icon

Jak se zbavit pavouků doma bez chemie?

michaela666
27. zář 2023

Čím úspěšně likvidujete doma pavouky? Ideálně a s tím, že už se nevrátí.
Bydlíme ve zvýšeném přízemí, pod námi sklep, v oknech sítě a přesto mám posledních 14 dní pavučiny a ty potvory všude. 😡

Zatím jsem zkoušela jen je zlikvidovat mechanicky+ utírám 3 krát týdně prach s pomocí citrusového nebo eukalyptového éterického oleje. Denně zametám, ob den vysávám i zastrčené kouty. Výsledek žádný, takže potřebuju těžší kalibr.
Chtěla bych se vyhnout chemii, ale pokud nebude jiná možnost 🤷.

Strana
z2
oveckaluky
4. říj 2023

@atraps Sekáči se drží venku, domů se stahují nohaté třasavky.

jane46
4. říj 2023

V zasuvce mame roky plasicku na pavouky a nevim co je pokoutnik. S moji fobii zazrak.

normalnimatka
5. říj 2023

četla jsem někde, že někomu funguje vystříkat rámy a škvíry vodou s octem. tak než vystříkávat biolitem, zkusila bych nejdřív to🙂

petronelka20
5. říj 2023

@jane46 prosim te, co je ta plasicka a kde se kupuje? Zrovna dnes jsem se strasne lekla. Dcera nez sla spat dostala uplny hystericky zachvat, zacala kricet a hystericky brecet. Spustil se ji pavouk do postele. Nez jsem tam stacila jit, tak uz tam byl syn a lovil ho. Si klepal ma celo, ze kvuli malymu pavouckovi tak vyvadi 😀. Vubec nevim, po kom ma chudak takovy strach z pavouku. Ja je mam rada, manzel nesnese jen ty vetsi (kdyz jsem po ruce, tak ho chodim "zachranovat", kdyz nejsem pobliz, tak si se sebezaprenim poradi). Syn se nastesti neboji 😀. Ale pro psychicky zdravi nasi mlady budu rada za radu, kde to koupit.

michaela666
autor
6. říj 2023

@jane46 Začínám uvažovat, že něco takového pořídím. 🤔

Zatím na to jdu pořád přírodní cestou a nic. Ten drobný hmyz stihnout asi sežrat dřív než něco najdu, protože jsem ještě nenašla doma žádné potvůrky krom pavouků.

eviicka
6. říj 2023

@glimmer naštěstí jediné nejsme🙂. Já tedy tak jednou za dva týdny udělám nálet, všechno posbírám a odnesu ven (vždycky to je tak 20 kousků), pokoutníci mají privilegia ti jdou do kůlny hned po objevení.

Jediné co je otrava, že pavučiny nejsou pořádně vidět. Ometat je musím za tmy s rozsvícení mobilem, protože jen tak se ukážou v plné kráse.

1janinka1
6. říj 2023

@jane46 No ale nepůsobí to i na psy? Případně jaký to má dosah? Když ve vedlejší místnosti by byl pes? A jak velký je to žrout energie..?

jane46
6. říj 2023

@1janinka1 Mame dve kocky, dele nez tohle, pres zimu domaci a vubec jim to nevadi. V prizemi mame jedno a to mame max 50m2. Ale spotrebu nemam zdani, mozna by slo dohledat na netu. Nepoznali jsme to na spotrebe. Uz to mame urcite aspon 9 let, predtim to tu bylo jako v arachnofobii... Jo na mysi to nefunguje, puvodni zamer byl vyhnat je ze sklepa. Tem to asi prijde jako disco hudba 😆

Strana
z2