Podnikání. Jak jste začaly vy? A měly jste/máte úspěch?

jajiti
18. bře 2023

Zdravím,
určitě je tady hodně maminek podnikatelek, které rozjely alespoň drobné podnikání i během rodičovské dovolené. Chtěla bych se vás zeptat, kde jste čerpaly informace "co a jak", než jste začaly? Byla by třeba některá z vás ochotná mi napsat, co vše to obnáší apod.?
Můžete i tady do diskuze, aby to třeba trochu napovědělo i jiným ženám se smělými plány 😊
Ja svoje plány teprve sumarizuju a konkretizuju doma na počítači, ale v dnešní době, když si člověk začne hledat na internetu cokoliv o např. založení e-shopu, second handu, vlastní prodejně, poskytování služeb apod., tak vyjede tolik tipů, návrhů, rad a spoluprací, že vlastně nevím, co je opravdu relevantní a poskytne odpověď na většinu/všechny otázky.
A proto by mě zajímalo, co pomohlo vám takhle na začátku?
A taky - spousta lidí se do podnikání bojí jít, i když by plán a vůli měli, co vam pomohlo to prostě zkusit, jít do toho, investovat svuj cas a penize v tehle nejiste době? Díky moc 😊

apple_tree
18. bře 2023

No hlavně si dobře rozmysli, jestli se ti to vyplatí a bude o tvé služby zájem. Přichystej si business plán. Vzory najdeš na netu. Ujasni si, kolik chceš měsíčně vydělat, kolik budeš muset do podnikání investovat, kdo je tvoje cílová skupina, kde získáš zákazníky… Mrkni třeba na tuhle skupinu na fb, tam najdeš spoustu informací https://www.facebook.com/groups/646057258797018.