icon

Práce pokladní v Kauflandu, Tescu, Lidlu, Globusu

dankak2
26. zář 2016

potřebuji zjistit aktuální platové podmínky a co vše tato práce obnáší děkuji 😉 Budu ráda za jakoukoliv reakci

anina32
26. zář 2016

@dankak2 Ahoj, v lednu budu v kauflandu na pokladně už osm let, co potřebuješ vědět?

lucie7411
26. zář 2016

Já si myslím, že je to v každém městě jinak co se týče platových podmínek..Např. Lídl u nás je takový ten inzerát přímo na Lídlu o nástupním platu a kolik je za ty dva roky...pak jsme jeli cca 270 km od domova směr Mimoň a tam měli ten samý inzerát ale o 2600 kč méně než u nás !!! takže platy jsou dle regionu kde žiješ, je to opravdu všude jinak...a ohledně práce? Je mi jich až líto, protože jen pípat a pípat a mezi tím poslouchat jak lidi nadávají a pak důchodce že tam byla jiná cena než pípla, no na hlavu, ale člověk musí něco dělat...já bych určitě raději "pípala" než seděla doma 🙂

dankak2
autor
27. zář 2016

Anina32@, můžeš mi říct jaké se dávají smlouvy jestli na plný úvazek, nebo jen na částečný a kolik se platí na hodinu a jsou nějaké jiné benefity k tomu, třeba stravenky a tak a v kauflandu jsi jen na pokladně, nebo děláš i jinou práci, moc děkuji

anina32
27. zář 2016

@dankak2 Když jsem před lety nastupovala dostávaly pokladní smlouvu jen na 6,5 hodiny, v posledních letech se to změnilo, v podstatě dostane člověk smlouvu jakou bude chtít, někdo má plný úvazek 8 hodin, někdo si nechal tu 6,5, někdo si nechal ještě zkrátit na 5,5 hodiny a myslím že je tam jedna kolegyně ještě na kratší, prostě jak to komu vyhovuje, to mluvím o klasických pracovních poměrech na dobu neurčitou, pak jsou samozřejmě ještě brigádnický smlouvy, ale tam nevím jak to je platově. Platy se asi liší podle krajů a velikosti filiálky, konkrétně u nás tedy momentálně na plný osmihodinový úvazek 15,5tis. Od listopadu se bude zvedat o tisícovku, to jsme podepisovali dodatek ke smlouvě už před rokem a teď nám oznámili že budou přidávat další tisícovku coby regionální příspěvek, to jsme tedy zatím písemně nedostali, ale měli bysme tedy mít 17,5 tis. Benefity: po odpracovaném roce dávají týden dovolené navíc, 13. a14. plat, každý ve výši 50% mzdy, máme zvýhodněnou klubovou kartu do posilovny a na cvičení, zvýhodněné volání od O2, tisícovku příspěvek po narození dítěte, pokud se zaměstnanec žení/vdává proplatí svatební kytici, a po odpracovaných 10letech jednorázový příspěvek 10tis. Stravenky nedostáváme, asi z toho důvodu že je ani nepřijímáme na pokladnách. Většinu času je člověk na pokladně, jenom když není co dělat tak pošlou na chvíli na výpomoc na vybalování na krám, třeba na půl hodinky a pak zase volají zpátky, to se stane tak jednou týdně, někdy ani ne. Někdy výpomoc na lahvárně a já třeba střídám i svačiny na info, ale na to musí nejdřív zaškolit.

dankak2
autor
5. říj 2016

@anina32 děkuji za info, jsi hodná, půjdu na pohovor tak uvidím co mi řeknou.

anina32
5. říj 2016

@dankak2 Není zač 😉 u nás ty platy nakonec zvedli ještě víc, podepisovali jsme teď od srpna 17tis a od srpna 2017 18tis. Plus k tomu je už od tohoto měsíce ještě ta tisícovka regionální příspěvek, protože v našem kraji je nízká nezaměstnanost, takže super 😀

dankak2
autor
5. říj 2016

@anina32 tak to ti moc přeju, tak třeba pak budu taky spokojená když nastoupím a fakt moc děkuji za info

cizinkaa
5. říj 2016

Ahoj. Pracuju v Tescu. Aktualni platovy podminky se lisi podle lokality, ve ktere by jsi chtela pracovat. ☺️

misana
5. zář 2018

Pracujete někdo v Globuse? Pokladní?