Zničené nádobí z myčky: Co s tím a je to bezpečné?
Zdravím, potřebuji zkušenost či radu.
Partner dal v neděli sůl do myčky, protože tam už nebyla, přidali jsme kapsli na čištění myčky plus klasickou kapsli na mytí nádobí a zapnuli myčku.
Nádobí mělo po umytí divný povlak. Celkem to zapnul ještě asi třikrát. Výsledek je ten, že nádobí je stále špatné. Napadlo mě, že to může být naleptane tou solí - viz foto hrnce. Partner říká, že sůl tam dává vždy a nikdy se toto nestalo. Když jsem se snažila umýt v ruce hrnec, nepomohlo, stejně má mapy, proto si myslím, že je to tou solí.
Keramické hrnky na kávu, škrabka viditelné mapy nemají, ale na omak jsou nepříjemné. Před snídani jsem v ruce premyvala dva hrnky a mám z toho na prstech divnou kůži, také pocit povlaku.
Partner to neguje, prý koupí leštidlo do myčky.
Dva talíře jsem měla mimo myčku, ale z omytých hrnků jsme s dcerkou pily.
Můj dotaz je, zda se někomu stalo něco podobného a co s tím, a také, zda je takové nádobí zdraví škodlivé? Partner tvrdí, že ne…
Děkuji.

Nemohl se na tom nádobí usadit vodní kámen? Možná byl usazený někde v útrobách myčky, čisticí kapsle jej uvolnila a rozneslo se to na nádobí. Zkusila bych hrnci dopřát horkou lázeň v kyselině citrónové.