Látkové pleny bamboolik - zkušenosti

ondruchovat
9. led 2019

Dobrý den dámy, je tady někdo kdo užíval látkové plenky od úplného začátku ? Nebo kdo s nima má zkušenosti ? Mám par otázek , tak jestli byste mi pomohly .
Děkuji a krásný den 🙂)))

lucie_j
9. led 2019

Látkuji už druhé miminko. Co vás zajímá?

ondruchovat
autor
9. led 2019

@lucie_j jestli latkujete od úplného začátku tj už v nemocnici (nebo to tam není možné ?) ?
- z kama mate plenky.? Plenkovat chci 100%, mám koupit třeba na bamboolikovi sadu celou , nebo půjčit a pak koupit až pro větší miminko ?
-jak často perete a mate na to nejspíš nějak koš ze ano ?
-jaky druh se vám zda nejlepší ? (AIO, AI2 atd .. )
- asi jste spokojena když latkujete druhé miminko, je něco co byste tomu vytkla ?
Zatím mě napadlo tohle .
Děkuji moc za váš čas 🙂

olga_
9. led 2019

@ondruchovat Je tu i skupinka Látkové pleny 😉. Já jsem na dvojčátka kupovala sadu minimimi a slouží nám u menšího dvojčete ještě v sedmi měsících a narodili se s váhou téměř tři kila oba. Látkovala jsem už předtím staršího a do sady jsem šla, abych to na začátku měla co nejjednodušší. Teď budu půlku té dvojčecí sady pouštět do světa, kdyby byl zájem 😉.
- Do porodnice doporučuju balík nějakých eko plen - třeba Bamboo
- My s dvojčaty pereme každý den, jinak to vychází s jedním podle velikosti sady tak co 2-3 dny max (dýl už není vhodné pleny ani špinavé nechávat).
- Skladování na sucho v nějakém IKEA koši, my máme takovou jakoby plastovou popelnici s víkem z Globusu.
- Druhy plen - jak kdy a jak na co. AIO jsou super přes den třeba, na spaní (ani denní) už ne. A záleží i na miminku.
- Látkování je super, je s tím práce, ale stojí to za to.

lucie_j
9. led 2019

@ondruchovat V porodnici by to asi nešlo. Koupila jsem jeden balík jednorázovek. Mám bambooliky sio systém a kalhotovky anavy a unuo, přes ty dávám vrchní natahovací PUL od Petit Lulu. Bamboolik dobrý, ale já mám raději kalhotovky s natahovacími svrchňáky, musím to střídat, jinak máme od bamboolika otlačené nožičky. Koupila bych bazarové různé druhy a pak dokoupila, podle toho co vám bude vyhovovat. Určitě doporučuji flísové separačky od bamboolika, jsou o hodně lepší než ty v roli a vyjde to levněji, nemusí jich být tolik co plen, rychle schnou, pak ubrousky na mytí zadečku jsou super. Mám kyblík na plenky, u menšího dítěte peru vždy třetí den, u většího obden. Na praní používám mýdlo s jelenem a sodu, nedělám sliz. Dám trochu nastrouhaného mýdla a trochu sody a funguje to bezvadně. Také se mi osvědčilo prát s předpírkou, když jsem jí nedávala, všechnu vodu nasákly pleny a pralo se to nasucho. Ráda odpovím na další otázky.

lucie_j
10. led 2019

@ondruchovat Ještě dodám, že za mě je zbytečné kupovat novorozenecké plenky, jsou opravdu malé. Měla jsem jednu a nevyužila ji, stačily mi jednovelikostní zmenšené na nejmenší velikost a to jsem měla krásná malá tříkilová miminka. A v porodnici bych nelátkovala i kvůli pahýlku, jednorázovka se pod ním lépe ohrne, s látkou jsem doma začala, až když odpadl.

evculinda
Autor odpověď smazal
Zobraz