Parní čistič. Jaký doporučíte?

vhanka
30. črc 2022

Můžete prosím doporučit parní čistič, co zvládne podlahy,koupelnu,okna, koberec atd. Něco ne za 10 000,- ale zároveň co by pokrylo aspoň z větší části úklid domu.
Diky

kekita
30. črc 2022

@vhanka má karcher sc4 a určitě všechno tohle zvládne, ale je otázka v jaké kvalitě. Já jsem z něho byla na začátku nadšená, ale teď už je jenom ve skříni a používám jenom výjimečně. Pokud to nemáš totiž parní vysavač (což stojí od 12-ti tisíc víc), tak musíš pořád měnit návleky a to tě časem omrzí. Super mně to přijde k malému miminku, když se plazí po podlaze a nechceš používat chemii a vytíráš opravdu každý den. Ale jedno nebo dvou-týdenní úklid je problém - musíš mockrát vyměnit návlek, jinak podlahu šmudláš špinavým hadrem. Na okna jsem to dřív používala hodně, teď si radši napustím kyblík s HG čističem. Ale super je to na žaluzie a krásně to vyčistí sítka do oken a rámy. Na koupelnu určitě nedoporučuju - na vodní kámen to moc nefunguje a neměla jsem po tom pocit "čisté" koupelny. Zároveň na tom necháš ruce. Spáry to vyčistí pěkně, ale lepší je na to si pořídit měděný nástavec a taky musíš čisti spáru po spáře.
Jinak ten můj SC4 je super, že můžeš vodu dolívat za chodu a nemusíš kupovat ty odvápňovací filtry. Ty nižší řady to myslím neměly.