Výběr láhve pro miminko. Jakou doporučujete?
Ahojky potřebovala bych poradit, rada bych dopředu před porodem měla doma lahev pro miminko nejlépe aby co nejvic napodobovala tvar prsu a byla antikoliková.. Na internetu se dívám a všude doporučuji od Philips tu však moc nechci, četla jsem hodně ze miminko se pak nechtělo přisát k prsu a zname se to dokonce stalo takže ve 2 měsících miminka přestala kojit. To ja vsak nechci.. Musím doma nějakou mít protože mě čekají spoustu vyšetřeni po porodu tak ať manžel může miminko v mé nepřítomnosti nakrmit. Děkuji
@majulli Jasně, je to takové nezvyklé a člověk neví, jak mu to půjde. Mně to ukazovaly v porodnici, ale manžel se to naučil celkem rychle. Já měla pak jednu antikolikovou a všelijak vychvalovanou od Aventu, ale tu děti nechtěly a když ano, přišlo mi, že to sají nějak divně. Další měsíce jsem používala za pár korun z DM, protože mi průměr dudlu seděl přesně na lahvičky z porodnice. Tu měly rády.
Někde jsem četla, že to dětem nejde tak lehce z Medela Calma. Ale upřímně jakákoli flaška může (samozřejmě nemusí, ale v tomhle je lepší počítat s horší variantou) narušit kojení. U kamarádky to byl dokonce i dudlík a dítě pak mělo problém přidat se k prsu.
Já měla lahvičku od MAM a spokojenost. Kojila jsem, ale dceři to nestačilo tak jsem dokrmovala. Pak když jsem musela na 3 dny do nemocnice tak se hodila a malá byla spokojená. Kojení jsem si tím nezkazila. Dceři je 15 měsíců a stále kojím a láhev, od 3 měsíců nepoužíváme.
https://www.drmax.cz/mam-lahev-anti-colic-0m-16...
@majulli Měla jsem od MAM a nejen, že jsem kojila, ale musela jsem dávat i UM první měsíc. Syn krásně sál z prsa i z lahve a nic mi to nenarušilo.
Já měla všechny lahve od MAM.. Kojila jsem, ale musela jsem i dokrmovat a vlastně žádný problém s přisátím nebyl😊
Objevila jsem úplně skvělou a super levnou NuK match s funguje perfektně! Má ideální přisátí a fakt jako prso. Avent jsme také měli a ta savička není ok z hlediska přirozeného přisátí. Savička by měla tvořit takzvaný trojúhelník. Hodně jsem to studovala kvůli potížím miminka. V ČR tomu odpovídá jen Nul perfect match a Lansinoh! Ale u ní pozor, má spíše rychlejší tok. U Nuku musí více makat
Ona je pak taky otazka co kojene dite vezme… u syna fungoval avent, ale dcera odmitala pit z mamu, aventu i medely… nebylo to zivotne nutne, tak jsem ji pak uz netrapila

@majulli Já obě dvě děti první měsíce krmila přes stříkačku - samy si táhly, nic se nemačkalo. Kojení mi to neporušilo. Láhev jsem kvůli tomu, aby nezlenivěly, první měsíce vůbec nepoužívala. Bylo to dobré, mohl krmit kdykoli manžel a já si mohla někam odskočit nebo se vyspat. V noci jsem měla přebytky mléka (odstříkávala jsem, jelikož mi obě děti celou noc spaly).
Chce to ale cvik - dá se malíček do pusinky, vedle toho ústí stříkačky a dítě to saje. Musí se najít správné místo v té puse.
Koliky víceméně neměli; dcera byla víc citlivá, když jsem jedla mléčné výrobky (takže jsem je nejedla), ale syn byl nezdolný a ani chili mu nevadilo 😀 Spíš bych řekla, že bývají ze stravy matky nebo obecně jsou na to některé děti citlivé a často se to musí přetrpět. Bývají na to nějaké kapičky (asi Biogaia?), ale nevím, jak fungují (kamarádkám nefungovaly). A samozřejmě se dítě musí pořádně odříhnout, to po pití z prsu i z lahvičky i ze stříkačky.