Zápočtový list, musí mi ho vydat po 4 dnech?

potato
19. led 2018

Ahoj, řeším problém. Nastoupila jsem do nové práce, ale po 4 dnech odcházím ve zkušební době, s kolegy se nedá pořádně vyjít. Zápočtový list mi ještě nedali, nebyl přítomen nikdo kdo by mi ho mohl vydat, údajně ho dodatečně pošlou. Jak je to tedy se zápočtovým listem? Budou mi ho vůbec muset vydat po tak krátké době? Pokud ano, musím ho předat případně novému zaměstnavateli? Lépe řečeno, je vůbec nutno novému zaměstnavateli říci o tak krátké smlouvě? Bude mi cokoliv vyplaceno? Jsem víceméně po škole, předtím jsem jen byla kolem 2 měsíců na brigádě.

Děkuji předem

nafuka
19. led 2018

Ano, zápočtový list dostaneš a musíš ho ukázat příštímu zaměstnavateli. A peníze taky dostaneš.

maarkeetkaaa
19. led 2018

Myslim, ze je dokonce lhuta, do ktere ti ten zapoctovy list musi vydat..

victress
19. led 2018

s dovolením se připojím s dotazem, když jsem v evidenci ÚP, nastoupím do práce a odejdu ve zkušební době, dostanu zase podporu nebo až za určitou dobu? děkuji...

mis_el
19. led 2018

@potato Zaměstnavatel má povinnost zápočtový list vydat, ale zaměstnanec není povinný ho ukazovat novému zaměstnavateli. Řešily jsme to, když přítel šel "papírově" na mateřskou a nastupoval v nové práci. Ještě mu neskončil pracovní poměr v předchozím zaměstnání, takže mu ani nemohli dát zápočťák.

http://www.hledampraci.cz/pracovni-pravo/zapoct...

nafuka
19. led 2018

@victress musíš odpracovat před evidencí 12 měsíců, alespoň to tak bývalo.

potato
autor
19. led 2018

@mis_el Nemohu se dostat do jakýchkoliv problémů, pokud zápočtový list neukážu nebo se o předchozí práci nebudu zmiňovat? Posílala jsem životopis na novou pozici ve kterém jsem předchozí práci neuvedla. V pondělí mám jít na pohovor, samozřejmě nevím, jestli mě vemou a pokud tak, jestli k tomuto či až příštímu měsíci, s čímž nastává problém, že jsem v předchozím zaměstnání podepsala daňovku. Ta se aplikuje do jaké doby? Pokud vím nesmím mít zároveň podepsané dvě, do jaké míry je to pravda?

Děkuji

blahova_andrea
19. led 2018

@victress na úp se můžeš znovu zapsat, ale pokud jsi už vyčerpala peníze, tak další nedostaneš. na to musíš mít zas odpracováno. dřív to myslím bylo 6m, teď tu čtu 12m? jak je to aktuálně nevím ☹

victress
19. led 2018

@blahova_andrea pokud by to bylo v době, když jsem nedostávala podporu kvůli vyplacenému odstupnému, tak se v podstatě "nic neděje"? pokud by to bylo v době, kdy bych vyčerpala řekněme 2 měsíce z možných 5ti, tak bych navázala tam, kde jsem v čerpání podpory skončila nebo by se to počítalo nějak od začátku?? zeptám se samozřejmě i na ÚP, ale nechci být už předem "podezřelá"...díky

mis_el
19. led 2018

@potato bylo by lepší si to raději zjistit, jestli se třeba od letoška nezměnily nějaké zákony, ale můžeš mít uzavřených smluv, kolik chceš, pokud to budeš zvládat. Když přítel v 1. zaměstnání řekl, že tady bude mít mateřskou a půjde jinam, řekli mu, že to nelze, oni mu vlastně řekli, že nelze ani jít jako chlap na mateřskou. Zjišťovali jsme to pak na sociálce, a tam nám řekli že vše je naprosto legální...
Jinak si myslím, že novému zaměstnavateli může být úplně jedno, kde a pro koho si předtím dělala. Není přeci povinnost v životopise uvádět všechny zaměstavatele.

tady je o tom článek:
https://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi-mzdy/m...

mis_el
19. led 2018

@potato je promiň, já pochopila mít podepsané dvě smlouvy a ne daňovky 🙂 neměl by to být problém podepsat v novém zaměstnání, protože v tom starém na tebe můžou uplatnit jen ten měsíc, co jsi tam byla zaměstatná. Nesmíš mít podepsané dvě na stejné období.

To předchozí byla reakce na ten zápočtový list, v případě, že bys měla více zaměstnání najednou, také nebudeš mít zápočtový list a novému zaměstnavateli je do toho prd, kolik prací máš 🙂

potato
autor
19. led 2018

@mis_el No pokud bych měla nastoupit okamžitě, ještě někdy tento měsíc a mám už podepsanou daňovku na tento měsíc z předchozího zaměstnání, nebudu přece moct uplatnit další a pak nastává problém kdy to budu muset říct, že mi ještě běží daňovka z předchozí práce, to je to čeho se obávám

mis_el
19. led 2018

@potato tak daňové prohlášení nepodepisuj, a podej si pak daňové přiznání a slevy si uplatni sama. Zamšstnavatel ti nejspíš bude muset jen něco vyplnit.

potato
autor
19. led 2018

@mis_el pokud si je uplatním sama, jsou do konce roku či měsíce? Nebo je možné si je udělat měsíc sám a pak říct druhý měsíc, že chci daňovku podepsat u nich?

mili_ilim_ilmi
19. led 2018

@potato Az budeš nastupovat do práce, zřejmě s tebou toto bude řešit personalistka nebo mzdová účetní. Prostě ji to vše řekneš a domluvíš se s ní, na vše se jí zeptáš. Není nutné z toho dělat vědu. Zapoctovy list někde chtějí někde ne.

blahova_andrea
20. led 2018

@victress pokud vyčerpáš 2 měsíce podpory z pěti, nastoupíš do práce a ve zkušebce odejdeš a nahlásíš se znovu, tak pokračuješ v čerpání, takže ti zbývají další 3 měsíce podpory, protože na celou nemáš znovu odpracováno. ale takto to teda bylo dřív, já už na úp dost let nebyla, tak se to mohlo změnit.