Práce v Německu, máte zkušenost?

zavorkovalenka
26. říj 2016

Ahoj ženy,mám otázku-je tu některá z vás,která již má zkušenost s praci v Německu? A i třeba s úplným začátkem,že neuměla pořádně ani jazyk....?Díky za odpovědi,rady atd.

aiva01
27. říj 2016

Jestli neumis nemcinu tak moc s praci tam nepocitej. Nemci i Rakusaci maji na vyber z lidi co aspon ten jazyk umi. Jinak auto a RP je samozrejmosti. Zkusenosti mam dost i z Rakouska.

jitulka89
27. říj 2016

Ahoj známá šla dělat pokojskou do hotelu, taky neuměla ani slovo, ale jí to tam dohodil její brácha, který už tam nějaký čas dělal.

zavorkovalenka
autor
27. říj 2016

To chápu,že na nikoho nečekají nikde,když neumí člověk pořádně jazyk...ale měla jsem právě na mysli se od něčeho odpíchnout a když se chce,tak se hodně i pochytí.

komive
27. říj 2016

@zavorkovalenka Záleží, na jaké pozici a kde..podívala bych se v místě budoucí práce nebo bydliště po jazykových a integračních kurzech..

aiva01
28. říj 2016

Jsou zamestnani kde by jim to treba ani moc nevadilo- myti nadobi, apod. Ale pokud bude kuchar chtit abys mu rychle prinesla neco ze spize a kde to najdes.... Nevim jestli ti tady pomuze styl "rukama nohama". Zalezi na toleranci. Ale stejne by mi vadilo, ze nevim co mi rikaji. Co kurzy pres skype, rychlokurzy, samouka... Jestli tam chces delat zacni se ucit. Az zvladnes cca 30% budes si i vic jista.

zavorkovalenka
autor
28. říj 2016

Také jim chci rozumět.Mluvím jen v sebeobraně 😀 když jsem si chtěla koupit ryfle a že jsem je moc chtěla,tak jsem hovořila a prodavačka také,až mě to pak samotou zarazilo.Učila jsem se cca 8 let,ale před X lety....a jen velmi těžko se mi to loví.

brezinoj
16. čer 2019

Ahoj holky, chtěla bych vás povzbudit, že práce v Německu bez němčiny se najít dá. Dělala jsem v Německu přes 2 roky celkem. Vždycky si ale musíte říct, co od toho očekáváte. Ono něco jinýho je, pokud tam chcete jenom vyloženě rychle vydělat peníze, to potom člověk překousne i nějaké to "psychické" nepohodlí. Ale dlouhodobě to není nic příjemného, v tom případě je nejlepší se opravdu naučit jazyk co nejrychleji. Taky určitě pak člověk není prnví adept na povýšení, když neumí německy. Ale zas na druhou stranu, co se v posledních letech hodně zlepšilo, tak u kvalifikovaných pozic stačí jenom angličtina. Sepsala jsem pár věcí, co by měl člověk zvážit, než se rozhodne vzít právě práci bez znalosti jazyka: https://jakdonemecka.cz/prace/prace-v-nemecku-b...

pigpeppa
5. pro 2019

Já v Německu pracuju, napsala jsem si do CV úroveň mírně pokročilá, přeci jenom, patnáct let od maturity (z němčiny), předtím 12 let školní němčiny není sám o sobě žádný zázrak. Napsali mi tady v DE úroveň B1-B2 a jako první dva měsíce jsem na ty lidi čuměla jak puk. Pracuju tu v kanceláři, živí mě čeština, ale musíš se tu s nimi domluvit, co vůbec po tobě chtějí, že jo. Ale měla jsem velké štěstí, byla jsem, jak se říká, ve správnou dobu na správném místě. Po půl roce až jsem byla schopná nějaké plynulejší konverzace a pochytit v podstatě všechna slova, která Němci ukryjí do mluveného projevu 🙂 Co vím třeba od kamarádky, která se německy začala učit jen proto, že chtěla do Německa, tak učitelé doporučují drtit slovesa. Slovní zásobu a skloňování, nějakou větnou stavbu, na tu se prý úplně vybodnout. Párkrát s různým rozestupem jsem si zkusila tenhle test a ty výsledky jsou znát: https://prace.starke-jobs.com/nemcina-online-test/ - je tam totiž taky poslech, a ta mluvená němčina ne z nahrávek ke školním učebnicím je prostě jiná. 🙂

suromana
5. pro 2019

Já jezdila během studia na léto do Německa na brigády, byla jsem třeba u pásu v čokoládovně, a tam jazyk vůbec nevyžadovali, pak jsem byla zase v menším penzionu jako obsluha restaurace, chystání snídaní a tak, a tam zase jazyk samozřejmě chtěli. Záleží, co si kdo najde, bylo to různě.

mari003
Odpověď byla odstraněná
Zobraz