Dětské oblečení do komise v Praze nebo Praze - západ

holma
6. črc 2015

Milé maminky,

už nějakou dobu dávám pryč oblečení po synovi 0-3 roky. Něco si rozebraly maminky od nás z města, něco se prodalo na FB bazárcích, ale pořád tu mám 4 velké krabice. Myslela jsem, že s tím zajdu na blešák, ale nejbližší se bude konat na podzim a to budu rodit (čekáme holčičku). U nás je obchůdek, kde do komise berou, ale je to jen na měsíc, což mi přijde velice krátká doba. Na druhou stranu se přiznám, že vůbec nevím, jak komise funguje a jaká je běžná doba, kdy je zboží umístěné v komisi. Můžete mi prosím dát nějaký tip na bazárek, obchůdek v Praze nebo na Praze západ, kde berou do komise? Nebo zda existuje nějaký výkup? A jak ta komise vůbec funguje? Vyplatí se to? Kdo určuje ceny?

berenika39
6. črc 2015

Do komise znamená, že věci dáš do obchodu a majitel si je tam nechá - prodává je - a až se prodají, zaplatí ti. Cena se většinou určuje dohodou, ty si řekneš, jakou máš představu, obchodník ví, cca za kolik se podobné věci prodávají, odouhlasíte si to a on si přidá na to svou obvyklou marži - to, z čeho je živ🙂. Až se věci prodají, zaplatí ti tu tvoji představu. Pokud je to neprodejné, můžete se dohodnout na snížení ceny během doby, po kterou zboží v komisi je. Současně se dohodnete na době, po kterou si tam ty věci nechá - jinak by se mu to tam kupilo....to, co nejde třeba dobře prodat. Běžné je třeba tři měsíce, cca. zimní věci od října do prosince a tak...

Na západ od prahy nevím, ale na východ já tedy využívám tento způsob zbavování se věcí a k oboustranné spokojenosti v bazárku v Brandýse nad Labem.

psya
Autor odpověď smazal
Zobraz
berenika39
17. říj 2016

@psya Od náměstí směrem na Starou Boleslav, první vlevo, z provozovnou Foto.

psya
17. říj 2016

@berenika39 děkuju

lolam10
Odpověď byla odstraněná
Zobraz