším co ji dat jako první po mrkvi tenkrát dost zvracela myslela jsem ze třeba dyni

kaja2016
27. zář 2016

@monikagurthova ty jo, to je divny.... Njn, jen ony vedi, proc to tak maji🙂 Ja teda tu svou podezrivam z toho, ze ji mixer pripomnel, kdyz jsme jeli autem na vejlet a ztratili se a manzel zacal desne nadavat, to se takhle rozbrecela poprvy 😉 Podruhy, kdyz ji choval bezzubej strejda 😀

monikagurthova
autor
27. zář 2016

@kaja2016 a kolik je malé?

monikagurthova
autor
27. zář 2016

Jo holky otázka do pléna. Dneska se me ptala Mamka co by mela koupit malé k Vánocům....co koupit za hračky prckovi kterému bude 8 měsíců? Uz jste nad tim premyslely? A brzo neni v Kauflandu uz mají čokoládové Mikuláše 😀

kaja2016
27. zář 2016

@monikagurthova Aha, a ty budes zase zacinat od zacatku? Jako napred zelenina, pak zelenina brambor...atd... Hm, ja bych to mozna riskla rovnou s masem, nebo zloutkem... No dej kazdopadne vedet... Ja dneska zkousela ten domaci - brambor, veprovy a bleee.e.e
Me to teda chutnalo, narozdil od tech lahvicek kupovanejch, tak vazne nevim. No nic, musim jit krmit, jinak se me vzbudi..dneska mam fakt den blbec, snad zitra bude lepe 😉 dobrou noc a prikrmum zdar! 🙂 At to zitra probehne v co nejvetsim poklidu🙂

monikagurthova
autor
27. zář 2016

@kaja2016 budu muset od zacatku ☹ taky jsem chtěla najet tam jde jsme skončily ale MUDr mi rekl ze to neni dobrý nápad protože od posledního pokusu zběhlý 2 měsíce a bříško si musí zvyknout bla bla bla nevim prijde mi to jako alchymie s námi se nikdo neparal div ze nam v pul roce nedali zuzlat rizek 😀

monikagurthova
autor
27. zář 2016

@kaja2016 copak to? Uz se zase budí v noci? Me mala dikybohu spi od pul 8 do pul 5 a pak az do sedmi rano ted zase co ma tu dvojku předtim porad jen jedla a začala se budit po 3 hodinach hrozny. Ted uz zase jedeme nas režim

kaja2016
27. zář 2016

@monikagurthova Budi no...dneska spala celou, ale jen diky tomu, ze pokazde kdyz zacala plakat, tak jsme ji dala dudlika, asi 7krat za noc. Celou noc se me zdalo o tom, ze ma hlad a ze jsme ji zapomnela u sousedu🙂 No nic, jdu ji nakrmit, ale to jsem ji teda krmila i predtim kolem desate a vstavala pak v sest...dobrou 😉

kaja2016
27. zář 2016

@monikagurthova aha, asi se zacina mrkvi stejne jako po joginskem pustu🙂 ale fakt🙂

monikagurthova
autor
28. zář 2016

Holky první dýně 🙂 3 lžičky a žádné zvracení 🙂

kaja2016
28. zář 2016

@monikagurthova No tak super 🙂

monikagurthova
autor
28. zář 2016

@kaja2016 jo a pak to zapila 200 ml mléka

msimankova
28. zář 2016

@monikagurthova mne prijde mrkev docela agresivni doted, Lucku po ni boli bricho. Idealni je dyne a taky cuketa, ty se mi osvedcily nejvic. K tem darkum, nejvic se mi libi nejake stavebnice - kostky, kybliky s prostrkavacimi tvary, tahaci zviratka a takove ty mekke knizky. Mame dve a Luci miluje hlavne latkovou sustici 🙂. Obecne nemam moc rada hracky, kde se stane pruser, kdyz dojdou baterky 🙂

monikagurthova
autor
28. zář 2016

@msimankova no jasne hračky na baterky ani náhodou vidíš zajímavý typ 🙂

monikagurthova
autor
28. zář 2016

Ta nase cacorka je nějaká divná uz tyden ma to ze by jen jedla a spala. Probudí se po odpoledním 2 hodinovém spánku a za pul hodiny uz si zase mne ocicka a je ospala. Usne pak tak na pul hodky vzbudí se a za pul hodiny zase ospala.....mate s tim zkušenost?

lenatu
28. zář 2016

@monikagurthova my budem taky kupovat skládačky, ty kruhy od nejmenšího po největší a pak takovou dřevěnou destičku a z ní jsou vyříznutý zvířátka a musíš to tam dát zpět 🙂 a ještě něco takového...jinak s dýní je šikulka 🙂 my jako úplně první měli převařené jablko a do toho přidávali postupně mrkev, protože mrkev nechtěl 🙂. Jinak s tím spánkem nevím, ale papá nádherně 🙂 to u nás to tak slavné není..stále po 120ml :-/

monikagurthova
autor
28. zář 2016

@lenatu ta nas Hipp 2 každé 3 hodiny 170ml a kdyby bylo víc tak pije jeste. Ja mrkev radši nedala minule to bylo fiasko ale lady odmítá ohrate prikrmy a to nevim co ji na tom chutná fuj

msimankova
28. zář 2016

@monikagurthova no je fakt, ze ja prikrmy moc neohrivam a vse ok 🙂. Nemuzou lezt Eli zoubky? Unava a vetsi hlad by to mohlo znamenat...

monikagurthova
autor
28. zář 2016

@msimankova a vis ze mas pravdu zuby ji lezou a 4 naráz no vidíš to me nenapadlo 🙂

msimankova
28. zář 2016

@monikagurthova 4 naraz? Tak to ma opravdu hodne prace 😀

Strana