icon

Pokračovací mlíčko a příkrm. Jak na to?

motylek
3. lis 2008

Chtěla bych začím malýmu dávat pokračovací mlíčko a zároveň začít s příkrmem, ale nevím jak na to. Mám nejdřív dávat pokračovací mlíčko třeba týden a pak teprve začít s příkrmama nebo hned jakmile začnu dávat dvojku, tak musím dávat i zeleninku???? Nějak z toho mám strach 😀 😀 😀 . Díky za všechny rady a postřehy 😉

Strana
z2
lenkazdenek
4. lis 2008

radka.m - no u nás kojení probíhalo jen týden a pak odsávání,lahvička,přikrmování do 6 nedělí nakonec sme sknčili na um,je fakt že jsem z toho byla dost na dně,bulela .nespala nejedla. Jinak já jsem i celkem ráda že sme začly protože koukat se jak toho tolik vypije a pak musí dostávat sirup proti zácpě a pak má hlad je hrůza.Je zajímavý že po těch příkrmech to přešlo a to mrkev staví 😕

radka.m.
5. lis 2008

motylek-s těma příkrmama bych ještě opravdu počkala až do 6měsíce,nemáte kam spěchat.podle světové zdravotnické organizace je vhodné začít s příkrmy u kojených i nekojených až po 6 měsíci,protože předčastné zavádění příkrmů zcela zbytečně zatěžuje trávicí trakt a můžou vzniknout vážné žaludeční potíže a taky je tu daleko větší možnost alergie.a to,že někteří lékaři se touto organizací neřídí,je opravdu trestuhodné a maminy jsou pak mylně informovány.

iira
5. lis 2008

ahojky holky nemužete mi poradit jak začinet s přikrmama?třeba nějake recepty a rady a tak...připadam si uplně nemožna že nic nevím a za chvili musime s malou začit a ja vubec netušim jak... ☹

motylek
autor
5. lis 2008

iira, tak to jsme na tom stejně, taky si připadám nemožná. že nic nevím, ale objednala jsem knihu Receptář zdravé výživy pro kojence a děti, prý je dobrá 😉

motylek
autor
5. lis 2008

Holky a nevíte jestli se teda můžou dávat příkrmy a mlíčko jednička nebo se musí najet na tu dvojku??? Na nutrilon lince mi to neberou.

cerstvamama
5. lis 2008

nam rekla doktorka at normalne zustaneme na N1 + zavedeme prikrmy

radka.m.
5. lis 2008

holky-um 1 se k příkrmům může klidně dávat,pokavad vám děti na tý 1 prospívají.na www.kojeni.net najdete podrobně o zavádění příkrmů.jinak velmi dobrá kniha je výživové poradenství u dětí do dvou let,která je napsána podle světové zdravotnické organizace.

lenkazdenek
5. lis 2008

Já jako první příkrm dala mrkvičku ,normálně jsem jí uvařila s kapkou kvalitního olivového oleje a pak ra rozmixovala,to samé jsem dávala 3 dny,pak jsme zkusily brokolici,uvařit -rozmixovat -3 dny,pak bramboru atd ...

motylek
autor
5. lis 2008

Holky a rýžová kaše, která se připravuje z pokračovacího mléka (podle návodu) se taky může udělat z jedničky????

lenkazdenek
5. lis 2008

jé tak to nevím,my na kaše najely až okolo půl roku 😅

radka.m.
5. lis 2008

kaše se dělá z toho mlíka,které zrovna prcek pije a na které je zvyklí.takže pokud používáte 1,tak kaši udělej z 1.

motylek
autor
5. lis 2008

To já jen tak, já ji ještě nemám, ale mám tu nějakej vzorek hippu a tam právě píšou 2 a ještě ke všemu povařit, což se to mlíko nemá, co já vím, takže je to asi nějaká divná kaše 😀 😝 😀

radka.m.
5. lis 2008

motylek a nespletla jsi to,já ted před sebou taky držím kaši od hippu,kterou jsem dostala v lékárně,ale je to kaše do vody a to se pak musí převařit ta voda-broskev,merunka.rýže,kukuřice

motylek
autor
5. lis 2008

Ne ne, tady to je nějaká bio rýžová a píšou: 100ml plnotučného mléka + 100ml vody nebo 200ml pokračovací UM, povařit a nasypat kaši. Proto se mi to taky nezdálo, no vím co nekupovat 😉

iira
5. lis 2008

motylek-ja davam kaši už skoro měsic a taky ji davam do 1UM tak jak mi řekla DR.ale davam ji nemlěčnou takže myslím mužeš...ještě 3tydny a budu davat příkrmy, bude to teda sranda

radka.m.
5. lis 2008

motýlek-kdyby jsi chtěla tu kaši přece jenom dělat,,tak povař vodu,nech ji vychladnout,dej do toho určitý počet odměrek um a pak teprve zamíchávej tu kaši.na těch kaších od hippu je většinou překlad,tak může být malá chybička v překladu.

