Jak efektivně prát odolné skvrny a špinavé prádlo?
Cau, prosim vas. V CEM perete? A je to vase obleceni vypratelne? Nebo mate cistotne deti? Ja kupuju snad ten nejvykonejsi praci prasek co existuje na ceskem trhu - Ariel formula pro plus, ktery by mel byt pro profesionalni pradelny a ani tak si neporadi s nasi spinou!!
Bahno, trava, jidlo. Neco vypere, neco ne! Nejhur jsou na tom ponozky a trika. Ponozky mivaji decka jako prase. Ano, jsou to prasatka a ja jsem lina matka, co je nechce furt komandovat. Nechavam je, at si spontanne hraji. Coz ma samozrejme tu stinnou stranku - nejde to dokonale vyprat. Na tmavem obleceni je to cajk, ale na tom svetlem, obzvlast ponozky, tak tam to proste videt je...
ja jsem taky rozdvojena osobnost - na jednu stranu je mi burt, ze se jsou od hlavy az k pate od blata, na stranu druhou vyzaduji dokonale vyprane pradlo...
pouzivate k tomu treba jeste wanish? Nebo neco jineho?
Pracka stara 2 roky, pravidelne cistena, pravidelne "odkamenovava". Pradlo tridim vzdy dle barev (svetle/spinave/barevne) a dle materialu, casto pouzivam predepirku... uz fakt nevim.
Co muzu udelat vic/jinak? 🙏🏻
Prave sedim frustrovane nad totalne zasvinenou hromadou a uz predem vim, ze tam ty fleky zustanou 😬
Na bílé ponožky citron a sůl a dát na sluníčko a máš je jak nové..😉
Na fleky žlučové mýdlo z DM, na mastné skvrny jar.
Co nenatřu žlučovým mýdlem neočekávám čisté...
K světlému přidávám prekarborat sodný a místo aviváže ocet, vše se mi bez problémů vypere a to tomu děti taky dají zabrat. 😀
Máme hodně světlého oblečení, často je totálně špinavé, ale vyperu v pohodě všechno. Bílé ponožky peru zvlášť a jsou pořád bílé. Špinavé prádlo také peru zvlášť a na těch 60 , běžné prádlo na 40. Často přidávám oxi power z dm ,mají dva druhy . Nepoužívám aviváž a mám super pračku os AEG.
@dandaa Oxi power jsem objevila rok zpět a nemůžu si ho vynachválit.
Nejšpinavější oblečení nosí chlap z dílny, takže prvně hodím do vany s odměrkou oxi power, nechám hodinu odmočit a pak do pračky. 👍 Vyprala jsem tím i šmír od řetězu z kola na světlém tričku.
No za mě Ariel pere dobře, ale nemáte špatnou pračku? Zní to asi divně, ale podle dtestu některé pračky dobře prát neumí...
1. ponožky nikdy nekupuju světlé
2. mají oblečení do školy, jak se na mě udělá nevypratelný flek, nosí ho doma či na zahradě. Klidně s flekem.

@veru181 perkarbonat je pracia soda peroxid vodíka. Takze farby krasne blednú. Omylom som hodila sedy bambusový uterák k bielym plienkam a mám z neho ružový. Farebne je fajn vyprať pracou sodou a mydlom na pranie (struhanym)