icon

Pračka vyhazuje pojistky a nenapouští vodu. Jak řešit?

monikaah
23. pro 2024

Ahoj všichni,

potřebuji radu, třeba jestli někdo nemá zkušenost nebo jestli někdo neví co s tím 😁

Šla jsem dát prát prádlo, zapnu,.. a vyhodí mi to pojistky.. Pojistky jsem zpět nahodila, pračku odpojila na 15 minut ze zásuvky.
Teď jsem ji zpět zapojila, zapla,.. a dělá zvuk čerpání, ale vodu vůbec nenačerpá a během minuty mi hlásí “Hotovo”… a za bohu nevím co s tím… Už se tady s tím se*u hodinu a furt mi to hlásí že mám vypráno… Přitom sedím u pračky a vím že mi lže 😅

Budu moc ráda alespoň za rady co zkusit nebo tak, jsem zoufalá a zkusila jsem snad všechno. Příčinu jsem zatím nenašla 😏 .

mimco
23. pro 2024

@monikaah vyčistila jsi filtr? Tohle mi dělá, když se zanese…

monikaah
autor
23. pro 2024

@mimco Právě že ano 😒 Včera mi právě přítel říkal že mu to hlásilo chybu, že to blbě pere apod. Tak jsem filtr dnes vyčistila a poté zapla rychlý cyklus na prázdno. Dělám to tak po každém čištění. Pak asi dvě hodiny stála a poté jsem šla prát prádlo a tohle se mi stalo🤷🏼‍♀️

mimco
23. pro 2024

@monikaah v tom případě je mi líto😩

l_
23. pro 2024

@monikaah a neni ucpana hadice privodni? Ze nemuze nacerpat vodu

martt
23. pro 2024

@monikaah Z mých zkušemosti to může být slabý tlak vody, nebo ucpaná přívodní hadice. A nebo odešlo čerpadlo v pračce.

felis
23. pro 2024

Muze byt rozbité čidlo, které hlasi, že je tam voda. Když je rozbité, tak si pračka mysli, ze tam voda je, i když není. To bude chtit opraváře. Pokud to bude tohle, tak spíš asi novou pračku 😒

jittuli
23. pro 2024

Můžou být ucpané ty trysky kterýma napouští vodu, zanesené vodním kamenem. Nám to jde celé kolem zásobníku rozdělat a ten plast vytáhnout a namočit do octa.

elialen
23. pro 2024

@monikaah nám to dělalo taky. Pustila jsem samotné ždímání abych se zbavila vody. Pokud je zvuk ždímání slyšet i byť jen na prádlo, tak je to taková malá krabička na programy uvnitř pračky. Máme sundány horní řekl, aby se nám to vlezlo pod skřínku. Ta malá věc má rozměr cca 8x5x3 cm a stála na objednání cca 200,- Kč i s poštovným.Opsali jsme číslo do googlu. A pračka nám jede krásně.

elialen
Autor odpověď smazal
elialen
23. pro 2024

Spoustu překlepů tam mám....na prázdno ždímání, pokud jede tak je ok...a sundaný horní dekl...

monikaah
autor
24. pro 2024

@jittuli Ale ráno mi pračka ještě běžela, bez problému. A o cca dvě hodiny později se mi nezapne ani praní. Zapnu pračku a nenapustí se ani voda, jen to píše “čerpání”, ale vodu vůbec nenačerpá a už mi to hned píše “Hotovo” (vypráno). Vůbec nevím, kdyby byla chyba v hadici na vodu tak by mi to hlásilo nejspíš chybu ne ? Ale mě to chybu nehlásí. Spíš teda jestli není problém teda v tý krabicce s programy 🤷🏼‍♀️ ? Včera jsme dokonce přišli na to že když zapnu pračku tak jdou normálně otevřít dvířka, což by nemělo jít. Po novém roce budu volat určitě opraváře, jen tím že jsou svátky tak jsem chtěla nějakou rychlou pomoc co by to mohlo být no 🤷🏼‍♀️

jittuli
25. pro 2024

@monikaah tak to vypadá spíš na problém v té elektrice no 😏 dělá to stejné u všech programů? I třeba u samostatného ždímání?

monikaah
autor
2. led 2025

@jittuli Zkoušela jsem všechny programy a žádný program nespustí pračku, takže ani samotné ždímání😏 Volali jsme opraváři mezi svátky a když jsem krok po kroku řekla jak se co stalo tak řekl že by možná mohla byt chyba ve dvířkách, samozřejmě to nemůže říct s jistotou když to neviděl, tak se uvidí až přijede no. Každopádně vám moc děkuji za veškeré rady🙏🏻 Tohle se mi tedy ještě nikdy nestalo 😁🤷🏼‍♀️ A to není pračka tak stará, mám ji teprve tři roky 😀

hanka_12345
2. led 2025

ja bych vycistila filtr, vytahla ze zasuvky a po treba tech 15min zase zapojila do zasuvky..takhle jsem jednou neco resila..manzel to vycistil a odpojili jsme to na nakou dobu a pak to pralo

jittuli
2. led 2025

@monikaah je to dost pravděpodobné no. Ty dvířka nejde zamknout proto pračka nespustí žádný další krok.