Změna názvu firmy - všichni dostanou novou smlouvu a já jsem na RD - můžou mě vyhodit?

luciedob
3. srp 2018

Dobry den, můj zamestnavatel bude menit nazev firmy.Od 1.9.2018 skonci firma a bude s.r.o. vsichni zamestnanci se prej propusti a udelaji nove prac.smlouvu.Ja jsem ted na RD tak me zajima jestli mi musi dat taky novou prac.smlouvu nebo mu muze treba vyhodit? Děkuji 🙂

jrak
3. srp 2018

Podle me je to dost nestandardní postup, naše firma (několik set zaměstnanců) se taky přejmenovala a pracovni smlouvy se nové nedělaly (max. dodatek s informaci o přejmenováním, ale to uz si nejsem jista).
Zní mi to spíše jako snadné zbavování se nepohodlných zaměstnanců

jarla
3. srp 2018

@jrak manžel pracuje pro velkou firmu,která taky měnila jméno a taky podepsal výpověď a zároveň novou smlouvu,takže to nestandardní asi nebude

malecek
5. srp 2018

Nestandardní to není, a vás tím můžou propustit protože váš nynější zaměstnavatel zaniká, povinnost vás znovu v nové firmě zaměstnat není.

barchen
5. srp 2018

@luciedob Může to být standardní postup, záleží, jak to firma má po právní stránce. Končí úplně, zaniká, ruší se část, mění se organizačně-právní forma, přebírá jí jiná firma, kupuje ji jiná firma. Můžou dát podepsat novou smlouvu, můžou i ukončit prac. poměr, resp. neplatí ochranná lhůta v některých případech. Ale stejně tak mohou převzít zaměstnance a pokračovat dál jako doteď.

luciedob
autor
6. srp 2018

@malec a je v tomto případě nárok na odstupné?

lenoulinkaa
6. srp 2018

@luciedob a
Ano max. 3 ze zákona podle délky zamestnani