Rýžová kaše pro miminko, jak ji děláte?

ladyhacek
21. srp 2015

Prosím je tady někdo kdo dělá domácí rýžové kaše miminkům? Jak?

A prosím kolik přibližně porcí je v jedné kupované krabici rýžové kaše?

rousse
21. srp 2015

já jsem dělala, ale neslavila úspěch - vůbec jí nejela.... dělala jsem z rýže arborio, povařila ve vodě a pak jsem to rozmixovala a přidávala jsem mateřské mléko - bez úspěchu, nechtěla to ani vidět snad u vás bude větší úspěch

ireniq
21. srp 2015

Mám po ruce krabici nemlecne ryzove kaše od Nestlé, na jednu porci tam píšou 4 zarovnane lžíce=25 gr prášku do 160 ml mléka, krabice je 250 gr, takže 10 porcí.

alboo
21. srp 2015

Podivej se alba katyxq, ma tam spoutu domacich kasi. Kase ji nase az tak od 9.mesice rano ke snidani, tak to nemusi uplne mix. Ryzi rozvarim ve vode a pak sem mixla s Um a pridala ovoce. Kolik v kupovany, to je tezky, nevim, co chces za znacku, ja kupuju Nominu a jim to s ni, tak mame krabici za cca 40 kc na cca 3 snidane

zo_ja
21. srp 2015

Kojíš? Jestli jo, přijde mi to brzo.
Jinak nevím, proč dítě cpát chemií, když rýžovou kaši v pohodě uvaříš, dítě to buď sní rovnou nebo to můžeš mixnout tyčákem, aby ta zrnka rýže byla pidi.

ladyhacek
autor
21. srp 2015

@zo_ja chemie - proto se ptám na domácí kaši 🙂 - jak ji děláte > jen mě i zajímá poměr ceny - ze zvědavosti > má 5 měsíců a pomalu se chystám na příkrmy tak si vše zjišťuji 😉

zo_ja
21. srp 2015

@ladyhacek Pardon, špatně jsem četla Tvůj příspěvek, víc mi uvízly v hlavě odpovědi.
16 dkg kulatý obyč. rýže na 1 litr mlíka. Rozhodně pairboiled ap. Rýži dát do studenýho mlíka, mírná teplota, míchat do zhoustnutí. Pokud máš dobrej hrnec se silným dnem, tak stačí míchat občas, z 9 stupňové regulace dávám na 5, aby se to nepřipalovalo. Nebo jestli máš hrnec s dvojitým dnem nebo dát menší do většího s vodou - to dělám když toho vařím větší množství. Nějak mě nebaví u toho stát a míchat non-stop. Ke konci to chce ztlumit, jak to zhoustne.
Pokud se dá do mlíka už uvařená rýže je to blééé. Musí se to vařit spolu, aby to bylo dobrý.

Pro větší dávám malou špetku soli, koncem pak máslo, trochu cukru, dle toho, co do toho dál. Takhle malýmu bych tam cukr nedávala, prnvě nic, časem třeba trochu těch strouhaných jablek, ale není to nutný. Nebo tam můžeš dát šťávu z nějakýho ovoce, čerstvou i, nebo toho kompotu, nebo rozmixovat ovoce a přimíchnout, to by taky šlo. Dají se tam dát strouhaný jablka, půlený zavařený švestky nebo jinej kompot, se skořicí, kakaem, kokosem, jak libo (dle věku samozřejmě).

Cena na kaši z litru máš za ten litr mlíka dle toho jaký koupíš a rýže při ceně ca 40-50 Kč/kilo 6,40 - 8 Kč.
Z tohoto množství se najíš i Ty. Dá se dát do misek, posypat čím libo nebo přidat co libo a jíst za studena jako dezert. Můžeš malýmu oddělat a pak si tam přidat máslo a ost. dle chuti.