icon

Těhotenství na konci RD, nastoupím znova na PN?

efea1986
19. led 2016

Hezky den preji.Jdu sem s otazkou.Máme skoro rocniho synka.Rodicovskou mam na dva roky ,tudiz so 3/2017.Chteli by jsme druhe mimco.A ja bych rada vedela jak toje.Stale jsem jakoby v praci nic se tam neukoncilo.A kdyz bych otehotnela,v dobe kdyz by mi koncila rodicovska,nastupuji znova na neschopenku,ze nemuzu chodit do prace nebo jak to je?

luckalucek
19. led 2016

Hezký den, podívej se na www.penize.cz a najdi si tam informace ohledně mateřské a rodičovské dovolené. Měj se.

efea1986
autor
19. led 2016

@luckalucek děkuji moc

efea1986
autor
19. led 2016

@luckalucek Ta jsem to četla.A jestli jsem to pochopila, tak už před skončením rodičovské dovolené, musím být těhotná a mát pár dnů před porodem, jak se nastupuje na maetřskou ted.Jestli to dobře chápu-Protže asi dřív se na mateřskou nechodí.Ale co jsem tam nenašla je to .Že když budu těhotná, skončími rodičovská, tak pak nastane co ?Budu pobýrat nějaké peníze nebo né ?To jsem nějak nenašla nikde

bajana
19. led 2016

@efea1986 nie, ale môžeš si natiahnuť poberanie RP tým, že si znizis jeho mesačnú výšku aby ti to vyšlo až do nástupu do ďalšej materskej . Alebo sa na pár mesiacov normálne vrátiš do práce.

efea1986
autor
19. led 2016

@bajana Akorát když bych se vrátila do práce tak by se mi neměl kdo hlídat syna.Ahlevně já mám náročnou práci , kde těhotný moc nemůžou dělat

yagga
19. led 2016

@efea1986 pokud máš práci nevhodnou pro těhotné byla bys v pracovní neschopnosti

efea1986
autor
19. led 2016

@yagga aha.akorat zase omezene vychazky.

yagga
19. led 2016

@efea1986 to jo a omezené finance

bajana
19. led 2016

@yagga
@efea1986 nie, ak zamestnávateľ nevie zabezpečiť inú prácu (vhodnú pre tehotné), tak ostáva tehotná doma za plný plat...neschopenka je len pre nemocne!

efea1986
autor
19. led 2016

@bajana není je pro nemocné.já jsem byla při prvním těhu na neschopence, protože jsem nemohla vykonávat mojí práci

lucyp13
19. led 2016

@efea1986 tak to vás zaměstnavatel pěkně natahl...pokud nemůžete vykonávat svoji práci tak vás musí preradit na jinou vhodnou práci pro vás a pokud takovou nemá tak zůstáváte doma ale s plnym platem...

efea1986
autor
19. led 2016

@lucyp13 Já jsem oní tak sama trošku zažádala.Páč jsem to nevěděla že to tak je,Tak mi jí doktor napsal, když jsem mu řekla že v práci není vhodné místo.A myslela jsem si že i to tak je normálně , že když není vhodné místo tak se jde na neschopenku

bajana
19. led 2016

@efea1986 normalne to je, ale je to protizakonne...neschopenka je pre rizikove tehotenstvo, nie pre rizikovu pracu

yagga
19. led 2016

@bajana ono se to řeší různě

efea1986
autor
20. led 2016

Mno tak uvidíme jak to dopadne no .