icon

Změna stolice. Po příkrmech nebo dehydratace?

princeznamiu
21. čer 2021

Zacala jsem prikrmovat ke kojeni. Do te doby byla stolice 1x denne, po zelenine zacala 2x denne. To jsem neresila, protoze byla podle meho nazoru normalni. Nicmene dala jsem poprve maso (v pomeru 1:3 se zeleninou), a stolice se zmenila na temer uplne tuhou - skoro jako klasicly "bobek". Je to po mase normalni? Nebo mam volat doktorce?
Pak me napadlo, jestli to jeste neni z toho vedra, jestli neni dcera dehydratovana? Od kdy bych mela pridavat tekutiny?
Dekuji =)

keksik002
21. čer 2021

@princeznamiu od zacatku prikrmu bych tekutiny zkousela, alw pokud po kazdem prikrmu dokojite, melo by to stacit. Jinak vetsinou se zavedenim jakehokoliv jidla, jsou zazivaci obtize - zacpa, prujem, prdiky, bolesti bricha.. Aj.. Zaludek a streva ditete si musí zvyknout na jidlo, zacit ho jinak travit, vyporadat se s necim uplne jinym nez jen mlékem. 🙂
Jinak dehydrataci poznate mimo jine i tim, ze by necural/a

princeznamiu
autor
21. čer 2021

@keksik002 diky

mysh_me
21. čer 2021

Jinak teda mohlo to byt i tou nalozi masa, je to hodne a jeste napoprve. Ja dostala od doktorky instrukce k prikrmum a podle ni ma byt masa 10% v celkovem objemu masozeleninoveho prikrmu…

princeznamiu
autor
21. čer 2021

@mysh_me aha, to me nenapadlo... Ja to udelala tak nejak intuitivne, nenapadlo me to, a dcerka spokojene mlsala, chutnalo ji velice :D

katule1990
21. čer 2021

@princeznamiu Syn měl taky po příkrmu v podstatě hned tuhý bobek, to je asi normální. Dehydratace se spíš pozná podle toho, že má málo počůraných plenek. Toho masa je opravdu hodně takhle na začátek, má se dát cca 20 g (jedna polévková lžíce). Pití se prý nemusí do 8.-9. měsíce dávat, pokud dostatečně kojíš. Někdo ale tvrdí, že se má zkoušet nabízet voda už s prvními příkrmy. Já občas synovi teda vodu dávám, hlavně teď v těch vedrech, když jedou s tatínkem na delší procházku 🙂.