V kolik začíná a končí směna v práci?
Obracím se na Vás s neobvyklým dotazem. Předpokládám, že první směna začíná v 6h, a to v 6h má být daný člověk na vrátnici a pípnout si, anebo už na pracovišti? V kolik pak končí předchozí směna, která se střídá s tou, co začíná v 6?
Pokud chci bez větších problémů zaparkovat, v kolik hodiny je nejlepší dorazit na parkoviště, než tam najednou obě směny naráz a parkování je skoro nemožné?
@j.a.n.i takže Ti, co začínají v 6, budou se sjíždět cca kolem 5:45... V té době asi bude parkování nadlidský úkol
Dělala jsem na směny. Musela jsem být na pracovišti/svačinárně v 5.45, mistr říkal co a jak, jaké byly předešlý den výsledky. V 5.55 jsme šli na pracovní místa, noční směna nám řekla co a jak a mi od 6 pracovali. Parkování.. U nas jsou 2 parkoviště. Na odpolední lidí jezdili na 13h, začínalo se od 14h, protože na parkovišti stali i kancelářský. Třeba na noční jezdili cca ve 21.30, místa bylo dost. Dojít z parkoviště na šatnu, převlíknout se, dojít si na WC, případně do kantýny pro pití.. Pípnout si příchod a odchod jsme museli, když jsem šli na šatnu/ze šatny. Při od odchodu to samé. Předali jsme pracovní místo další dnešní a ve 14h (22h a v 6 ráno) jsme odcházeli, pípli si odchod a šli na šatnu se převlíct a domu.
tak ono logicky, každá firma to bude mít jinak. Přítel má být v 6 na pracovišti, pípnout si musí nejpozději 05:55h. Parkování, to ti nikdo neřekne, každá firma to taky bude mít jinak. To se informuj přímo tam, kde bys chtěla pracovat.
Samo, ze kazda firma to ma jinak. My zadne pichacky nemame, pouze papirovou evidenci dochazky, tudiz nikoho netankuje, zda prijdu v sest nebo o pul sedme. A jsem za to moc rada. Na brane je kamera, tak obcas ji nekdo zkontroluje, kdyz se mu neco nezda
U nás byl začátek směny 5:30, do té doby bylo potřeba se odpipnout čipem na pracovišti, takže do šatny bylo potřeba přijít už tak 5:15. Směna končila 13:45. Druhá směna musela být na pracovišti mezi 13:30 a 13:40, aby se stihla práce předat. Odpoledni končila v 22h. Místa na parkování bylo docela dost. Hodně lidí taky jezdilo mhd, zastávka nad provozovnou.
Dělala js m na směny 6-18, 18-6. V 5:45 jsme museli být už na pracovišti, převlečené a připraveni makat. Mistr rozdal mašiny a výrobu a jelo se. Takže aby si minimálně v 5:30 měla zaparkováno. Na konci směny jsme museli zase ukončit práci tak, aby další směna mohla opravdu nejpozději v 6 začít. Takže já končila výrobu v 5:30 abych si stačila uklidit atd. Těch 30 min, co jsem uklízela, jsem si vždy nadělala přes přestávky, abych měla splněnou normu
První dny je lépe být na parkovišti zbytečně brzy a na pracovišti taktéž (je to i tvoje vizitka, že hned první dny nebudeš dobíhat na poslední chvíli), další dny už si na vše přijdeš sama.
Ja v pul 6 dojedu do práce, odpichnu si a jdu do šatny se prevleknout. Na pracovišti jsem cca 5:50 abych mě předala smena přede mnou info. No a konec směny, to odcházím z pracoviště ve 13.30 a jdu se umýt, převléknout a pichnout musíme az po 14h aby seděli hodiny. Ale u nás to nikdo nehlídá 😀

Tak celkem logicky, pokud ti smena zacina v 6, tak mas byt v 6 na pracovisti a pripravena pracovat. Presne podminky pro pipani muze mit kazda firma trochu jinak. Predchozi smena vetsinou konci taky v tech 6, aby si lidi predali praci. A parkovani, no tezko rict, nekde budes mit problem i hodinu predem, jinde staci 10 minut pred.