icon

Ovocný jogurt, může 5měsíčnímu dítěti ublížit?

lenkaro
26. pro 2016

zdravím chci se zeptat malý bude 2.1. 6.měsíců tedy je to skoro měsíc co sme začali přikrmovat zeleninou ,občas kašičkama s ovocem (jinak sme na um) a dnes jí měli chvíli tchán s tchýní a vecpali jí jahodovej jogurt sice to snědla bez problémů na mou naštvanou reakci se jen smáli s tim že svoje děti tim v tom věku taky dávno krmily.. snažim se na netu marně najít jestli s toho nemůže mít nějakej problém ,bojim se ,i toho že se dneska nevyspíme protože já nevim jak jí to může či nemůže ublížit. jediný co sem vyčetla že se má (někde psali v 7. někde v 8.měs. začít s bílym jogurtem :/ víte někdo jestli se jí nemůže nedej bože něco stát ?

Strana
z2
majaaa82
27. pro 2016

@lajla jojo, vsak ja vim, pisu jen svou zkusenost 😉 Stihla, ted nejakou dobu nebudu pridavat nic, necham to tak a domluvim se na dalsim postupu treba az na osmy mesic 😉

majaaa82
27. pro 2016

@kajalka diky za odkaz, zbezne jsem jukla, avsak radeji se ridim doporucenim sve pediatricky, ktera zna mou dceru od narozeni a vi, co v jejim pripade davat k baste a resit 😉 Tim vsak nechci snizovat hodnotu linku, verim, ze pro nektere deti je toto nutnosti ci spravnym postupem. Je to individualni 😉 mimochodem, kdyz jsem se bavila s biochemikem a imunologem (v jedne osobe) v rodine o imu oknu, potvrdil mi to, co mi rikala i ma pediaricka 😉

kettkav
27. pro 2016

@lenkaro Já jsem se dnes dozvěděla,že mi babička ve 4 měsících dala borůvkový knedlík 🙂 A nic se nestalo...
Určitě ten jogurt bude ok. Ale s tchánem bych si teda promluvila...

brokovich
27. pro 2016

@majaaa82 Můžu se zeptat, pediatricka vám radí sladit jídlo půlročnímu kojenci?

lajla
27. pro 2016

@brokovich uz jsem to nechtela rozvadet...ale nechce se mi verit ze tuto horu jidla a vsehochut by doporucila dobra pediatra...uz jsem to tu jednou psala ale pokud ano tak👎
Ja rikam...poradim, kdo chce bude se zajimat kdo nechce jeho vec...jednou se to projevi...to ze je dite ok momentalne na venek vubec nic neznamena...ale nastesti to neni moje vec a muj problem

soyevita
27. pro 2016

@lajla Tady se všem bohužel nezavděčíš,to je jasné.Na ten med zírám....

majaaa82
27. pro 2016

@brokovich nene, to ne. To ja, ale jen trosilinkou medu a jednou. Jinak vubec nesladim. A Lajlo, ano, doporucila. Neni to vsehochut, je to zelenina, maso a ovoce. Nejsem potrhla biomatka, ktera resi kazdou kravinu a nejsem clovek, ktery ma dite obalene igelitem. Vse konzultuju s doktorkou, ktera uspesne odlecila meho brachu i me, nikdy nic nezanedbala a ja ji maximalne verim. Tot vse. Moje dite, moje vychova, moje vec.

majaaa82
27. pro 2016

@soyevita neni duvod zirat, kase s medem ji moc chutnala. Kdyz muze byt medova kase v prodeji, proc bych ji tam nedala med od znameho, co ma vcely? Kase s medem je od uko sesteho mesice, dala jsem ji to ctrnact dnu pred uko. A ano, lajla se asi nezavdeci. Ani ja se vsem nezavdecim, to uz je holt osud 😉

majaaa82
27. pro 2016

@kettkav a v tom to je, nase babicky neresily, co pise kdejaka zenska na blogu, ridily se instinkty a sezonnosti a zkusenostmi, ktere se predavaly z generace na generaci. Proc by mely boruvky uskodit? Proc by mela uskodit spalda, kdyz je dite zdrave a ma se k svetu?

