icon

Prací prášek pro ekzematika, máte tip?

yerry
27. únor 2017

Zdravím. Moje starší dcera (5let) od malička trpí na ekzém. Vždy se to dalo nějak zvládnout, neměla to moc a při výskytu stačilo promazávat a za chvíli bylo pryč a na nějakou dobu byl klid. Za den zvláštní režim jsme neměli, přála jsem normálně jako naše prádlo. Ale Teď asi před 6 týdny prodělala pátou nemoc a následně se ji udělal zase flíček ekzému. Postupovala jsem stejně jako vždy ale místo zlepšení dochází spíše ke zhoršení a to právě v mistech kde byla vyrážka pate nemoci takže na tváři. Všimla jsem si že ji to vždycky trosku podpaždí oblečení a tak jsem začala Prát v šetrnější prášku ale také beze změn. Našla jsem si prášky vhodne pro alergiky ale nevím kde se dají fyzicky koupit. Nechci je objednává na netu. Eko prášky mi totiž hrozne páchnoucí a tak bych si je potřebovala "očuchat". Kde sd da koupit např. Ecover zero, nebo Frost baby? Nebo máte jiný tip? Ideální by byl prášek ( spíše gel) který by opravdu dobře pral ale byl dost citlivý jak pro pětiletou s ekzémem tak i pro kojence 😊

chocolady
27. únor 2017

Muzes zkusit prat v pracim gelu - rozmocis 1:1 nastrouhane mydlo jelen a praci sodu, muzes k tomu pridat i kousek zlucoveho mydla, to odstranuje skvrny. A misto avivaze pak dej pul hrnecku octa a 5 kapek esencialniho oleje. - Po vyprani pradlo neni citit octem, vsecko je ciste a vonave. 🙂 Ja v tom peru plinky ani je nenamacim, nepredepiram, jsem leniva zenska. :D

keksikova1
27. únor 2017

@chocolady co to je prací soda prosím?

chocolady
27. únor 2017

To se koupi v kazde druhe drogerii, jsou to takove pruhledne krystaly. Je to v kazdem pracim prasku. Toto: https://eshop.ekokoza.cz/cs/uhlicitan-sodny-pra...
Stoji 30-35 kc/kg. Na jednu pracku staci 1-2lzice..

keksikova1
27. únor 2017

@chocolady aha 😲 kouknu na to,děkuju! 🙂

chocolady
27. únor 2017

Neni zac, snad se osvedci i vam! 🙂

ange_de_la_morte
27. únor 2017

Já peru v SA8 Baby ( ekologický koncentrovaný prostředek), jeden z mála který synovi nevadí ( atopik) a zároveň pere .... ještě jemnější je SA8 Delicate, v tom peru během zimy oblečení co má syn přímo na těle ( přes zimu má ekzém horší) , mají i ultra jemnou aviváž, co se týče jemnosti tak se všechny Lenory a Coccolina a jak se to jmenuje můžou jít zahrabat a jemně voní. Jedině pokud chceš aby prádlo oslnivě vonělo, pak to očekávání nesplní - já jsem naopak ráda že není přehnaně parfémovaný.

nikdo17
27. únor 2017

Peru v ecover zero. Koupí se v DM drogerii nebo ve zdravé vyzive

yerry
autor
27. únor 2017

@chocolady jo to znám! Dělávala jsem ale máme vodu z vlastni studny a v te tenhle gel prd pere 😕

yerry
autor
27. únor 2017

@ange_de_la_morte nepotřebují aby to extra vonělo jen to nesmí smrdět. Kámošky pere totiž v nějakém Eko prášku a nemůžu si pomoČT ale mně to prádlo od ni smrdí jako po zvratkach 😩 je to fakt humus. Ona to už necítí protoze je na to zvykla ale Já když mám něco půjčené pro malou tak to ani před vybráním nemůžu mit v byte ale mam to na chodbě. ... jsem na určitě snem řady hakliva

yerry
autor
27. únor 2017

@nikdo17 díky. Já jsem ho právě v DM nenašla a proto jsem se ptala. Ale možná ho zrovna neměli. ... Zkusím tam znovu

ange_de_la_morte
28. únor 2017

@yerry : voní to 😀 jen ne tak pronikavě, musíš si k tomu prádlu čichnout aby jsi to cítila. Aviváže mají ve dvou vůnich - nějaká květinová zahrada a pak alpské květiny - voní mi obě a hrozně moc ... miluju tu vůni a zároveň mi vyhovuje že to není cítit na dálku. Já navíc šátkovala, takže mi přišlo divné aby měl malý nosík zarytý do mého trička a místo aby cítil mně a mlíko by ho štípal nos z aviváže 😀

yerry
autor
28. únor 2017

@ange_de_la_morte taky jsme šátkovi 😊

elchacz
28. únor 2017

já jsem pro mimčo koupila prací gel Sonett neutral, ale objednala jsem z internetu teda...a nevoní vůbec nijak :D
Jinak nějaké ty eko prášky mají určitě v Bráně k dětem nebo v nějakých bio eko obchodech 🙂
Pak je prý dobré přidávat k pracímu cyklu máchání navíc, aviváž vůbec ne, maximálně ocet.