icon

Je bezpečné pokládat podlahu při vlhkosti 0,5 procenta?

zdravuska1989
17. čer 2025

Zkusím ,třeba někdo bude vědět 🤭😁
Děláme novou podlahu , dal se nový beton na starý ( vrstva nového asi 3cm max ) , nechalo se to 4,5 tydne, pak se dala nivelace , ta schne teď 4 týden , ale v jednom místě ( nejtmavší místo v celé části domu ) se nám udělal jakoby vlhký flek asi 2 dny po vyliti nivelace ( na betonu než se vylilo žádný nebyl ) a je tam do teď ,místy jsou v něm světle flíčky z čehož soudím že to vysycha ale dost pomalu, no to počasí taky nebylo nic moc ,venku 15st a vlhko jak sviňa 🤦🏻‍♀️... Chtěli bysme v neděli pokládat podlahu ale nevíme zda můžeme ( ptám se zde protoze ,, odborníci" okolo nás tvrdí jak už je to dávno suché což prostě i já jako laik vidím že v tu dobu nebylo ) , koupila jsem vlhkoměr , asi před 14 dny bylo naměřeno v tom fleku 0,9% ( mimo flek jsme byli na 0,4%) , před týdnem 0,7% , včera 0,5% na fleku no a jde mi o to zda těch 0,5% je ok pro pokládku ,nebo kolik by mělo být %?

petramana
17. čer 2025

@zdravuska1989 zkuste se zeptat na modrastrecha.cz

misadan11
17. čer 2025

Pominu-li, ze ten beton 3cm vrstva betonu noveho na stary zni zvlastne, ale asi jste to meli nejak promysleny...hlavne, esli se to spojilo... tak u ty nivelace a celkove vlhkosti zalezi, jakou budete davat podlahovou krytinu a obvykle tu max vlhkost vam stanovi vyrobce...a pokud vam to nekdo bude pokladat, tak ten at tam pridje se svym merenim...

zdravuska1989
autor
17. čer 2025
@misadan11

Pominu-li, ze ten beton 3cm vrstva betonu noveho na stary zni zvlastne, ale asi jste to meli nejak promysleny...hlavne, esli se to spojilo... tak u ty nivelace a celkove vlhkosti zalezi, jakou budete davat podlahovou krytinu a obvykle tu max vlhkost vam stanovi vyrobce...a pokud vam to nekdo bude pokladat, tak ten at tam pridje se svym merenim...

@misadan11 když se dávala pryč původní dlažba tak to místy šlo i s betonem ( místy tolik že jsem to tu raději uvedla ). Budeme pokládat laminátovou plovoucí podlahu svépomocí právě

misadan11
17. čer 2025
@zdravuska1989

@misadan11 když se dávala pryč původní dlažba tak to místy šlo i s betonem ( místy tolik že jsem to tu raději uvedla ). Budeme pokládat laminátovou plovoucí podlahu svépomocí právě

@zdravuska1989 tak vyrobce bude mit urcite nekde udany podminky pro pokladku.... tam hledat a ridit se tim, jinak to bude zlobit....proc tam vznikl ten flek je otazkou no...ale jestli i vlhkomer ukazujr v tom miste vic..tak nechat doschnout...

zdravuska1989
autor
17. čer 2025
@misadan11

@zdravuska1989 tak vyrobce bude mit urcite nekde udany podminky pro pokladku.... tam hledat a ridit se tim, jinak to bude zlobit....proc tam vznikl ten flek je otazkou no...ale jestli i vlhkomer ukazujr v tom miste vic..tak nechat doschnout...

@misadan11 právě že už tu zkušenost mám z minulosti bohužel , všichni jak máme už pokládat a podlaha byla hotová během týdne ,do měsíce začaly první nerovnosti a během dalšího měsíce boule kam se podíváš... Tenkrát jsme o nějakém měření vlhkosti vůbec nevěděli , ptali jsme se lidí co se tím živí ani ti nám neřekli ,takže teď už to řešíme víc , na návodu z podlahy jsem nikde žádný takový údaj nenašla , na netu píši cementový potěr 2% anhydrit 0,5% ale to nevím vůbec co je no 😆

marianarem
17. čer 2025
@zdravuska1989

@misadan11 právě že už tu zkušenost mám z minulosti bohužel , všichni jak máme už pokládat a podlaha byla hotová během týdne ,do měsíce začaly první nerovnosti a během dalšího měsíce boule kam se podíváš... Tenkrát jsme o nějakém měření vlhkosti vůbec nevěděli , ptali jsme se lidí co se tím živí ani ti nám neřekli ,takže teď už to řešíme víc , na návodu z podlahy jsem nikde žádný takový údaj nenašla , na netu píši cementový potěr 2% anhydrit 0,5% ale to nevím vůbec co je no 😆

@zdravuska1989 Anhydrit je prave ta nivelacka. Ja by som este chvilu pockala s tou pokladkou.

zdravuska1989
autor
18. čer 2025
@marianarem

@zdravuska1989 Anhydrit je prave ta nivelacka. Ja by som este chvilu pockala s tou pokladkou.

@marianarem ahaaa ,tak to konečně vím , děkuji moc