Křtiny - co mu obleču?

martina2706
21. bře 2015

Holky,radi bychom nechali pokřtít Matyáška.V dobe křtu bude mit asi 1-2 mesice.Vubec nevim,co mu koupit za obleceni.Urcite ho budeme krtit v zavinovacce.Ale co mu obléci?Na netu prodávají krasne soupravy,obleky pro miminka,ale chteji za to hromadu penez.V čem jste krtili kluky Vy?U holčiček je to jednodušší,saticek je veliká nabídka..

jge
21. bře 2015

Diky za prispevek, take mame krtiny u 3 mesicniho kluka a take tapu, budu sledovat odpovedi 🙂

jija
21. bře 2015

My meli krtiny koncem listopadu, takze maly mel bilou kombinezku s cernymi skvrnami co jsme meli a pod tim bily svetr s lodickou, bile dupacky a bile bodycko

mandala
21. bře 2015

Bílá košilka se světle modrou vestičkou, bílé dupačky, chlupatkový kabátek s čepičkou a rukavičkami. Ale na to už bude pro vás asi teplo. Vše kupované z bazárku.

michaela_2
21. bře 2015

@martina2706 Nejlépe to asi bude vidět na této fotce, protože jinak byl celý v peřince a v restauraci na obědě poté zase svlečený 🙂.
Náš František měl bílé dupačky, modrý svetřík a na tom kabátek z ovečky, který sice nebyl úplně zářivě bílý, zato jej pak hodně přes zimu nosil. Byl ve slavnostní peřince, ale v kočárku měl normálně i fusak.
Největší starosti měla ohledně garderoby ovšem jeho 2letá sestřička, která ač vlastní křtiny už měla za sebou, musela si na ty bráškovo pořídit alespoň nový klobouk 😉 😀

michaela_2
21. bře 2015

Když tak prohlížím fotky, tak zjišťuji, že Adrianka měla vlastně úplně to samé - akorát jinou čepičku a rukavičky - místo bleděmodré, světle růžové 😀 Protože ten kabátek měl Fanoušek po ní.

milmic
22. bře 2015

@martina2706 Já jsem syna křtila v létě, měl 4 měsíce, v zavince už nebyl. Ale měl na sobě bílé bodyčko a modro bílé kostkované laclové kalhoty fešné. 🙂 (koupené za pár korun na bazaru, byly jako nové)
Sice nemáme takové ty klasické fotky, kdy je miminko celé bílé v krajkové zavinovačce, ale za to mu to hrozně slušelo.
Dcerku jsem křtila podobně, akorát měla na sobě růžové šatečky a bílé bodyčko.

martina2706
autor
22. bře 2015

Koukam,ze vetsina mela bile oblecky.To se asi musi,ze?Musim se vypravit nekam do obchodu,snad neco sezenu.

mandala
22. bře 2015

@martina2706 Určitě nemusí, ale na křtiny se to hodí a mě se i líbí v bílém, ale v žádných předpisech to není. 🙂

elvira
22. bře 2015

Malému byly 4 měsíce, takže už byl dost velký - takže zavinovačka nepřipadala v úvahu. Takže hezké kalhoty, bílé body s dlouhým rukávem, na to hezkou pletenou vestičku, světlý kabátek.
Bílé oblečení být nemusí. Mělo by být hezké, sváteční.
Určitě bych nekřtila - a taky jsem to už viděla - v rifličkách.

mandala
22. bře 2015

@elvira Tak to se mě taky nelíbí, když křtí v riflovém, to se podle mě hodně tluče. 😒

naomi6
22. bře 2015

@martina2706 Ahoj, myslím, že u tak malého miminka je to celkem jedno, stejně bude v zavinovačce. Hlavně, aby mu nebyla zima. 😉 Držím palce, ať se křtiny hlavně vydaří a užijte si to, je to krásný zážitek.