Jakou velikost peřinky do atypické postýlky?

luca293
25. dub 2019

Holky prosím, potřebovala bych poradit. Máme atypický rozměr postýlky, vnitřek má 90x55. Jakou by jste dali velikost peřinky, popřípadě kde se dá sehnat? Moc děkuji

blahoska
25. dub 2019
Uživatel blahoska je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od blahoska.

Ahoj, myslím, že takový rozměr postýlky asi neseženeš, šla bych asi do klasické velikosti 120x60 nebo 130x60 a peřinka by byla ohnutá. Využiješ jí potom na delší dobu i v klasické posteli. Pro děti bych doporučila spíše přírodní materiály, např. tuto peřinku z ovčí vlny - https://www.dreamlux.cz/detska-prikryvka-batex-90x130-cm-plnena-ovci-vlnou-potah-bavlneny nekupovala bych dětem duté vlákno.

garfulka78
25. dub 2019

@luca293 Ahoj, ja tedy nevim jak stare mas miminko, ale obecne se do roka perinky a polstar nedoporucuji - moznost uduseni miminka, kdyz si pretahne pres hlavu. Nasi male je 5 mesicu a perinku jsem nepouzila ani jednou, ma rada zavinovacku i spaci pytel, takze perinky a povleceni mame zatim uplne zbytecne.

iulia
25. dub 2019

Peřinku i polštář jsem také kupovala, používala jsem u mladší, měla ráda teplo. Spala v zavinovačce a ještě přikrytá peřinkou. Teď spí na peřince🙂 Kupovala jsem rozměr 120x60. Doporučovala bych koupit podhlavník ve tvaru klínu. Využila jsem hlavně při nachlazení.

muhehehe
25. dub 2019

Rady se zavinovačkama jsou moc hezký, ale ono ne každé dítě bude ze zavinovačky nadšené - já mám 3 a zavinovačku nesneslo ani jedno... já bych doporučila děťátko k sobě do postele protože mimčo patří k mámě, a jestli bude občas spát i v postýlce, tak bych ho přikryla tak nějak čímkoliv co by se mi doma namanulo, třeba flísovou dekou... Nejmladší spí přes den na gauči pod mikinou a zdá se spokojen 🙂 ale přestože mám tohle už dost na háku, tak mám myslím dobrý tip - vygoogli si péřové zavinovačky typu ,,dráček". Rozměrově je to menší než běžná peřinka, pro tebe podle mne supr, to se vleze i do malé postýlky. A dá se to použít buď jako zavinovačka, nebo dítě leží na tom a přikreješ nějakou lehčí dečkou co máš doma, nebo se dá použít normálně jako peřinka na přikrytí.. mám, a není to špatné. Jak jsem psala, moje děti zavinutí nesnáší, ale když je mladej náhodou ve svý postýlce, tak na tom spí, popř. je tím přikrytý, a dobrý ;) Peří je peří, je to hrozně příjemné.

jeanny13
26. dub 2019

@luca293 u nas nebyl potreba ani polstar ani perinka. V zime jako male mimco byl prikryty jen tenkou fleecovou dekou. Zavinovacku nesnesl. A doted (rok a trictvrte) spava na dece odkopanej. A klin pod hlavu taky nebyl treba, stacilo podlozit nohy postele v hlavove casti knizkama (nebo u nas nahradnima kotoucema do nakladacich cinek:D ) a to jak pro miminko tak pak pri nachlazeni ;)

barchen
26. dub 2019

@luca293 Mám kolébku podobných rozměrů. Holky měly péřové zavinovačky a pro tu narozenou v zimě jsem měla malý péřový polštář (peří bylo lehké) a tu jsem jí dávala. I v zimě máme otevřené okno takže peří je u nás favorit. A ta letní měla přes zavinovačku takovou lehčí dečku.

luca293
autor
26. dub 2019

Super, moc všem děkuji za rady, nakonec to asi vyřeším jen lehkou dekou. Narodí se teprve v létě a tato postýlka bude jen v obýváku.