icon

Musí zaměstnavatel povolit jen ranní směny? Jak na to?

23. zář 2023

Ahoj, dobry den, omlouvám se za anonym, ale vim, ze sem některý holky z prace chodi a nechci ještě aby se to vědělo. Za rok a něco mě čeká návrat do prace , kolektiv par lidi a kdyz jsem odchazela, tak to bylo nastavené tak, ze já a zástup( střídali jsme se) jsme delali ciste ranni a zbytek co bylo potřeba většinou odpolední nějaká mezismena nebo tak, ale teď se ke mě doneslo, ze vedení už nedovoluje delat smeny jak chceme a všichni chodi všechno, ranni odpolední mezismeny, tak nevím teď. Na internetu jsem vycetla, ze mi musí zaměstnavatel upravit dobu, ale jak konkretne už nikde nepíšou a dovolit zkráceny uvazek. A ted me zajímá, myslíte, ze bych to dokázala ukecat na ciste ranni? Musí mi to dovolit? Zbytek kolektivu je bezdětný, nebo má děti dospělé..

Strana
z2
zelenaesmolda
23. zář 2023

@bara88
Tak ne vzdycky se ty smeny potkaji tak,aby se vystridat mohli.

bara88
23. zář 2023

@zelenaesmolda výmluvy, výmluvy.proste nesnáším když se matky takto povyšují a musí se jim ve všem ustupovat jen proto že mají děti

zelenaesmolda
23. zář 2023

@bara88
Povysuji?Takze kam das dite kdyz mas delat 12h smenu?Nechas ho samotne doma?
Nebo kdyz mas odpoledni?

bara88
23. zář 2023

@zelenaesmolda takže znova a naposled,hledám si práci kterou mohu dělat

j.a.n.i
24. zář 2023

@zelenaesmolda Nekoho si sehnat na hlídání, ne vyzadovat, aby muj problém bez oboustranné domluvy resili kolegové.

zelenaesmolda
24. zář 2023

@j.a.n.i
Tak za hlidani das casto vic nez vydelas

bara88
24. zář 2023

@zelenaesmolda sem věděla že to napíšeš🙂 pak zbývá ještě sedět doma na zadku teda

j.a.n.i
24. zář 2023

@zelenaesmolda A co je me do toho, to si mam jako platit hlidani ja, jen aby nekdo dalsi nemusel, nebo jak?

chybadel
24. zář 2023

@j.a.n.i tak si najdi jinou práci, kde se dělají jen ranní směny. Tvoje dítě není problém ostatních když to blbě řeknu 🤷🏼‍♀️

j.a.n.i
24. zář 2023

@chybadel Nemej peci, ja mam klouzavou pracovni dobu a možnost HO... A ty se nauc cist, jelikož evidentně jsi uplne mimo misu.

jancazao
24. zář 2023

Já to ještě napíšu takhle... kdyby ty odpolední měl někdo dělat za mě, nikdy bych do toho nešla. U nás to bylo tak, že to nikoho neovlivnilo.
Když jsem za svobodna dělala ve Večerce, když někdo vypadl na víkend, náhradní vždycky chtěli po mě, jediné svobodné a bezdětné.

Strana
z2