icon

Jak zvládáte finance na nemocenské?

anua
10. únor 2016

Ahoj, jsem mesic doma kvuli komplikacim. Snazim se zjistit kolik a kdy mi prijde penez. Hruba mzda mi za posledni mesice delala zhruba 14000,- a neumim si predstavit s kolika penezi muzu pocitat -mate zkusenost? Ted dosla vyplata z prace za leden (prvnich 14dnu mi doslo 4500,-) a co dal?

Strana
z3
somalicats
11. únor 2016

@kacca11 Je fakt, že mně chybí ta možnost zahrádky, takže na tu se fakt těším. Jinak i byt má svoje výhody, o tom žádná.

bassetlady
12. únor 2016

@jmisa a můžu se zeptat kvůli čemu jsi byla na rizikovém? Já mám tohle připojištěni taky, dokonce u obou pojišťoven, které to umožňují ale prý se dost cukají s plněním. Díky

jmisa
13. únor 2016

@bassetlady diagnózu si nepamatuji. Byla jsem na ivf a hned od počátku doma. Ale bylo to takove obecne. Musela bych zkusit dohledat na netu v diagnózach.

bassetlady
13. únor 2016

@jmisa fakt? No ja jak jsem na to koukala na rizikovku po IVf maji ve vylukach, a chteji dolozit zdravotnickou dokumentaci, takze i kdyby dr. Napsal neco co plni, tak si myslim, ze se na me vykaslou. Prave jsem zacala stim. na IVf tak me to celkem zajima. Diky

xpila
13. únor 2016

@bassetlady Oni to dost zpřísnili, takže není úplně tak relevantní, jak to fungovalo před 6 lety. Tehdy toho uznávali mnohem víc než teď. Diagnóza musí být samozřejmě jasně daná - ale třeba vysoký krevní tlak apod. neuznávají, protože to má téměř každá. Je tu diskuze přímo k Allianz, tak si to dohledej.

bassetlady
13. únor 2016

@xpila jj to už jsem koumala. Vypada to, ze mám asi smůlu. Ale s tím tak nějak počítám. Takže to zvládneme i bez pojišťovny. Jen mě překvapilo, že někomu po IVF platili.

xpila
13. únor 2016

@bassetlady To bylo dřív, kdy to nebylo ještě tak časté.

akankeo
13. únor 2016

@anua nemyslim to spatne, ale zkus se prestat litovat a zamysli se nad tim, jak prilepsit rodine. Rikala si, ze jsi umelecky zalozena, snad ze sijes kostymy. Tak si udelej zivnostak, stejne ji budes mit jako vedlejsi prijem pokud mas v praci smlouvu na dobu neurcitou, takze nebudes muset platit minimalni odvody ale pouze odvody z prijmu a to jeste zpetne. Par tisic si urcite takhle privydelat muzes, navic cinnosti tohoto typu by nemely byt narocne pri rizikovem tehu, navic pro divadlo se da prece pracovat i pres fakturu, takze klidne muzes byt na neschopence a vesele delat co te bavi a prilepsovat rodinnemu rozpoctu...

anua
autor
13. únor 2016

Nejsem krejcova, neumim sit. Samo ze mam za sebou i roky podnikani v oblasti mody ale to se podari opravdu nejtvrdsim.....je to citlive tema a tezko a nechce se mi to tu rozpatlavat. Proc jsem neprorazila v tom co mam rada....a jsem v pradelne..... A jsem rada ze mam praci takze nevybiram. Je to profese ve ktere jsem zkratka neprorazila. Je hodne tvrda, vetsinou se tam pohybuji chlapy a ja navic s detma tohle proste nedokazu....
Zivnostak mam a obcas dostanu navic zakazku, ale je toho hrozne maloucko....ti kdo vedi o co jde tak tohle je jim jasny 🙂 Takze holt s humanitnim zamerenim jedine uceni 🙂

Nemocenskou musim asi prezit, prej to je takove jen prvni mesic a pak to zvladnu nejak. Musim vyhrabat rezervu z posledniho kseftu v rijnu a kocarek atd. proste poresim jindy. Mam satek. Nevim treba jak usetrit s jidlem (nechci maleho a ted ani sebe sidit levnyma nahrazkama. Mesicne projime 7000,- to je fakt a nejak neumim tohle srazit....) No nevadi. Uz jsem odpoved dotala, prej ta almuzna jeste neni cela a jeste prijde asi po mesici doplatek. Tak to nejak doklepem. Jsem zvykla.

