Čistička vzduchu. Kdo má a je spokojen? Podle čeho vybrat?

adelafox
2. lis 2020

Ahoj, vybíráme k Vánocům čističku vzduchu, najde se tu někdo, kdo má a je spokojen?Podle čeho vybrat čističku vzduchu, jaké parametry jsou pro vás nejdůležitější? Popř. jakou čističku máte doma a osvědčila se? Bydlím ve větším bytě v centru města. Nechci nějakou úplně nejlevnější, budget kolem 10tis. Předem díky. 🙂

sigyn
2. lis 2020

Máme z Lidlu a dobrý. Osobně bych se hlavně zaměřila na cenu náhradních filtrů + jak často se musí měnit, často stojí polovinu ceny čističky.

endy85
2. lis 2020

Máme Winix a jsme spokojeni. Doporučuji volit dle velikosti místnosti a filtračních schopností ( tedy dle toho jaké máte požadavky na to, co by měla dokázat přefiltrovat ). Hodně jsem vycházela z tohoto článku: https://www.proalergiky.cz/eshop/cisticky-vzduc...

mamikry
2. lis 2020

@adelafox Máme doma 2v1 čističku vzduchu se zvlhčovačem od značky Phillips. Technickým parametrům moc nerozumím, ale vybíral ji manžel a ten je na to poctivka, projíždí recenze atp., takže asi špatná nebude. Já osobně jsem s ní spokojená. Je tichá, má noční režim a sama reaguje na změnu vzduchu. Zvlhčovač se dá vypnout. Filtry ale stojí 2000 Kč za rok (měnit stačí jednou ročně) a musí se tak 1x za 2 dny nalít voda do zvlhčovače. Nás typ už se neprodává, ale mají nový, snad vychytanější. Cena cca 11 tisíc.

katkapavlik
2. lis 2020

Ahoj já nedávno kupovala ionic care
A veliká spokojenost koukni na moji zeď dávala jsem i foto jak funguje po 24h

mavanka
2. lis 2020

taky máme Vinix (už roky) myslím, že tenhle - https://www.winix.cz/produkt/u300.html - rozhodně má efekt a i když je poměrně rozměrná, funguje moc dobře - než jsme se přestěhovali do domu s rekuperací, běžela nonstop - znatelně zachytí pyly, prach (jednak je vidět na filtru a hlavně alergici to poznají), čistí i od bakterií a virů, reaguje na pachy - automaticky zvedne výkon (i pokud kolem ní projdete čerstvě navonění 😀) a v noci reaguje na tmu a přejde do tichého režimu. Určitě doporučuju.

kekita
2. lis 2020

@adelafox Nenapsala jsi dulezite veci-jak velkou mistnost chces cistit, od ceho (viry, prach, tol, pyl, ....), jestli chces zvlhcovat.

Mame (nebo jsme meli) doma asi 6 druhu cisticek. Pokud chces "top", tak jdi do dysona. Meli jsme pure+humidity cool a je to asi to nej, co sezenes. Akorat musis vychytat akci, ptz je silene drahy. Momentalne mame pure od elektroluxu (tam se vlezes do desitky) a neni spatny, ale proste dyson je lepsi a ma lepsi aplikaci.
Uz asi 10 let mame ionic care, ale to jenom chyta prach a moc necisti vzduch-vyhoda je, ze nema filtry.