icon

Oblečení pro miminko. Kolik a jakou velikost koupit (hlavně na zimu)?

8. pro 2025

Ahoj holky, kolik kusů oblečení a jakou velikost jste a kupovali pro vaše malé lásky?. A jaké oblečení jste kupovali na zimu?,čekáme miminko v únoru .A jaká značka dudlíku a flašek vám vyhovovala nejvíce?. Děkuji❤️.

martivit92
8. pro 2025

@anonym_autor co se týče dudlíku tak ty jsme vystřídali 6 druhů a ani jeden nechtěl od dudlíku levnějších až po ty dražší 😄 ... Ale líbí se mi od Tommee tippee Breast 😉 (ty taky máme 😂) a nebo od Medely celosilikonový (taky máme 😅) a někomu vyhovuje Bibs. Láhev jsme měli od Tommee tippee anticolic, nakonec skončili na Mam, ale později na vodu (malý má 8 měsíců, do 5 měsíce jsem jen kojila z prsou) ... A oblečení? Bože já toho měla úplně hodně, že jsem ¾ věci nevynosily. Hlavně hodně pyžamek a látkových plen (může ti často ublinkavat) těch není nikdy dost 🙂 .

drtatko4
9. pro 2025

Není potřeba kupovat toho moc. Vezmi si to tak, aby sis měla na každý den oblečení, plus něco do zásoby pro jistotu. I tak toho stejně dostaneš hodně. Hlavně z těch malých velikostí děti rychle vyrostou, takže některé kousky ani pořádně nevynosíš. Raději častěji zapnout pračku, než mít zbytečně plno věcí. Mě potom mrzelo, že některé věci ani nenosil.

jananejez
9. pro 2025

Ahoj 😊 My jsme kupovali hlavně body, dupačky a overaly – velikost berte spíš trochu větší, miminka rychle rostou. Na zimu super jsou kombinézy a teplé fusaky. Co se týče dudlíků a lahviček, nám nejvíc vyhovovaly Philips Avent ❤️

autor
9. pro 2025

Děkuji za vaše odpovědi jste hodné❤️

cilkat
9. pro 2025

Za mě dětské velikosti klidně můžou začínat na 62: Než se dítě začne samostaně hýbat - míněno přetáčet a plazit, tak mu nijak nevadí, že je mu oblečení velké (neomezuje ho v pohybu). Naopak bývá výhodné, když je mu volnější protože se s ním rodič méně pere při převlékání a přebalování.
Co se dudlíků týče, dostali jsme jich asi pět porůznu v balíčkách z porodnice a tak... Nepoužil z toho nikdy žádný. Dudlík byla máma. Stejně tak kojeneckou lahev ... Pokud kojíš, stejně dítěti dát láhev nechceš, aby sis kojení nezkazila... a na nějakou vodu má dost času do půl roku. Takže doporučuju nenakupovat zbytečně moc, koupit si pár věcí pro radost a ostatní se sejde 😉 .

kayty
10. pro 2025

Já dala na radu a nakoupila větší oblečení a úplně k prdu. Obě byly malinkaté, i když běžné délky, kdy jim byly i newborn velké, takže manžel u starší dokupoval, aby měla v čem odjet z porodnice 😀
Mám obě zimní a měly kombinézu, overaly, polodupačky a body. Do kočárku beránkový fusak. Doporučím nekupovat toho moc, ony ty miminka z toho docela rychle rostou.

Dudlíky starší měla jakékoli. Nejlepší byla obyčejná kytička z lékárny. Mladší dudlík bojkotovala a jela palec. Lahvičky jsme neřešili.