icon

Plnotučné mléko pro dítě 1 rok. Jak dlouho ho převařujete?

nonfood
21. říj 2019

Dobrý den maminky, prosím jak dlouho převařujete plnotučné mléko? Chci začít malému dávat v roce do müsli,krupice..

Strana
z2
slunickovm
5. lis 2019

@veronikav31 aha uz jsem trochu hledala a jak to připravujete pro deti?

veronikav31
5. lis 2019

@slunickovm myslíte morková kost?umyju,dám do vody uvařím,dokud morek není měkký a nejde vydělat z kosti, pak jej vydělám,přidám k tomu dětskou krupičku,vajíčko,jelikož syn má víc jak rok tak přidám sůl,zamíchám,udělám knedlíčky nebo nočky lžičkou,uvařím ve vývaru,přidám buď ještě nudle do polévky, zeleninu,povařím a hotovo.Mě to chutná,i synovi.Někdo radí uvařit morek a namazat na chleba nebo rohlík(to jsem ještě nezkoušela)

slunickovm
5. lis 2019

@veronikav31 Aha děkuji moc za tip vyzkouším. Mám dvě děti a těžké abkm , tak se snažím nahradit mléčné výrobky výživou jinou

veronikav31
5. lis 2019

@slunickovm Není zač. Čerpala jsem zde: http://vyzivujicitradice.cz/tag/morkove-kosti/#... Jinak já kupuji morkové kosti v řeznictví,ale i v obchodech se dá docela dobře sehnat.A musím říct,že od doby co syn jí tyto polévky tak má energie na rozdávání,nemocný není

slunickovm
5. lis 2019

@veronikav31 dekuji

suromana
5. lis 2019

Syn mléko nedostával do dvou let vůbec, i teď výjimečně, jednoduše proto, že v něm není nic, co by nutně potřeboval, bílá voda. Do roka měl bílé jogurty, od roka navíc acidofilní mléko, kefír, tvaroh, neochucené. Ty jsem i přidávala do kaší místo mléka, nebo jsem použila UM. Já sama mléko nepiju, do kaší je stejně chuťově nejlepší acidofilní mléko, povařím jemné ovesné vločky ve vodě, nechám chvíli vychladnout, přidám acidofilní mléko, jablečné pyré, pomačkaný banán, ořechový olej, ovoce, borůvky, maliny, šťávu z červené řepy, prostě co je zrovna doma, tisíckrát lepší a výživnější než krupicová kaše z mléka.

veronikav31
5. lis 2019

@slunickovm není zač 🙂

Strana
z2