icon

Jsem na PN. Nechá kontrola lístek, když nejsem doma?

vlnka09
8. led 2015

Maminky chci se zeptat,jsem na PN z důvodu rizikového těhotenství a mám vycházky na 6.hod denně, které mám rozvrhnute na ráno a odpoledne tak abych stíhala s dcerou do a ze školky. Občas se stane,ze jsem pryč v době, kdy vycházky nemám. Třeba když jdu se sebou nebo s dcerou k Dr. Když by mi přišla zrovna kontrola, nechávají lístek ve schránce? Já myslela ze ano ale už jsem i slyšela ze ne...Tak jak je to?Děkuji za příspěvky 😉

Strana
z2
sromulenka
14. led 2016

Tak u nás, o víkendu nechodí... Ale pokud bude udání, může... Jinak, když k nám (dětská ambulance) přijde rodič na PN s dítětem, dávám rodičům razítko na neschopenku a datum. Rodič je tak ten den krytý, že musel s dítětem k lékaři i když je on sám marod. Ale má na to nárok.

ivetkavysocina
14. led 2016

já jsem na neschopence od 31.8.2015, vycházky od 13 - 19 a kontrola ještě žádná nepřišla🙂

sromulenka
14. led 2016

Já jsem také měla štěstí, po celou dobu těhotenství , také na PN, nikdo nepřišel.

mrshka
14. led 2016

@nelam copak máte rozdělené vycházky na PNce na prac. dny a víkendy? nebo si myslíte, když jste nemocná, že o víkendu nejste a můžete si courat jak chcete? trochu hloupý dotaz!!

anetagsxr
16. zář 2017

Ahoj prosím o radu. Od července jsem na rizikaci a adresu neschopenky mám v místě trvalého pobytu. Bohužel jsem před týdnem byla přijata do nemocnice a nevím jestli mě ještě pustí domů, to se uvidí podle aktuálního stavu příští týden. Mám se někam hlásit? A kdybych náhodou předčasně porodila jak se to řeší? Nemocenskou mi vystavoval můj gynekolog, který je 50km odtud a já nemám šanci se tam dostat, když mě pustí domů budu mít klid na lůžku

j.a.n.i
16. zář 2017

@anetagsxr Neřešila bych to, kdyby náhodou přišla kontrola, tak ti určitě partner řekne, že našel lístek ve schránce a pak stačí na OSSZ zalovat, že jsi hospitalizovaná (a případně dodatečně doložit) - to není problém.
A jinak pokud předčasně porodíš, tak dnem porodu ti začíná PPM a pak by tedy chtělo, aby někdo zajel za tvým doktorem vyřídit papíry, ale zas myslím, že kdybys mu zavolala a domluvila to s ním, tak není problém tam pro ně poslat partnera.

anetagsxr
16. zář 2017

@j.a.n.i díky za radu a ještě dotaz. Bydlím ve 4 patře bez výtahu a pokud mě pustí domů, tak jsem si řekla, že pokud bude někdo zvonit má smůlu. Já prostě z gauče neslezu. Kdybych zavolala na OSSZ a nahlásila jim tel. Kontakt, že pokud přijdou ať nezvoní a volají, byl by to problém? Pokud mě budou chtít vidět klidně dojdu na balkon a hodím jim klíče ale 64 schodů jen tak běhat nebudu

j.a.n.i
16. zář 2017

@anetagsxr Jo, to bych udělala, možná bych to i přiložila k dalšímu lístku na peníze, ať to tam mají i "na papíře".

mrcelka
16. zář 2017

Když jste těhotné a na pn tak kontroly nechodí.

anetagsxr
16. zář 2017

@mrcelka na kamarádku přišli dvakrát v těhu za 4 měsíce

j.a.n.i
16. zář 2017

@mrcelka Ale chodí, je to neschopenka jako každá jiná...

eva118
16. zář 2017

@mrcelka Mně přišla kontrola při prvním i druhém těhotenství. Kontroloři ani neví, jestli jdou k těhotné, nebo k někomu po úrazu, k nemocnému.

hanulkaha
16. zář 2017

@mrcelka proc by tehotnym na PN nemohly chodit kontroly?!?

anetagsxr
17. zář 2017

Já tam teda volala cca před 14 dny protože mi zatím nepřišli peníze ( na OSZZ se jim nezdála diagnóza - jednovaječné dvojčatka asi není důvod být od 16tt na rizikovém) peníze doteď nikde takže v pondělí znovu volám. Ale ptali se mě s jakou diagnózou jsem na rizikovém jestli uvedu to samé co napsal lékař

kkubikula
17. zář 2017

Tak kontrola chodi i na tehotne.Neznaji diagnozy nemocnych.Pokud jsi hospitalizovana,tak PN jsi dala v nemocnici,ktera nahlasi OSSZ,ze jsi u nich.Pokud predcasne porodis,gynekolog ti ukonci PN,PPM ti vystavi nemocnice.Listek na penize ve shrance nechavaji,ale asi ti neomluvi,ze jsi byla doma a neotevrela.Pokud se dostanou do domu,prijdou k tobe nahoru.

anickaju
26. kvě 2019

Ahoj ženy 🙂prosím vás jsem na neschopnence a moje doktorka ordinuje do 10h a já mám vycházky od 13h mám to k doktorce 30km. Když bych si jela pro lístek na peníze dopoledne a přišla mi kontrola a já nebyla doma tak co bych měla udělat?Když nejdu na kontrolu ale jen pro lístek na peníze? 🙃diky

eva118
26. kvě 2019

@anickaju Jedeš k doktorce, myslím, že pokud by u tebe ten den byla kontrola, tak ti potvrdí, že jsi byla i doktorky.

anickaju
27. kvě 2019

@eva118 děkuji za odpověď

Strana
z2