Příkrmy - lepek, ryba, žloutek. Jak jste zaváděli?

optimistic
21. bře 2023

Jak jste zaváděli? U nás jsou reakce. Žloutek - zvracení, lepek - vyrážka, ryba - bolest břicha. Dodržovali jste imunologické okno? Podle jakých zdrojů jste se řídili?

lenerka1
21. bře 2023

Jedeme BLW trochu říznuté Gaps a v podstatě dávám jídla spíš podle toho, co zrovna seženu v biokvalite či domácí. Imunologické okno u kojených dětí funguje jinak než bývá prezentováno, v podstatě je důležité zavádět potenciální alergeny v době, kdy je dítě kojené. Když je reakce, tak pár týdnů počkat, než dozraje zažívání, a zkusit opatrně znovu.

martulka88
22. bře 2023

@optimistic Po vejci často děti prý zvrací - náš syn byl však v pohodě. Jinak synovi byla dg. ABKM. Při zavádění jsme šli 3dny jedna nová surovina - nejdříve jen lžička, pak 3 a pak kolik chtěl sníst. Když dostal takto bramboru ok. Když byla zamíchaná s čímkoliv a nakonec, asi po 2 měs. byl neustále s vyrážkou a bylo to bramborou. Zkusila jsem po 2-3měs. znovu a opět vyrážka. Pak o další 2 měs. déle opět. No a když mu bylo teď 13 měs. a měli jsme dělat expo test na BKM, tak jsmu zkusili i brambor a obojí je v pořádku 😊 Na alergo nám mudr řekl, že většinou intolerance/alergie odezní po 1.roce života. A bylo to tak 😊 Takže bych po nějakém čase zase vyzkoušela. Třeba i vigantol jsme vyměnili v šestinedělí za terezii pro velké bolení bříška a teď už má zpět vigantol.

optimistic
autor
22. bře 2023

Moc děkuji za odpovědi.

optimistic
autor
22. bře 2023

@lenerka1 A jak je to s imunologickým oknem při kojení? Máte nějaké dobré informační zdroje, kde bych mohla trochu nastudovat? Děkuji 🙂

lenerka1
22. bře 2023

@optimistic Už je to dlouho, co jsem to zjišťovala, našla jsem v rychlosti zmínku zde https://www.margit.cz/kojeni-prikrmy/ Řídím se tím, že 6 měsíců dítě plně kojím, pak kojím stále na požádání a dávám ochutnávat potraviny a alergeny se snažím zařadit dokud je dítě kojené. Vzhledem k tomu, že já kojím fakt dlouhodobě, tak to vůbec neřeším, řešila bych v případě, kdybych chtěla např. po roce odstavit.