Jak oblékat miminko? Na spaní, doma, ven
Mám už docela přehled co pořídit miminku jako první výbavičku,ale nikde jsem nezjistila jak se miminko oblíká?Tím myslím,jak vrstvit oblečení a do čeho ho oblíknout na spaní,na doma a nebo na vycházku(v únoru)?
Ahojky, mě když nás byla navštívat doma dr., řekla, že musim oblékat víc než 1 vrstvu navíc, protože je malej sice dlouhej, ale dost hubenej. Řekla mi dokonce na doma i čepičku,tu sem mu ale nikdy nedala. Většinou na něj šaham jestli není spocenej nebo studenej a podle toho o obléknu.Taky ještě pořádně nevim jak na to.
z toho oblíkání mám nervy už teď..taky nějak netušim, jak ho oblíknout...ale jsem spíš pro mín..než tisíc vrstev 😕
Dítě by se mělo oblékat podle toho co si berete vy + v zimě o vrstvu víc. Hlavně když jen leží v kočárku. Takže já když měla v zimě triko + svetr + zimní bundu, měl Ondra to samé + navíc v kočárku fusak a deku. Samozřejmě čepičku zimní. Teď na podzim když fouká, tak dávám čepičku jen bavlněnou. Za celých 10 měsíců nebyl nemocný, jednu měl rýmu(tu ale chytil od manžela) a občas teplotu, ale od zubů.
Petrulak: jestliže máte doma kolem 23 stupňů, tak nevím na co čepičku. Myslím, že pak bude dítě zbytečně choulostivé a všechno se ho hytne.
presne jak pise kamhajek hlavne podla seba a zalezi na tom jak teplo mate doma v zime.ja davam na spanie overalek alebo pyzamko a doma je v dupackach a bodicku.a capicky sme nenosili vobec jak sme letne dite.
no já se řídit podle sebe moc nemůžu..mně je pořád teplo 😒 takže to neumím odhadnout..ostatní se klepou a já jsem v krátkým tričku a je mi fajn 😕
ja zas nekde cetla o vrstvu min,takze fakt nevim,ale pozna se to podle rucicek,jestli e zpoceny,nebo studeny,ne?
Jako PETRALUK mam nařízeno od dr.také víc oblékat..malá je hubená. Ale prý se čepičky mají první měsíce dávat pořád kvůli fontanele na hlavičce...
Ahoj holky,
katarino, máš pravdu s tím zátylkem, stačí šáhnout a poznáš, jestli je mimču zima nebo teplo. Podle ručiček se toho moc nepozná, jelikož mimča mají ještě ten termoregulační systém na tak dokonalý, takže nožičky a ručička mají často studené, ale zima jim není. Já jsem našemu Davídkovi dávala podobné věci jako sobě, jen vždy i slabou čepku v létě, pokud nebyli extrémní vedra.
A ze začátku, když jsme byli doma, tak jsem ho víc oblékala a balila do španělky, aby mu bylo teplo. Za pár dnů už to byo lepší. Doma jsme v bodyčku s dlouhým rukávem (teď, v létě s krátkým) a dupkách nebo tepláčkách a na noc v overálku buď bavlněném nebo sametovém (zase podle teploty v bytě). A teď v tomhle počasí když jdeme ven máme body, tepláčky a buď hodně teplou mikču nebo středně teplou a čepičku a samozřejmě španělku.
S tema cepickama to bude individualni podle mimca. Holky je na zacatku nosily podle rady dr. i doma, ale ty uplne tenoucke. Fakt je, ze v porodnici se nekterym mimcum taky nechavaji. Holky teda zatim urcite choulostive nejsou 😀 Ale v kazdem pripade plati neprehanet to s oblecenim, nenavlekat "padesat" vrstev 😉 , proste ridit se podle sebe.
jak už psala kamhajek mělo by mít o vrstvu víc než ty,což je ten fusak a třeba deka,mimi snáší lépe zimu než teplo,takže určitě moc nenavlékat,na doma si myslím,že je čepička zbytečná,teda pokud topíte 😀
někde jsem četla,že když šáhnete na zátylek,tak poznáte zda mu není zima či vedro 😉 vzhledem k tomu,že můj prcek měl furt ruce teplý,teď je má zas někdy ledový a zima mu není,tak podle rukou bych nepoznala nic 😀 😝
siss já to mám zas obráceně 😀 ostatní jsou v tričku a já oblíkám svetr a teplý ponožky 😀
Teď ještě není taková zima.. takže dám body (krátký rukáv nebo jako nátělníček) na něj overálek. Nebo dám body dlouhý rukáv a na to dupačky. Přes to i ono lze navlíct mikinku, rozepínací kabátek.. lepší větší, aby byly širší rukávky, když se to navlíká na rukáv overalu nebo bodýčka s dlouhým rukávkem. No a zabalit třeba do deky, rychlozavinovačky, fusaku..
Pak podle počasí bych volila huňatost toho kabátku nebo mikinky a přes to bych třeba ještě něco navlíkla..
jestli je mu vedro nebo zima poznáte.. osaháte nosík, ručky a hlavně ten zátylek, jak už tady padlo.. no a že je mimi spocené, to zjistíte raz dva.. netřeba si lámat hlavu. 😀 😀
V létě se zapaří ve všem, i body s krátkým rukávem je moc. Vedro je prostě vedro. 😉 😀
Kamarádce řekla doktorka, že mimi má na doma minimálně dvě vrstvy. Tak mu dává body a itričko nebo dvě body (krátký a dlouhý rukáv). Mně to přijde divné, jedna stačí, ne?
Ja davam na doma jen dupacky a pak do zavinovacky a za krckem je krasne teply a nase mama nadava,ze ho malo oblikam:(
Já se řídila pravidlem oblíkat jako dospělý plus jedna vrstva. Teď budou malýmu dva roky, a oblíkám ho jako sebe. Ale každý mrně je jiný, já sem třeba pořád sahala jestli není studený nebo propocený. I když my jste teda velký teplomilové, takže pořád pořádně zachumlaný. Vždycky hlavně hlídám zakrytý zádíčka a hlavně ouška...
@blondys24 buď v klidu, nejsi na Severním pólu a trocha zimy je lepší jak zapařené dítě. Babičky všeobecně maji tendenci děti nabalovat.
Ach ty nase matky..z ty moji mam hlavu jak balon,jen prasknout,uuu🙂 jinak si taky rikam radsi o kousek min nez aby byl zpocenei,nehlede na to,ze pry prehrati zpusobuje sid

Většinou se říká, že mímo má mít o jednu vrstvu oblečení víc než dospělí. Aspoň když jsou mrňavý. Hlavně je neoblékat moc, aby pak nebylo spocený. Každopádně budeš mrně určitě dávat do fusaku když to bude v únoru. Na doma a na spaní bych mímo oblékala do bodíčka a do dupaček. Protože doma bude určitě v tomto ročním období teplo.