Je chyba modemu na routeru nebo je to výpadek?
Zdravím,
dnes ráno jsem po probuzení zjistila, že na modemu svítí jedna červená (internet) a dvě žluté kontrolky (LAN). Neblikaly, svítily.
To se jednou za pár měsíců stává, tak jsem jej klasicky vypla, vypojila a nechat cca 30 minut být.
Po zapojení se ale rozblikaly jen dvě žlutě (LAN).
Tak jsem ho znovu vypla a nechala pár minut vypnutý, ale když jsem ho znovu zapla, nerozsvítil se vůbec a tváří se mrtvě.
Moje otázka zní, je chyba na straně routeru nebo to značí výpadek?
Máme O2, ale tam se mi nedaří dovolat, tak ať znám aspoň potenciální příčinu.
Díky moc všem za případné rady❤️
Zrovna minulý týden mělo O2 výpadek, ale od 8 do 10, neplašila jsem. Už se mi 2x stalo, že router svítil zeleně kromě diody Internet a nebyla to chyba na straně O2, ale rozbitý router. Máme ten jejich a žádný nevydržel víc jak 3 roky. Pokud to bude trvat déle, budeš muset nalehnout na telefon a to je pak pekelné, protože budeš třeba padesátá v pořadí. Ale dokážou ti hned říct, jestli je chyba u nich nebo u tebe.
Moznosti je spousta. Vyzkousela bych prvne jiny zdrojovy kabel, jestli mas moznost. Nasledne pokud by modem svitil, ale kontrolka internetu by dal znacila problem, tak vyzkouset jiny kabel se zastrckou RJ11 (ten tenky, dvojlinka vedouci od internetove zastrcky ve zdi k modemu). Pokud by se tim vyloucil mechanicky problem v kabelazi, overila bych pres Moje O2 (bud hlasenim problemu v aplikaci, nebo rychlejsi moznost - pres online chat) stav internetoveho pripojeni. Oni promeri a pokud neuvidi problem, navedou jak spravne restartovat konkretni typ modemu (to muzes vyzkouset i pred jejich kontaktovanim, pokud mas O2, pravdepodobne budes mit cerny Smartbox, nebo jiny modem, ktery najdes u nich na webu. Tam je mozne potom otevrit i navod na obsluhu a spravny restart). A pokud nepomuze nic z toho, nebude ani zavada na ceste k vam, tak nechat vyzkouset modem na nejblizsi prodejne. Pokud se tam zavada bude dal projevovat, bud reklamovat, nebo koupit jiny. Nevim, jak stary kousek mate. Pokud by se u nich zavada neprojevovala, dohodnout se s nimi na zadani pozadavku na technika, protoze problem muze byt i v zastrcce ci domacim rozvodu. Jine moznosti me moc nenapadaji.
Jeste dodam, ze vyse popsane je platne pro internet vedeny po pevne siti. Pokud je vzduchem, mohlo by to byt i jinak.
Do mojeo2 jsi koukala? O výpadcích tam bývá info
Tak nakonec se ukázalo, že shořel. Ale už to byl opravdu dědeček, tak už má nárok😀
Ještě ten den jsme si vyřídili modem nový, a jako příjemný bonus cenově ještě výhodněji👌

Hele fakt těžko říct. Nevíme ani, jaký modem máš, ani jak to máte všechno doma zapojené... Bude Ti muset odpovědět ten, kdo Ti to zapojoval /parner /pokud je a ví) nebo O2