Ale dekuju...taky jsem si vsimla ze to tak "placa" hodne rodin....zjistim si triky od okoli.

chrobacik13
13. únor 2016

@anua Nevím,jestli tě to uklidní,alemysli na to,že ten nedostatek peněz nepotrvá věčně,rodičák jednou skončí a pak si najdeš práci a už to bude ouvej 🙂 hodně se dá ušetřit na jídle a tím nemyslím vařit z náhražek,nebo kupovat potraviiny,kterým další den končí záruka,ale umět se obracet v kuchyni..vím o čem mluvím,můj rodičák to byl teror neměli jsme nic ušetřeno,ano jsme jedni z těch nezodpovědných co si nenašetřili 😉 nakonci měsíce v peněžence luft..Stali jsme se rodiči když nám bylo 22 takže tak ale je to vážně hodně o tom jídle,pokud nekouříte nepijete a snažíte se vyjít s penězi tak to určitě zvládnete 🙂

nonnni
13. únor 2016

@chrobacik13 no ja nevim, myslim, ze
@anua uz celkem caruje, kdyz cela rodina ji za 7000 mesicne pise, ze kvalitne.

Napada me jen treba zkusit poyazadt o odklad splatek, pokud mate hypo...casto je v jisteni, ze treba odlozi o tri mesice.

Je to prekerka, o tom zadna...ale fakt nevim, zda je pradelna to nejlepsi, kde muzes delat pri rizikaci, pokud to tedy neni treba v administrative.

Nemohal bys treba doucovat? Ted se zacne plasit s doucovanim na prijmacky na gymply a hlavne na maturity. Matika, cestina, jazyky...?

anua
autor
13. únor 2016

Jojo mam svoje kurzy ale NEMOCENSKA nedovoluje vzadlovat se mimo vychazky. Jeste dodelavam studium a tak vychazky padaji na to..... Musim porodit a pak muzu zase "carovat" 😀

7000,- je carovani? A ja mam vycitky.....Tak to jsem tuhle debatu zalozila asi zbytecne. Zacnu psat blog jak to delam ne? No varim ze zakladnich surovin: obilniny lusteniny zelenina, maso tak 3 x tydne pro deti a 1x pro dospelaky 🙂
Hodne syrove ovoce a zel.

nonnni
13. únor 2016

@anua proti me jsi uplna kouzelni, to je obdiv a ne rypani 🙂 Klidne blog zaloz, ne kazdy to takhle umi🙂

Prave proto si myslim, ze zrovna v tom jidle ta rezerva nebude az tak velka.

Ty vychazky jsou neprijemne...ve skole by ti nedali IP?

anua
autor
13. únor 2016

@nonnni No ja spis sekam latinu a od Pondeli se zkusim znovu uschopnit. V te moji pradelne to neni tezka prace. Jedna se o udrzeni stavu hezkych veci a mam na to dycky celej den a hrozne hodne kolegyne co mi pomahaji. Jen musim vydrzet nekrvacet-uz to jde a rysuje se to lip.....a na MD zase jedu kurzy

anua
autor
13. únor 2016

@nonnni
@chrobacik13 A dekuju. At se mi ozyvjai jen maminkcy co bojuji a maji zkusenosti s tim ze se obcas nedari....Je dobry slyset ze to nekdo zvladl a ze to jde. Dyt hlady nechcipem, malej ma vsecko co ostatni kluci (i kdyz bazaru nebo od babicky...)

chrobacik13
13. únor 2016

@anua Určitě to zvládnete 🙂 já jsem se po RD vrátila do práce,financí máme opravdu dost,ale stejně pro sebe i malou nakupuju v bazarech,páč to byla škola života k nezaplacen a ted'mi jelíto utrácet furt za nový hadry.Jasně,že má i krásný nový věci,ale umí si je šetřit a dává si na ně pozor 🙂 Nám nepomáhal nikdo ani finančně ani dobrou radou a přežili jsme a to jsem na jídlo neměli ani zdaleka tolik financí co vy,takže když máte podporu od někoho z rodiny(nemyslím jen finanční),bude to v pohodě 🙂
My ženský jsme prostě superhrdinky a dáme i ty nejhorší situace v životě 😀

jmisa
13. únor 2016

@bassetlady neměla jsem Allianz ale spořitelnu.

anua
autor
13. únor 2016

Jojo, nekdy mam chvile ze si ppripadam jako blbec a nevim jak to delaji ostatni ze se porad usmivaji,neprivydelaji ani korunu, nevari, jezdi na hory, plati kurzy plavani a podobny hovadiny (my umime plavat i bez kurzu...)-a nechodi do prrace treba 6-9let a porad medituji a doma vzdelavaji a bio jedi...si pripadam nekdy jak pako.... no a tak. No taky bych chtela ale klic k tomu mi nikdo jeste nedal...To je asi dany tou dobou co je. Driv nebylo kopec veci co je ted, ani jidla donevidim kravin a byli jsme to je fakt 🙂 Jen jedna rada jedne romky - nevdavej se a nepis si otce -okrades se o davky 😀 to jsem ale tu svatbu chtela no 😀

sereza
13. únor 2016

Tak ja mam ted nemocenskou kolem peti....a ctyri platim insolvenci...je to des, ale zvladnout se to musi

anua
autor
13. únor 2016

@sereza tyjo...no tak to je to ceho jsem se lekla ja...a neni to nakonec tak strasny. Snad aspon u vas tata dava samoziveni....

Strana
z3