icon

Návrat na trh práce po dvou dětech. Jaké máte zkušenosti?

26. bře 2022

Jaké máte zkušenosti s návratem na trh práce po dvou dětech? Začínali jste od píky?

andelka
27. bře 2022

Já ano. Po škole a 6 letech na RD a rok na ÚP. Úplně mimo obor,za dneska směšné peníze. I tehdy. Ale musela jsem někde začít,a vydělávat. Teď se vracím do pracovního procesu po další 3 leté RD. A už hodlám pracovat až do důchodu. Práci jsem našla hned, i v jednom z oborů, které jsem vystudovala. Ale peníze nic moc. Na druhou stranu zkrácený úvazek a dost volna, což je při 3 dětech plus. Věřím,že časem se posunu. Začínat v 39 kariéru je zvláštní,ale práce počká,děti ne.

martiniquest
27. bře 2022

Ceka me to po 6 letech. Chtela bych zustat v oboru. Za par tydnu me ceka obhajoba doktoratu, coz by mohlo byt vyhodou. Uvidime. Nejak to dopadne. Karieru muzu delat i ted po detech. Ale zakladat rodinu v 35 bych opravdu nechtela.

mia255
27. bře 2022

Já 🙂 po šesti letech doma jsem měnila obor, práci jsem našla asi za dva měsíce. Ale ty úplné začátky jsou náročné

krisstina93
27. bře 2022

Taky budu začínat od nuly. Po prvním dítěti sem začínala v jiném oboru, než před mateřskou, pak sem šla na další mateřskou, na tu hned navazovala další. Původní smlouvu už nemám, takže po třetím diteti budu začínat zas od začátku, ani nevím v jakém oboru, ani jeden z těch co jsem dělala si neumím představit stíhat se třema dětma, už s tím jedním to bylo na doraz.

jane46
27. bře 2022

Po peti letech jsem se vratila do stejne prace a na stejnou pozici. A behem chvile jako kdybych ani neodesla 👍 (celych 5 let jsem na praci nesahla a uzivala si deti, jen jsem si drzela prehled a kontakt)