Jak zvládáte finance na nemocenské?
Ahoj, jsem mesic doma kvuli komplikacim. Snazim se zjistit kolik a kdy mi prijde penez. Hruba mzda mi za posledni mesice delala zhruba 14000,- a neumim si predstavit s kolika penezi muzu pocitat -mate zkusenost? Ted dosla vyplata z prace za leden (prvnich 14dnu mi doslo 4500,-) a co dal?
@jmisa a můžu se zeptat kvůli čemu jsi byla na rizikovém? Já mám tohle připojištěni taky, dokonce u obou pojišťoven, které to umožňují ale prý se dost cukají s plněním. Díky
@bassetlady diagnózu si nepamatuji. Byla jsem na ivf a hned od počátku doma. Ale bylo to takove obecne. Musela bych zkusit dohledat na netu v diagnózach.
@jmisa fakt? No ja jak jsem na to koukala na rizikovku po IVf maji ve vylukach, a chteji dolozit zdravotnickou dokumentaci, takze i kdyby dr. Napsal neco co plni, tak si myslim, ze se na me vykaslou. Prave jsem zacala stim. na IVf tak me to celkem zajima. Diky
@bassetlady Oni to dost zpřísnili, takže není úplně tak relevantní, jak to fungovalo před 6 lety. Tehdy toho uznávali mnohem víc než teď. Diagnóza musí být samozřejmě jasně daná - ale třeba vysoký krevní tlak apod. neuznávají, protože to má téměř každá. Je tu diskuze přímo k Allianz, tak si to dohledej.
@xpila jj to už jsem koumala. Vypada to, ze mám asi smůlu. Ale s tím tak nějak počítám. Takže to zvládneme i bez pojišťovny. Jen mě překvapilo, že někomu po IVF platili.
@bassetlady To bylo dřív, kdy to nebylo ještě tak časté.
@anua nemyslim to spatne, ale zkus se prestat litovat a zamysli se nad tim, jak prilepsit rodine. Rikala si, ze jsi umelecky zalozena, snad ze sijes kostymy. Tak si udelej zivnostak, stejne ji budes mit jako vedlejsi prijem pokud mas v praci smlouvu na dobu neurcitou, takze nebudes muset platit minimalni odvody ale pouze odvody z prijmu a to jeste zpetne. Par tisic si urcite takhle privydelat muzes, navic cinnosti tohoto typu by nemely byt narocne pri rizikovem tehu, navic pro divadlo se da prece pracovat i pres fakturu, takze klidne muzes byt na neschopence a vesele delat co te bavi a prilepsovat rodinnemu rozpoctu...
Nejsem krejcova, neumim sit. Samo ze mam za sebou i roky podnikani v oblasti mody ale to se podari opravdu nejtvrdsim.....je to citlive tema a tezko a nechce se mi to tu rozpatlavat. Proc jsem neprorazila v tom co mam rada....a jsem v pradelne..... A jsem rada ze mam praci takze nevybiram. Je to profese ve ktere jsem zkratka neprorazila. Je hodne tvrda, vetsinou se tam pohybuji chlapy a ja navic s detma tohle proste nedokazu....
Zivnostak mam a obcas dostanu navic zakazku, ale je toho hrozne maloucko....ti kdo vedi o co jde tak tohle je jim jasny 🙂 Takze holt s humanitnim zamerenim jedine uceni 🙂
Nemocenskou musim asi prezit, prej to je takove jen prvni mesic a pak to zvladnu nejak. Musim vyhrabat rezervu z posledniho kseftu v rijnu a kocarek atd. proste poresim jindy. Mam satek. Nevim treba jak usetrit s jidlem (nechci maleho a ted ani sebe sidit levnyma nahrazkama. Mesicne projime 7000,- to je fakt a nejak neumim tohle srazit....) No nevadi. Uz jsem odpoved dotala, prej ta almuzna jeste neni cela a jeste prijde asi po mesici doplatek. Tak to nejak doklepem. Jsem zvykla.
Ale dekuju...taky jsem si vsimla ze to tak "placa" hodne rodin....zjistim si triky od okoli.
