icon

Jakou podlahu zvolit do ložnice a dětského pokoje?

shirilka
4. led 2023

Hezký večer přeji, výhledově plánujeme rekonstrukci a řešíme, jaké kde dát podlahy - potřebovala bych rozseknout, co do ložnice, chodby, šatny a dětského pokoje. Uvažovala jsem o lepených kobercích, ale nevím, jak s ohledem na držení prachu apod. Co máte doma vy a hlavně, jak je to náročné na údržbu, jestli je nutno vysávat/vytírat každý den apod.

Strana
z2
sarkoc
6. led 2023

@shirilka
Stavíme dům a také jsme toto samozřejmě zvažovali...je nám blízký takový ten venkovský styl, takže jsme přemýšleli dlouho i o dřevě, ale se třemi dětmi by to dlouho dobře nevypadalo, je to hodně náchylné...hledala jsem ale něco trochu přírodnějšího než vinyl a narazila na podlahy ceramin, vzhledově jako vinyl, i se to podobně pokládá, ale je to na bázi keramiky bez těch všech svinstev, co jsou ve vinylu. Byli jsme se na to podívat osobně než jsme objednali a je to strašně příjemné a pokud budete mít podlahovku, tak pro ni lepší než vinyl z hlediska prostupu tepla atd. Cenově jako lepší vinyl (cca 1100 za metr).
Vinyl máme teď sedmý rok v bytě, je pořád jako nový, možná v kuchyni pár škrábnutí, a pokud je vám jedno to složení, je to asi dobrá volba, co se odolnosti atd týče 🙂 Na úklid super, akorát doporučuji spíše tmavší dekory, mamka má světle šedé-bílý a z údržby je nešťastná, hodně brzy se zanesly spáry prachem a je to dost vidět, krom běžného vytírání co dva měsíce drhne celý byt ručně houbičkou, to já nedělala u tmavší hnědé barvy ani jednou.

alicie_k
6. led 2023

Už jsem si vyzkoušela téměř všechny typy podlah (u rodičů a pak ve 2 bytech, kde jsme bydleli, teď máme novostavbu) a jednoznačně jsem pro vinyl. Dřevěná podlaha nás lákala, ale po delší úvaze jsme to zavrhli… (2 malé děti - údržba - cena - vrzání podlahy). Bydlíme 3.rok a podlahy jsou stále krásné, minimum škrábanců, a to mám doma divočejší děti.

jika10
6. led 2023

Zrovna rekonstruujeme v baráku patro a koupelna, kuchyň, chodba, komora bude dlažba, obývák spojený s jídelnou, dětské pokoje a ložnice vlysy (parkety). Vždycky jsme bydleli v bytech s parketami a chceme je i teď. Je to dřevo a je to příjemně teplé a útulné

eldoradoh
6. led 2023

Taktéž doporučuji vinyl. Máme ho všude kromě koupelen a WC.
@korin to se mi nějak nezdá.. jak my, tak tchánovci ho máme a v létě věčně nonstop otevřené dveře na terasu a nikdy se nám nic nezvlnilo..

korin
6. led 2023

@eldoradoh Nemám důvod si něco vymýšlet 😉

eldoradoh
7. led 2023

@korin mně je to prakticky dost jedno, jen vyvracím tvrzení. Navíc, podlahu máme z firmy našeho kamaráda, který také nic podobného neříkal a popravdě jsem to v životě neslyšela. Zdá se mi to zkrátka divné. Pokud máš fotku jako důkaz, ráda to uznám..

korin
7. led 2023

@eldoradoh Mně je zase celkem jedno, jestli mi věříš... Upozornila jsem tazatelku na to, že tento problém může nastat, toť vše.

tomasdohnan
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2