icon

22 měsíční dítě - koupit postýlku x postel se zábranou?

cizu
5. zář 2013

Ahoj maminky,
právě řeším dilema. Protože jsem těhotná a čekáme druhé dítko, potřebuju uvolnit synovu postýlku a plánuju v jeho věku (cca 22 měsíců) mu pořídit novou postel - mám zvolit postel se zábranou nebo radši větší postýlku, u které se dají sundat bočnice a pak slouží jako postel? Mám strach, že v jeho věku pokud koupím postel s bočnicí, že bude vylézat a bude problém ho tam udržet - z postýlky neuteče, tak když někdy nemůže usnout, tak se tam jenom válí, ale z normální postele by asi už zdrhal,nebo ne? Prosím, jaké máte zkušenosti případně nějaké dobré tipy? Děkuji moc....

ivuska027
5. zář 2013

Starsi isiel ako 19 mes a mladsi ako 17 mes do riadnej (velkej) postele. Su spolu v izbicke a nevyliezaju. Ked maju lezat a spat, tak skratka su v nich. To je vec vychovy a pristupu. Ved postel nie je za trest, v posteli sa spi, takze si myslim, ze ak mu to vhodne vysvetlis, nie je dovod mat obavy o udrzani dietata v posteli. Pri oboch som mala mobilnu bocnicu(kupovala som v Lidli), teraz ju ma uz drobec, starsi uz spava normalne. Potreboval ju cca prve 3 mes, potom uz si zvykol a nepada z nej 😉

veronikaka
5. zář 2013

Starší dceru jsme přendali do svého pokojíčku 6 měsíců před porodem, bylo jí 18 měsíců. Šla rovnou do velké postele. Dědeček udělal zábranu. Teď jsou jí 3 roky a do teď v noci když chce za náma, tak brečí a já musím pro ní. Je pravda, že když není unavená, tak někdy před spaním uteče. Dala bych ho do normální postele. Zvykne si.

usounek25
5. zář 2013

Ahoj, syn začal spávat v klasické velké posteli od cca 19ti měsíců, manžel mu udělal zábranu, ale jen do cca poloviny postele, aby si mohl sám vylézt a neměl problém. Nyní jsou mu 4,5 roku a zábranu má stále, ve spánku je dost akční 🙂 , takže se to hodí.

sona_sv
5. zář 2013

Já jsem řešila to stejné, syn měl akorát dva roky a taky jsem měla strach, že bude utíkat...zvláštní, asi byl zvyklý z té postýlky, ale neutíká, říkám mu, že má hajat a odpočívat a válí se třeba hodinu než mu řeknu, že může přijít...už totiž po obědě moc nespí ☹ Asi záleží na dítěti, ale větší postýlka je stejně jen dočasné řešení, stejně se za chvilku bude muset naučit být v normální.

tvarohacek
5. zář 2013

koupila bych velkou postel, tu dětskou postýlku může ještě pár měsíců využít.

s tím utíkáním nevím, já jsem zvyklá uspávat - ležím vedle dětí, dokud neusnou, pak odcházím.

ludmilad
5. zář 2013

My jsme koupili velkou postel a šel do ní v 23 měsících, ze začátku chvíli chodil jako apoštol pořád ven, ale to bylo jen někdy. Teď z pokoje nevylézá, buď si tam leží než usne nebo si třeba i hraje.

leg
5. zář 2013

My to měli jednoduchý. Ve 20 měsících nám malá z postýlky vylezla (prostě jí přelezla jak plot) a šla k nám do postele. Pro nás šok, protože spíme v patře a pokoj má u schodu bez zábrany. 2 noci spala u nás v posteli, pak jsme jí koupili velkou postel se zábranou a byl klid. Přesně jak píšou maminky výše, postel je od spaní, takže věděla, že se tam leží a když chtěla vylézt, tak zavolala. Neboj se toho, pořiďte prckovi velkou postel a postýlku zatím schovejte, ať nemá pocit, že mu jí mladší sourozenec krade. 🙂

baris
5. zář 2013

Chápu to dobře, že spí syn ve 22měsících ještě v malé postýlce pro miminka? 😲 To se tam ještě vejde?

Obě holky šly z té malé postýlky už ve 4 měsících 😀 - prostě tam nemohly spát - pořád se točily, bouchaly do šprušlí ...

Starší dceři jsme nejdříve koupili tu větší postýlku z Ikey - se zábranami. A když se narodila mladší, tak jsme jim koupili velké postele, srazili je k sobě a holky mají velké "letiště".

Takže za mě - ve skoro 2 letech bych už koupila velkou postel.

lucik78
5. zář 2013

Tak mi jsme koupily tu menší postel z Ikei ze zábranou 🙂 až bude vetší a nevejde se koupíme velkou postel

blahova_andrea
6. zář 2013

Syn má 20m a také už pomalu pomýšlíme na postýlku se zábranou. Také si myslím, že je to o výchově a vysvětlení dítěti co a jak. U nás je jasné, že tam syn půjde večer krásně sám spát, ale když bude mít problém, tak ho v noci máme zpátky. Teď si pro něj musím dojít a přinést si ho 😀

veruskaala
Odpověď byla odstraněná