icon

Kdy začít s příkrmem?

sasak
3. říj 2019

Ahoj, chtěla bych vědět zda se některá z Vás setkala s názorem, že s přikrmováním začínáme už po šestinedělí. Z každé strany (babičky, maminky) mi říkají, že už mám po šestinedělí a mám postupně mezi kojením začít dávat půl lžičky mrkvové šťávy a postupně den ode dne dávky zvyšovat. Jejich argumenty jsou, že se alespoň dřív naučí baštit všechno a že všechny děti (jsem z 5 dětí) a děti sourozenců na tom vyrostli a jak prospíváme. Připadá mi strašně brzy toto začít dělat, ale zajímá mě jestli jste se některá z vás s tím setkala, případně zda jste to zkusily a kdy nejdřív jste začaly přikrmovat. Nemá smysl se na toto ptát doktorky, protože je mi jasný, že dřív jak před ukončeným 4 měsícem mi to nedovolí. Jen tedy ještě pro upřesnění, plně kojím pouze v noci, přes den kojím a dokrmuji umělým mlékem.

Strana
z2
svntvt
3. říj 2019

@martiniquest muj tatka pry dostaval odvar z maku aby spal 😂 jestli tam vyvarili i makovici, asi jim pak spal opravdu dlouho 😂😂😂

veronikav31
3. říj 2019

@zuzita15 není svíčková jako svíčková, já ji dělala dětem jen ze zeleniny a ředěné UM a jak jim šmakovala 😀, bez smetany

zuzita15
3. říj 2019

@veronikav31 to ano, ale tohle byla klasicka svickova, korenena, zahustena a se smetanou...

journals
3. říj 2019

@jironymou Promiň, nemyslím to nijak osobně. Jestli to byl nápad doktorky, tak by zasloužila nakopat! Vždyť dneska je tolik možných variant... ach jo ☹

jironymou
4. říj 2019

@journals ja to tak nebrala.Tam se seslo vic spatnych faktoru.Male umrelo dvojce.A proste nepribirala.Na JIPce do ni cpali hadickou do nosu prikrmy, tam pribrala na 2,5 kg...ale pak uz se ji moc pribirat nechtelo.Ja nekojila.Mala nepribirala.Tak to vis... tonouci se s tebla chyta.Ale kdyz jsem se pak vyprdla na vsechny rady ohledne krmeni.Prestala jsem se trapit.Tak to mozna mala zacala citit a nejak se zmatorila a zacala konecne pribirat...ted mam skvelou a krasnou holcicku a jsem rada, ze byla silna a zustala tu s nami 😍

viki999
4. říj 2019

@sasak já to jako moc nechápu.. na co se vůbec ptáš, když sama napíšeš, že Dr. se ptát nechceš, že pred 4m nedovolí?
Tak zjevně dobře víš jak to chodí...
Jako je to tvoje dítě, sice v 6t absolutně nepřipravený (co se nezralosti zažívací soustavy týče), ale když hledáš někoho "kdo to dovoli" tak si mu to dej ne..?
Nebo ty jsi nesvepravna, že za tebe musí rozhodovat někdo jiny?
Jako jo, je to hnusný.. Ale takovýhle věci bude milion - posazovani, tahání za ruce.. A buď musíš vzít rozum do hrsti a říct já to takhle nechci a nebo žít s tím, že ti do toho všichni kafraji a jednou si třeba rvát vlasy proč jsi je poslouchala..

jitkaem
4. říj 2019

@sasak jojo babicky... Nektere babicky davaji v peti mesicich gulas s knedlikem 😂😂😂

sasak
autor
14. říj 2019

@viki999 ano, vim to co jsem si přečetla na internetu, tedy ze žádná doktorka to nedovolí před 4 měsícem. Myslím, ze od toho mám možnost se zde zeptat zda se s tím nějaká maminka setkala, případně zkusila. Osobne se to bojím udělat, protože je to moje prvni dítě opravdu netuším co by to s nim udělalo. Nicméně pokud bych se zde setkala s většinou názoru, ze mu to neublizi, tak bych to zkusila, získala bych tím “jistotu”, ze to není nic špatného. Pokud mas pocit, ze je to zbytečný dotaz, nebo mi nechces věcně odpovedet, tak neodpovidej vůbec. Od toho jsou tyhle diskuze abych se zeptala na zkušenosti ostatních “moderních” maminek a nespolehala na 40 let staré rady.

viki999
15. říj 2019

@sasak Tak ono když to Dr nedovolí - a vzácně se na tom shodnou všechny- tak to má asi důvod..
Něco bych dodala, ale není to asi z tvého pohledu věcné, tak si to radši nechám..
Bud jsi velky troll a nebo doporučuji nastudovat nějaké základy péče o dítě..

sasak
autor
15. říj 2019

@viki999 Hele, Ty zasloužila matko co všechno ví a zná. Jak jsem psala v předchozím příspěvku, mám pocit, ze tato stránka slouží k tomu abych se zeptala na názor a zkušenosti ostatních. Pokud Ti dotaz připadá zbytečný a hloupý, tak na nej nereaguj, dej prostor ostatním, kteří k tomu opravdu mají co říct. Když mám dojem, ze je něco hloupé a zbytečne, taky na to nereaguju, proto taky tímto příspěvkem ukončuji debatu s Tebou 😉 všem ostatním děkuji za příspěvky, rady, názory a zkušenosti.

Strana
z2