Nemocné dítě v den pohovoru: Jak se omluvit?
Tohle se může stát asi jen mne. Syn od září zdravý jako řípa, nemarodil a teď horečka, ucpaný nos, kašel - nemoc. Blbý je to, že zítra mám jít na pohovor, kde jeví veliký zájem, jen....nemám vůbec žádné hlídání, do té doby nikoho neseženu, taky bych nechtěla nikomu svěřit dítě s horečkou, to potřebuje mamu. A ted, určitě zavolám a řádně se včas omluvim, jen co říct? Pokud řeknu, že mi marodí dítě, tak si můžu pod sebou podříznout větev, můžou si myslet, že dítě je nemocné často, i když není, a že jsem nespolehlivá, že si nezajistim hlídání. Tak obě babičky daleko, kamarádky všechny chodí taky do práce. Anebo spíš (já vím, že je to lež) svalit to, že nám zažívací protože, střevní chřipku. To bych opravdu nemohla přijít, to umírám. Je to zapeklité. Navíc ta práce ani není v našem městě, takže minimálně 3 hodiny se tam zdržím i s cestou i se vším. Co dělat? Přiznat dítě a možná si uškodit, nebo spíš ty střevní problémy? Vím, že lhát by se nemělo, ale v této situaci.
Je blbé, že lidi z HR jsou neskuteční analytici a z jednoho slova, z jednoho příspěvku na soc. síti dokážou vyvodit závěr. Takže přesně situace, že hned na první den si nejsi schopna zařídit hlídání, neporadíš si, by pro většinu byla jasný palec dolů, případně velké mínus. Záleží, jak o tebe stojí. Jenže ono to máš fuk, když se vymluvíš na cokoli jiného a požádáš o jiný termín, já bych si myslela, že máš v pácu něco lepšího a čekáš jak to dopadne. Prostě fakt blbá situace, manželovi bych s chutí šlápla na krk, že tě nemůže podpořit, když to potřebuješ. Jenže ty to vlastně z jeho pohledu nepotřebuješ, chápu 😀 Někteří lidi jsou fakt strašní sobci.
Všem děkuji za odpovědi. Když jsem se včera omlouvala do telefonu, tak se chovali celkem v pohodě, žádné výčitky, řekli, že to vlastně chápou. A poradí se tam a ještě se mi určitě ozvou. Zatím se neozvali, pokud by to neklaplo, tak by mi to bylo moc líto, jako pozice to vypadalo dobře, a hlavně bych odešla ze stávající práce, že které mám zdravotní potíže - nemocná budova, klima bez možnosti větrání, nedostatečná revize klimy a já astmatik a alergik. Teď se mi to velmi zhoršilo. Včera jsem se s manželem trochu chytla a částečně to uznal.

@sfet jak to dopadlo?
A kde je na Kladne spec.skolka? Ptam se jen ze zvedavosti
pohlidala bych, ale pristi tyden se chystam s detma na ockovani, tak nesmime byt nemocni...