@anua Nevím,jestli tě to uklidní,alemysli na to,že ten nedostatek peněz nepotrvá věčně,rodičák jednou skončí a pak si najdeš práci a už to bude ouvej 🙂 hodně se dá ušetřit na jídle a tím nemyslím vařit z náhražek,nebo kupovat potraviiny,kterým další den končí záruka,ale umět se obracet v kuchyni..vím o čem mluvím,můj rodičák to byl teror neměli jsme nic ušetřeno,ano jsme jedni z těch nezodpovědných co si nenašetřili 😉 nakonci měsíce v peněžence luft..Stali jsme se rodiči když nám bylo 22 takže tak ale je to vážně hodně o tom jídle,pokud nekouříte nepijete a snažíte se vyjít s penězi tak to určitě zvládnete 🙂
@chrobacik13 no ja nevim, myslim, ze
@anua uz celkem caruje, kdyz cela rodina ji za 7000 mesicne pise, ze kvalitne.
Napada me jen treba zkusit poyazadt o odklad splatek, pokud mate hypo...casto je v jisteni, ze treba odlozi o tri mesice.
Je to prekerka, o tom zadna...ale fakt nevim, zda je pradelna to nejlepsi, kde muzes delat pri rizikaci, pokud to tedy neni treba v administrative.
Nemohal bys treba doucovat? Ted se zacne plasit s doucovanim na prijmacky na gymply a hlavne na maturity. Matika, cestina, jazyky...?
Jojo mam svoje kurzy ale NEMOCENSKA nedovoluje vzadlovat se mimo vychazky. Jeste dodelavam studium a tak vychazky padaji na to..... Musim porodit a pak muzu zase "carovat" 😀
7000,- je carovani? A ja mam vycitky.....Tak to jsem tuhle debatu zalozila asi zbytecne. Zacnu psat blog jak to delam ne? No varim ze zakladnich surovin: obilniny lusteniny zelenina, maso tak 3 x tydne pro deti a 1x pro dospelaky 🙂
Hodne syrove ovoce a zel.
@nonnni No ja spis sekam latinu a od Pondeli se zkusim znovu uschopnit. V te moji pradelne to neni tezka prace. Jedna se o udrzeni stavu hezkych veci a mam na to dycky celej den a hrozne hodne kolegyne co mi pomahaji. Jen musim vydrzet nekrvacet-uz to jde a rysuje se to lip.....a na MD zase jedu kurzy
@nonnni
@chrobacik13 A dekuju. At se mi ozyvjai jen maminkcy co bojuji a maji zkusenosti s tim ze se obcas nedari....Je dobry slyset ze to nekdo zvladl a ze to jde. Dyt hlady nechcipem, malej ma vsecko co ostatni kluci (i kdyz bazaru nebo od babicky...)
@anua Určitě to zvládnete 🙂 já jsem se po RD vrátila do práce,financí máme opravdu dost,ale stejně pro sebe i malou nakupuju v bazarech,páč to byla škola života k nezaplacen a ted'mi jelíto utrácet furt za nový hadry.Jasně,že má i krásný nový věci,ale umí si je šetřit a dává si na ně pozor 🙂 Nám nepomáhal nikdo ani finančně ani dobrou radou a přežili jsme a to jsem na jídlo neměli ani zdaleka tolik financí co vy,takže když máte podporu od někoho z rodiny(nemyslím jen finanční),bude to v pohodě 🙂
My ženský jsme prostě superhrdinky a dáme i ty nejhorší situace v životě 😀
@bassetlady neměla jsem Allianz ale spořitelnu.
Jojo, nekdy mam chvile ze si ppripadam jako blbec a nevim jak to delaji ostatni ze se porad usmivaji,neprivydelaji ani korunu, nevari, jezdi na hory, plati kurzy plavani a podobny hovadiny (my umime plavat i bez kurzu...)-a nechodi do prrace treba 6-9let a porad medituji a doma vzdelavaji a bio jedi...si pripadam nekdy jak pako.... no a tak. No taky bych chtela ale klic k tomu mi nikdo jeste nedal...To je asi dany tou dobou co je. Driv nebylo kopec veci co je ted, ani jidla donevidim kravin a byli jsme to je fakt 🙂 Jen jedna rada jedne romky - nevdavej se a nepis si otce -okrades se o davky 😀 to jsem ale tu svatbu chtela no 😀
Tak ja mam ted nemocenskou kolem peti....a ctyri platim insolvenci...je to des, ale zvladnout se to musi

@kacca11 Je fakt, že mně chybí ta možnost zahrádky, takže na tu se fakt těším. Jinak i byt má svoje výhody, o tom žádná.