První zoubky? Odmítá lahev

veritanas
26. únor 2016

Ahojky maminky, mám pěti měsíčního syna, je částečně kojeny, dnes začal odmítat lahev, pil jen trochu z prsu..Vždycky si z lahve párkrát potahne a pak pustí a začne plakat..mohly by to být zoubky?? Všechno si cpe do pusinky a prstikem si tam smejdi také hodně často..

svetlus_pepca
26. únor 2016

Mohly by být. Zkus mu sáhnout na dásničky. Když tě tam nepustí, je to jasný. Když ano, poznáš, jestli je má oteklé. Zchlaď mu kousátko a kdyžtak mázni nějakým gelem na zoubky, ať mu ulevíš 🙂

mrskato
26. únor 2016

ahoj,zoubky se nejjednoduseji zkousi kovovou lzickou,zkus jemne poklepat na dasnicku,kdyz uslysis cinkani,lezou zoubky.Ale podle popisu to vypada na zoubky...

svetlus_pepca
26. únor 2016

@mrskato Ale když ještě nebudou prořízlé, nic necinkne a akorát to zbytečné podráždí už tak bolavou dáseň. Do téhle metody bych fakt nešla. Už z té představy mi naskočila husina 🙂

mrskato
26. únor 2016

@svetlus_pepca podrazdila?to snad nemyslite vazne😀

svetlus_pepca
26. únor 2016

@mrskato Proč bych neměla??

mrskato
26. únor 2016

@svetlus_pepca já jsem chtěla poradit, takhle zjišťuje přítomnost zoubků spousta lidí. Dítě neni z cukru a říkala jsem jemně, ne mu třískat lžící o dáseň.

svetlus_pepca
26. únor 2016

Já vám to ale nijak nevyvracím. Jen jsem napsala svůj názor 😉 Prostě se mi to pocitově příčí. Když mi lezly osmičky, tak kdyby mi někdo do té bolavé dásně ťuknul lžičkou, tak ji po něm minimálně hodím 😀 Jen jsem chtěla vědět, co vás tak pobavilo na tom podráždění dásní.

majkoz
27. únor 2016

@veritanas Myslím,že to zoubky budou..."slintá" víc než obvykle? Rve si do pusiny ruce, odmítá flašku...to budou zubiska 🙂 A dobře, že alespoň to prso chce, aspoň víš, že do sebe něco dostane🙂 Někdo mívá při zoubcích čtyřicítky, tak když je to jen toto, tak buď v klidu, bude líp 😉

terezapetrova
27. únor 2016

@svetlus_pepca tak dřív se to dělalo naprosto bežně a ani tehdy nechtěly mámy deti zbytečně mučit ze

svetlus_pepca
27. únor 2016

@terezapetrova Ale já to vím, znám tuhle metodu. Jen se mi to příčí. Prořízlé zoubky jsou vidět a neprořízlé stejně necinknou. A právě si moc dobře pamatuju, jak citlivé ty dásně jsou, když lezou zuby.

Jo, a taky se dřív naprosto bězně pralo na valše 😀

mrskato
27. únor 2016

@svetlus_pepca myslím, že ta debata o lžičce je o ničem.
Zadavatelce jsem/jsme tímto dali možnost a je jen na ní, jestli to zkusí. Já osobně to u dcerky zkoušela taky, moje kamáradky to také dělaly a nikdy při tom dítě nebrečelo. Navíc, když si dítě při prořezávání zoubků strká všechno možné do pusinky, včetně kousátek, které se běžně pořizují za tímto účelem, tak by si tu dásničku muselo dráždit také.

Myslím, že s osmičkama se to nedá srovnávat, ty bolí, dle mého názoru, podstatně více a většinou se jedná o komplikované zuby. Mám je všechny venku.

Holčičkám se třeba nechávají píchnout náušnice, a to se většině nepříčí, přitom je to daleko horší, než nějaká lžička a jemné poklepání na dásničku nebo kousátko.

svetlus_pepca
27. únor 2016

@mrskato Já nechápu, proč máte potřebu to rozebírat a přesvědčovat mě o tom, že na této metodě není nic špatého. Já mám názor jiný. Je mi naprosto šumák, jak si u svých dětí zkoušíte, jestli jim lezou zoubky, je mi šumák, že máte osmičky venku. Porovnat to fakt nemůžu - nepamatuju si, jak mě bolelo prořezávání prvních zubů. Ale vím, že když se mi ozývaly osmičky, neměla jsem horečky, průjmy ani jiné u dětí běžné příznaky. Tak nevím, co je horší... A kousátka jsou gumová ne kovová.