Vhodný dudlík pro miminko. Jaký doporučujete?
Krásný den přeji,
první dcerka dudlík absolutně odmítala, kojila jsem cca do dvou let🙂 nyní čekáme druhé a já se poohlížím po vhodném dudliku, protože si ty pauzy od kojení chci jednoduše a prostě ulehčit 😀 jaký dudlík prosím doporučujete, především se zjištěných informacemi od odborníků (zubaři, pediatři).. moc semi líbí bibs, ale už na mě vyskočili info, že se jako super dudlík pouze tváři.
Moc moc děkuji!
@kwk Cucani rucicek je v tomhle veku uplne normalni vyvojova faze, zase to prestane, nevidela bych to jako duvod resit to dudlikem. Malinka miminka objevuji svet nejdriv usty a vlastni ruka je nejbliz 😀 Pozdeji si najde zajimavejsi veci k ocucavani/okusovani...
U nás vede lovi
Ahoj holky,
ráda bych se také zapojila do diskuze, i když už je trošku starší, což ale nevadí, protože by mě zajímalo, jestli máte nějaké aktuální tipy na dudlíky, které miminku vydrží a nebude mi ho plivat, které se Vám osvědčily, prosím? Díky.
@doubrafka mne třeba syn neplival zadnej… ale co jsem koukala, často se kupuji nuk
@pampeliska1313 Díky za odpověď a do kdy jste tak dudlík používali?
@doubrafka syn měl do 19-20m cca? Pak už je kousal. Rozkousala dva během asi pěti dní a další nedostal. Nemluvila jsem o něm, proste dudlík už nebyl. Naštěstí teda zvládal bez nej usnout. Z toho jsem měla největší strach, že usinani bude peklo ale vůbec.) zkoušela jsem mu vzit dudlík dřív, ale dal to asi měsíc, pak zase začal večer hodně plakat bez dudu, blbě spal, tak ho dostal zpátky.)
Radši zadny dudlik a když tak placate ...
Medela má Krasny pidi ...
@doubrafka
Já mám třeba dobrou zkušenost s dudlíky philips avent a chicco. Malýmu vyhovovaly a když mu rostly první zuby, tak mi zajistily klidnější nervy a spaní :D
Občas jsem dudlíky dávala do lednice na vychlazení, zejména při těch prvních zoubkách. Mají i docela dlouhou životnost, jen musíš sama vyzkoušet, co bude tvýmu mimču sedět a uvidíš, to je nejlepší cesta. Jo a kupovala jsem na mudrlife.

@zelenaesmolda dela to treba kdyz ji polozim do postylky. Je nakojena, prebalena a kdyz si myslim ze uz spi, tak ji slysim z loznice jak mlaska a ma ruce v puse. Nebreci, spokojene cuca.