iira
5. lis 2008

motylek-ja davam male 150ml UMa tim padem 2lžičky kaše, ještě malou trochu kojim ....tak proto takove davkovani

lenkazdenek
5. lis 2008

no tak my dávaly mléčné kaše od nutrilonu a pak sunarky

iira
5. lis 2008

nam řekla DR.že mame davat jen ty nemlečne ryžove tak nevim ale uvidime jak to bude dal

motylek
autor
6. lis 2008

A ty nemléčné rýžové kaše jsou tekuté??? Dají se pít z lahvičky. Dneska jsme totiž byli s malým vzhůru asi 10x a z toho ještě hodinu a půl vkuse, taky jsem mu dávala mlíko o skoro hodinu dřív než jindy. Nevím jestli není hladovej, ale přes den do něho prostě nedostanu víc jak 5x120ml mlíka a v noci 150ml.

lenkazdenek
6. lis 2008

Motylek,jsou tekuté tak jak je uděláš,třeba místo 5 lžic dáš jen 2 😉

ygreen
6. lis 2008

motylku: u nekojených dětí se na příkrmy najíždí v 5. měsící, protože jim UM 1 už výživově nestačí. Až bude Kubovi 5 měsíců, tak najeď na příkrmy a dojeď v klidu to UM 1. Pak začni dávat 2. Chutově to neni moc jiný, jen je to malinko hustší - my jsme na nutrilonu. Jinak začni dávat 1.lžičku mrkev, květák nebo brokolici.
Ovšem Tobík měl po mrkvi pekelnou zácpu, takže jsem mrkev přeskočila a květáku a brokolice jsem se bála, aby mi neprděl, tak jsem zkusila jednu domácí bramboru uvařit a rozmixovat s UM - byla z toho výborná bramborová kaše. A když neměl žádnou reakci, tak jsem mu koupila HiPP cuketa a brambor - upozorňuju, že docela hnus, ale baští to. Pak dělá HiPP Brambor, fenykl, králík a je to taky docela dobrý. Ale nejvíc malýmu šmakuje z DM od Alnatury Dýně s rýží, a pka mají ještě dýně s bramborem a fenyklem a dýně s rýží a kuřetem. To si fakt šmakoval.
A tím, že měl malej zácpu, tak nám mudra doporučila dávat už k odpolední sváče ovoce. Mrkev s jablíčkem třeba (hami). Ale malej má prostě po každym kousku mrkve hnusnou zácpu. A měl zrovna v ty dny blbou reakci na hexu, tak jsem si řekla, že mu dám něco sladkého a otevřela mu Hipp hrušky Williams ale do hodiny mu naskákaly rudé fleky, které sice po hoďce zase zmizely, ale i tak. Tak jsem dala dva dny s ovocem pauzu a zkusila jsem Hami první lžička jablko a je to vynikající a malýmu to moc chutná. Teď už mu to míchám půl skleničky jablíčka a čtvrtku namačkanýho bio banánu.
Hele doporučuju si najet na stránky HiPP a Hami - zkoukni sortiment, najdi si co tě láká a kup si to. Taky tam najdeš výživové plány. A ještě jedna rada - dávej mu příkrmy po spánku, tedy v čase kdy nebude ospalý. To pak máš pocit, že mu nechutná, je nevrlý, nic nesní a ty to pak vyhodíš.
Jo a spolu s jedením příkrmů začal míň pít UM - ze 180 na 120, ale ono je to asi sytější.
Takže my baštíme ráno UM, dopoledne buď UM, nebo nechce a počkáme na oběd, k tomu příkrm tak cca 100g (zatím, páč je baštíme teprve asi 2 týdny)a dojídá se UM, kolem 14 svačinu ovocnou přesnídávku, kolem 17 rýžovou nemléčnou kaši banánovou od Hami a před spaním UM, o půlnoci UM a ve 4 ráno UM.

motylek
autor
6. lis 2008

Ygreen, děkuji za rady, zrovna tvoje mimčo jsem volila jako misáka 😀 😀 😀 , je fakt na sežrání.

ygreen
6. lis 2008

jo a motýlek, u nás na květnu měla kolem 5 měsíce většina dětí menší apetit, ale za chvilku se to zase urovnalo

motylek
autor
6. lis 2008

no on mi takhle jí už od dvou měsíců ☹ , ale nevypadá, že by trpěl hlady 😀 😀 😀

blueapple
13. kvě 2010

ahoj holky, mám dotaz, určitě mi poradíte. Můj pětiměsíční syn je na UM, začali jsme na radu MUDR dokrmovat zeleninkou, kašemi, za 14 dní mu bude 6 měsíců. Pořád dávám UM počáteční. Můžu už dát pokračovací dvojku, když už přikrmujeme? Nebo s tou dvojkou mám počkat do ukončeného 6. měsíce ??? Jde mi o to, že za pár dní mi"jednička dojde", tak jestli můžu koupit rovnou "dvojku" ? Díky za radu !!! 🙂 🙂 🙂

bella.cullen.
13. kvě 2010

ahoj určitě dej dvojku, ta se dává když se zavedou příkrmy, těch pár dní nevadí, já dokonce dala malýmu sunar od 10m. už v devíti měsících a v pohodě.

Strana
z2