lajla
27. pro 2016

@majaaa82 psala jste obcas trochu prisladim medem😔 puvodne...takze se nedivte..a ano vzdyt jsem to psala nastesti to neni nici vec...je to pouze vec vase🤗

majaaa82
27. pro 2016

@lajla jasny, vite, jsem trochu alergicka na takove to... hroceni a vystresovane maminky. Samozrejme, ze i ja chci pro malou to nejlepsi a nikdy bych neudelala neco, cim bych ji mohla uskodit. Jen nejsem tak uzkostna, jako jine maminky. Je to asi i tim, ze dcerka je uplne pohodova, zdrava , a tak nemusim resit veci, ktere kde kdo resi protoze musi. Neberte me ve zlem, nechtela jsem, aby to tak vyznelo 😉 Dcerku krmim pestre, ale vzdy s ohledem na to, kolik ji je. Resom to hodne instinktivne a treba i s radami babicek, a dokonce prababicek. Skrtnu to, co mi z jejich rad prijde nevhodne, vydelim informace tremi a to pak aplikuju 😉

kackakastanka
27. pro 2016

@majaaa82 v prodeji jsou i slazene presnidavky cukrem, nebo glukozofruktozovym sirupem, od ctvrteho mesice... tim bych se neridila... a ona (starsim) detem chutna i coca cola 🙂, obecne miluji sladkou chut, a pak se to tezko odnaucuji...

lajla
27. pro 2016

@majaaa82 v pohode, ja jsem v klidu...puvodne jsem ve velmi dobrem umyslu poradila zakladatelce at nemicha zbytecne co nema a to je bohuzel pravda lec malokdo se o to zajima
To ze jste prckovi zacla davat moc jidla ruznych chuti...jste taky priznala...lepsi bylo dobre rozvrhnout do toho 8 m kdyz uz a ne do ni narvat spoustu chuti behem dvou mesicu a do 8 m jiz nepridavat
Nejsem zadna potrhla???? Ted nevim jak jste to napsala biomatka atd...ale hodne ctu a informuju se, ne vzdy dobry zdroj je ten pravy
Taky neperete na valse, nesvitite svickami atd atd atd...hodne veci se zmenilo a je pouze na nas jak se k tomu postavime...
To ze 30 leti a vys...trpi casto nemocemi, rakovinou atd...o starych radeji nemluvim..je fakt a pricina neni jen ovzdusi...ne nadarmo se rika...ze stravou se leci...ale clovek musi chtit, nase telo neni popelnice a jak se k nemu chovame tak se nam odvdeci
Krasny vecer a at je male stale tak dobre jak je

majaaa82
27. pro 2016

@kackakastanka to bych prave nikdy nekoupila. Presnidavky delam sama, neprislazujinje a nezahustuji. Jeste jsem ji nedala nic kupovaneho ve skle. Vsechno pripravuju doma a kupuju jen kvalitni suroviny. Samozrejme nesolim, krom toho pokusu s medem nesladim a jinak nedochucuji. To je jasnacka a nikdy by me nenapadlo, abych to porusila. Jen mi prijde skoda, abych ji kazdy den davala to same, tedy mrkev, bramboru a maso, proto experimentuji, aby mela pestrou stravu a znala ruzne chute. Treba brokolice uspech nemela, male to nechutnalo, takze uz ji to nedavam. Spenat jsem koupila jednou, snedla to, ale repu ma radeji. Basti s chuti od prvniho dne, co prikrmuju, po mesici a pul dava celou sklenici od presnidavky, kam si prendavam to, co ji uvarim, abych mela miru. Bobky jsou ukazkove, cetnost tabulkova 😉

majaaa82
27. pro 2016

@lajla viz odpoved kacce. Jinak my se stravujeme hodne dobre, nouzi netrpime, muzene si koupit kvalitni potraviny, takze nam takove ty civilizacni choroby, zpusobene tim, ze clovek ji odpadky, nehrozi 😉

lucia1604
27. pro 2016

Takhle male deti nesmi cukr... Je to kvuli ledvinam... Ted se to nepozna, ale pokud mimco dostava cukr bezne, tak ty ledviny trpi... Stejne tak trpi i nadbytkem bilkovin (napr. tvaroh, lipanek apod.) Driv se to detem davalo bezne a taky jsou ted bezne nemocny prave s ledvinama... Problemy se zacnou projevovat az po tricitce, ale pokud muzu neco udelat ted, tak to udelam... Minimalne do roka nedavat zadny cukr a ani sul... Tem detem chutna i obycejny jogurt, i kdyz je kysely... To by se melo vysvetlit hlavne prarodicum... Ono tem detem nic neutece... Jednorazove to nevadi, ale podkud je k dispozici vhodnejsi jidlo, tak to ty babicce proste s usmevem vysvetlit...

lenkaro
autor
1. led 2017

děkuju všem za rady ,malá to přežila tchánovcům už jí bez dozoru nenecham a dočetla jsem se tu docela i typ jakou zeleninu jí můžu vařit sestra od pediatričky se mě sice snažila nalákat na to kupovaný ,ale jsem radši když vim co v jejim jídle je. a bylo by super kdyby se tu nerozpoutala zbytečná válka kvůli tomu jak kdo krmí stejně si to bude každý dělat po svym ,mě zajímalo hlavně jestli to malý nějak moc neublíží naštěstí je v pořádku ,všem přeji hezký nový rok a hlavně zdraví prcky 🙂

Strana
z2