Nemocenská v souvislosti s porodem - postup u OSVČ

marriannna
17. bře 2017

Holky co jste OSVČ a platily jste si nemocenskou jen krátce....dal vám gyndař na konci těhotenství neschopenku? OSVČ, která nemá nárok na mateřskou ale platila si nemocenskou alespoň 3 měsíce má nárok na nemocenskou v souvislosti s porodem 6 týdnů před a 6 týdnů po porodu (místo mateřské).
Tu neschopenku si mám někde stáhnout nebo si donést formulář nebo ho gyndař má? Na stránkách OSSZ jsem ho nenašla, ani na úřadu práce. Nebo nejdřív zajít na OSSZ? Nemůžu nikde najít ten postup, co nejdřív, kam nejdřív, co s sebou atd. Minulé těhotenství jsem právě takle lítala od úřadu k úřadu, každý mi říkal něco jiného a ještě se ty úřady před sebou pomlouvali nebo já dostala vynadáno když jsem poslechla druhou stranu. Fakt komedie. Je to ale už 10 let, dnes to je určitě jinak....ale jednoduché to opět není.

j.a.n.i
17. bře 2017

Normalne ti gyndar napise neschopenku, akorat muze chtit potvrzení od OSSZ, ze nemas na materskou narok.

marriannna
autor
17. bře 2017

@j.a.n.i Jo, asi jo...vybavuju si že minule to chtěl. Děkuju za připomenutí 🙂

j.a.n.i
17. bře 2017

@marriannna Tak jestli týdny v podpisu sedí, tak už abys ho začala zařizovat 😉

marriannna
autor
17. bře 2017

@j.a.n.i No, už jsem to mohla mít včera...gyndař se mě ptal zda mám nárok na mateřskou a já řekla že ne ale nedodala jsem, že mám nárok na nemocenskou, to mi došlo až zpětně (hold blbá, že by za to mohlo těhotenství ? 😅 ) Jdu tam až za 14 dní, to budu 34tt (tady na Koníkovi mi to hází napřed, jsem ted 32tt)

j.a.n.i
17. bře 2017

@marriannna Tak to budeš mít akorát, ale to bych mu možná zavolala, protože jestli ten papír od OSSZ bude chtít, tak abys mu ho mohla už za těch 14 dnů vzít.