icon

Výběr láhve pro miminko. Jakou doporučujete?

majulli
29. bře 2025

Ahojky potřebovala bych poradit, rada bych dopředu před porodem měla doma lahev pro miminko nejlépe aby co nejvic napodobovala tvar prsu a byla antikoliková.. Na internetu se dívám a všude doporučuji od Philips tu však moc nechci, četla jsem hodně ze miminko se pak nechtělo přisát k prsu a zname se to dokonce stalo takže ve 2 měsících miminka přestala kojit. To ja vsak nechci.. Musím doma nějakou mít protože mě čekají spoustu vyšetřeni po porodu tak ať manžel může miminko v mé nepřítomnosti nakrmit. Děkuji

daasqua
29. bře 2025

@majulli Já obě dvě děti první měsíce krmila přes stříkačku - samy si táhly, nic se nemačkalo. Kojení mi to neporušilo. Láhev jsem kvůli tomu, aby nezlenivěly, první měsíce vůbec nepoužívala. Bylo to dobré, mohl krmit kdykoli manžel a já si mohla někam odskočit nebo se vyspat. V noci jsem měla přebytky mléka (odstříkávala jsem, jelikož mi obě děti celou noc spaly).
Chce to ale cvik - dá se malíček do pusinky, vedle toho ústí stříkačky a dítě to saje. Musí se najít správné místo v té puse.
Koliky víceméně neměli; dcera byla víc citlivá, když jsem jedla mléčné výrobky (takže jsem je nejedla), ale syn byl nezdolný a ani chili mu nevadilo 😀 Spíš bych řekla, že bývají ze stravy matky nebo obecně jsou na to některé děti citlivé a často se to musí přetrpět. Bývají na to nějaké kapičky (asi Biogaia?), ale nevím, jak fungují (kamarádkám nefungovaly). A samozřejmě se dítě musí pořádně odříhnout, to po pití z prsu i z lahvičky i ze stříkačky.

majulli
autor
29. bře 2025

@daasqua Děkuji za odpověď, stříkačky už doma mám ale je to taková nouzovka, manžel se bojí což chápu .. byla by pro něj víc praktická lahev 🙂

daasqua
29. bře 2025

@majulli Jasně, je to takové nezvyklé a člověk neví, jak mu to půjde. Mně to ukazovaly v porodnici, ale manžel se to naučil celkem rychle. Já měla pak jednu antikolikovou a všelijak vychvalovanou od Aventu, ale tu děti nechtěly a když ano, přišlo mi, že to sají nějak divně. Další měsíce jsem používala za pár korun z DM, protože mi průměr dudlu seděl přesně na lahvičky z porodnice. Tu měly rády.

majulli
autor
29. bře 2025

@daasqua Děkuji ještě jednou .. je to takový ze chci být připravena ale zároveň nevíme jaky dudel a lahvička bude mrňouskobi sedět 🙂

hennrietta
29. bře 2025

Někde jsem četla, že to dětem nejde tak lehce z Medela Calma. Ale upřímně jakákoli flaška může (samozřejmě nemusí, ale v tomhle je lepší počítat s horší variantou) narušit kojení. U kamarádky to byl dokonce i dudlík a dítě pak mělo problém přidat se k prsu.

mirka383
29. bře 2025

Já měla lahvičku od MAM a spokojenost. Kojila jsem, ale dceři to nestačilo tak jsem dokrmovala. Pak když jsem musela na 3 dny do nemocnice tak se hodila a malá byla spokojená. Kojení jsem si tím nezkazila. Dceři je 15 měsíců a stále kojím a láhev, od 3 měsíců nepoužíváme.
https://www.drmax.cz/mam-lahev-anti-colic-0m-16...

martulka88
29. bře 2025

@majulli Měla jsem od MAM a nejen, že jsem kojila, ale musela jsem dávat i UM první měsíc. Syn krásně sál z prsa i z lahve a nic mi to nenarušilo.

simkrk
29. bře 2025

Já měla všechny lahve od MAM.. Kojila jsem, ale musela jsem i dokrmovat a vlastně žádný problém s přisátím nebyl😊

utrikocku
29. bře 2025

Objevila jsem úplně skvělou a super levnou NuK match s funguje perfektně! Má ideální přisátí a fakt jako prso. Avent jsme také měli a ta savička není ok z hlediska přirozeného přisátí. Savička by měla tvořit takzvaný trojúhelník. Hodně jsem to studovala kvůli potížím miminka. V ČR tomu odpovídá jen Nul perfect match a Lansinoh! Ale u ní pozor, má spíše rychlejší tok. U Nuku musí více makat

majulli
autor
29. bře 2025

@utrikocku děkuji ❤️

majulli
autor
29. bře 2025

@simkrk děkuji 😊

majulli
autor
29. bře 2025

@mirka383 děkuji 😊

elesse
29. bře 2025

Ona je pak taky otazka co kojene dite vezme… u syna fungoval avent, ale dcera odmitala pit z mamu, aventu i medely… nebylo to zivotne nutne, tak jsem ji pak uz netrapila